Sonylta tiedote PS3:n piraattiongelmasta

Sony on virallisessa Jenkki-blogissaan julkaissut tiedotteen koskien piraattiohjelmien ja niiden käynnistämisen mahdollistavien laitteiden käyttöä PlayStation 3:lla:

"Hakkerit ovat äskettäin julkaisseet luvattomia, suojausten kiertämisen mahdollistavia laitteita PlayStation 3:lle. Nämä laitteet mahdollistavat luvattoman ja laittomasti kopioidun ohjelmiston käytön. Näiden laitteiden ja ohjelmien käyttö rikkoo PlayStation 3 -järjestelmän ja PlayStation Networkin käyttäjäehtoja. Käyttäjäehtojen rikkominen lopettaa laitteen takuun ja lisäksi piraattiohjelmiston kopiointi rikkoo kansainvälisiä tekijänoikeuslakeja. Kiellettyjen laitteiden tai luvattomien ohjelmien käyttäjiltä estetään pääsy PlayStation Networkiin lopullisesti.

Tämän välttämiseksi, kuluttajien on heti lopetettava suojausten kiertämisen mahdollistavien laitteiden käyttö ja poistettava luvaton materiaali PlayStation 3 -järjestelmistään."

(Vapaa käännös allekirjoittaneen toimesta)

Galleria: 

Kommentit

Tuommoiset ohjelmien/pelien/yms. "hyväksy/älä hyväksy" -käyttäjäehdothan eivät taida olla ihan suoraan Suomen lain alaisia, mutta piraattipelien kanssa lienee turha lähteä taistelemaan vastaan.

ne "oikeat lait" ovat kainsainvälisiä lakia jotka ulottuvat euroopan lakeihin direktiivien muodossa myös, siis tarkoitan kun devaajat joutuivat poistamaan "piraattiohjelmat" (jotka eivät sisältäneet yhtään sonyn tekemää koodia) githubista jonka palvelimet sijaitsevat norjassa tämä laki oli siis DMCA. Olenko minä siis ps3:n ostaessani syyllistynyt johonkin jo ostamishetkellä kun ei ole tullut mitään käyttöehtojen hyväksyntää vastaan ja en käytä psn:ää, olen vain asentanut custom firmiksen, anyway ei kuitenkaan ole tullut paljon pelattua ps3:lla...

Äkkiseltään voisi veikata, että bännejä alkaa satelemaan jatkossa rankemmalla kädellä,

Saapa nähdä millainen huuto tästä tulee. :)

Kalifornia Jani: "Olenko minä siis ps3:n ostaessani syyllistynyt johonkin jo ostamishetkellä kun ei ole tullut mitään käyttöehtojen hyväksyntää vastaan ja en käytä psn:ää, olen vain asentanut custom firmiksen, anyway ei kuitenkaan ole tullut paljon pelattua ps3:lla..."

Rangaistukseksihan ehdotetaan vain blokkaamista PSN:stä, ja jos et sitä käytä, niin vähän väliä. Tietty piraattisoftan (kuten custom-firmis, joka sisältää Sonyn koodia) lataaminen tai jakelu, voi kiinnostaa kotimaisiakin viranomaisia, jos liikennettä on tarpeeksi.

Onko ps3 piratismi edes niin yleistä??Tuskin tästä mitään huutoa tulee. Onko kelläkään näyttöä/omia kokemuksia että piratismia esiintyy ps3:lla paljon, onhan se ollut jo selvää kun sonylla on noin tiukka linja, että ps3 modaajat tuskin ovat pääosin piraatteja, itse en ainakaan asentanut uutta firmistä piratismin takia...Sony on saanut hyvin piraatit jo kuriin vaikka tutkiikin kaikkien ps3 hakkerien taustoja "syyllinen kunnes toisin todistetaan" asenteella

Loppujen lopuksi tämä on ihan hyvä ja odotettu ratkaisu, jos olet koodari ja haluat välttämättä nettipeleissä koodeja käyttää niin tee priva matseja xlinkissä jossa xiittaaminen on sallittua (siis vain jos se on sovittu että saa xiittailla)
on melkoinen yllätys, että vain 28 peliä on tuettuna ps3:lla online tunneloinnin suhteen (katsoin xlink kai:n sivuilta)

Eli rangaistukseksi siitä, että lataa pelejä maksamatta niistä, ei voi enää ostaa pelejä.

Blu-ray ja/tai tiedostojen koko voi rajoittaa piratismia PS3:lla vielä jonkin verran, mutta tuskin Sonylla katsotaan vähääkään hyvällä, vaikka esim. PSP:n piratismista ei ole jaksettu kauheasti riehua.

"Immediately cease use and remove all circumvention devices and delete all unauthorized or pirated software from your PlayStation(R)3 system. Failure to do so will result in termination of your access to PlayStation(R) Network and access to Qriocity(TM) services through your PlayStation(R)3 system."

Eli toimenpide tulee käytäntöön tästä päivästä lähtien? Henkilöt jotka ovat jo aiemmin "piraattiohjelmistoja" konsolillaan pyöritelleet eivät välttämättä joudu bännivasaran kouriin, vaan toimenpiteet aloitetaan vasta tulevaisuuden tapauksissa? Lucky bastards :)

Eli tässä siis periaatteessa tuomittiin kaikki customifirmiksen ja USB-donglehackin käyttäjät ja varoitettiin että koska ootte piraatteja niin ottakaapas pois tai tulee PSN bännit.

Eli Sony on nyt sitten myös luokitellut kaikki backuppien ja homebrew softan kehittäjät/käyttäjät myös piraatieksi?

Jotenkin tässä tuli yhtäkkiä mieli ruveta piraatiksi kunhan on aikaa laittaa koneelle customifirmikset niin että saisi Linuxin ja uudemmat pelit pyörimään samalla konsolilla.

Meikäläiselle ei mene jakeluun, miksi PS3:lla pitäisi edes käyttää Linuxia, järjestelmä on senverran kökkö + sähkösyöppö, että ei paljon nappaisi ajaa jotain melkein toimivaa järjestelmää television kautta kun on muita paljon parempia ratkaisua siihen = Tietokone.

Piraatit helvettiin, pelit ovat muutenkin halpoja, kunhan tietää mistä ostaa ja ei tarvitse peliä sinä päivänä kun se julkaistaan.

Moniko on lukenut ps3:sen käyttöehdot? tai yleisemmin kuinka moni laittaisi puumerkkinsä "sopimukseen" jossa lukee "SCE voi oman harkintansa mukaisesti milloin tahansa muuttaa tämän sopimuksen ehtoja, mukaan lukien kaikki PS3™:n dokumentaation, käyttöohjeen tai Internet-osoitteen http://www.scei.co.jp/ps3-license/index.html sisältämät ehdot." :D

"Eli Sony on nyt sitten myös luokitellut kaikki backuppien ja homebrew softan kehittäjät/käyttäjät myös piraatieksi?"

Anteeksi vain L_A_G, mutta täältä tulee ihan rehellistä huutonaurua sinun suuntaa, jos ihan oikeasti koet, että iso paha Sony nyt sortaa viattomia koodareita. PSP:llä on / oli hyvinkin vahva backup / homebrew kulttuuri ja jostain hyvin ihmeellisestä syystä, siis oikeasti, en ymmärrä miten se voi olla edes mahdollista, että piratismi on todella todella yleistä PSP:llä.

Jos mitenkään vaan voit (L_A_G), niin kuuntelisin todella mielelläni miten nämä backuppaajat tai homebrew kikkailijat voivat välttää kiusausta harrastaa piratismia siinä sivussa, koska nämä kaksi asiaa vain kulkevat käsi kädessä. Onko kyseessä ihan puhdasta sattumaa vain? Senkus ryhdyt piraatiksi. Voit kokeilla kaikkia pelejä sitten ennen ostopäätöstä, kuten se toinen väsynyt selitys kuuluu.

Kalifornia Jani: PS3-pelien waretuksen suhteen ei ole näkynyt mitään erityisen virallisia lukuja (kuten ei myöskään kunnon arvioita siitä, kuinka monella CFW edes Pleikkarissaan on). Nopeasti tuossa ruotsalaisesta piraattipoukamasta katselin, että PS3-peleillä näytti olevan vain muutamia satoja lataajia, seedaajia vielä vähemmän. Toisaalta ei X360-pelien lukemat olleet yhtään sen kummempia.

PS3:n ostaessasi et oman oikeustajuni suhteen ole sitoutunut mihinkään muuhun kuin noudattamaan Suomen lakeja. Jos PSN:ään olet kerrankaan kirjautunut, olet hyväksynyt PSN:n käyttöehdot, jonka jälkeen Sonylla on oikeus toimia niiden perusteella. Mutta lakeja ne eivät missään nimessä ole, ja Sony voi korkeintaan estää konsoliltasi ja/tai PSN-tunnukseltasi PSN-käytön. Sen pidemmälle eivät kouransa ulotu.

L_A_G: Sony ei suinkaan ole luokitellut kaikkia piraateiksi, vaan ainoastaan PSN-käyttöehtojen rikkojiksi, joista seuraamuksena voi olla edellä mainitsemiani toimenpiteitä.

Näköjään tiedote on ollut suomenkielisillä PlayStation-sivuilla jo muutaman päivän:

Hakkerit ovat hiljattain julkaisseet laitteita, jotka kiertävät PlayStation®3-järjestelmän suojaukset.

Nämä laitteet mahdollistavat kiellettyjen tai väärennettyjen ohjelmistojen käyttämisen. Kyseisten laitteiden käyttäminen rikkoo PlayStation®3-järjestelmän laiteohjelmiston lisenssisopimusta sekä PlayStation®Networkin/Qriocityn™ ehtoja ja käyttösopimusta (Terms of Service and User Agreement) ja yhteisön käyttäytymissääntöjen säännöksiä.

PlayStation®3-järjestelmän laiteohjelmiston lisenssisopimuksen rikkominen mitätöi järjestelmän takuun. Piraattiohjelmistojen kopioiminen tai pelaaminen rikkoo lisäksi kansainvälisiä tekijänoikeussäädöksiä.

Suojausten kiertoon tarkoitettuja laitteita tai kiellettyjä tai väärennettyjä ohjelmistoja käyttävien asiakkaiden pääsy PlayStation®Network- ja Qriocity™-palveluihin PlayStation®3-järjestelmän kautta estetään pysyvästi.

Välttääkseen pysyvän porttikiellon asiakkaiden on välittömästi lopetettava kiellettyjen laitteiden käyttö ja poistettava laitteet ja kaikki kielletyt tai väärennetyt ohjelmistot PlayStation®3-järjestelmistään.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

http://fi.playstation.com/ps3/news/articles/detail/item347430/T%C3%A4rke...

"Meikäläiselle ei mene jakeluun, miksi PS3:lla pitäisi edes käyttää Linuxia, järjestelmä on senverran kökkö + sähkösyöppö, että ei paljon nappaisi ajaa jotain melkein toimivaa järjestelmää television kautta kun on muita paljon parempia ratkaisua siihen = Tietokone."

Ei siinä mitään järkeä olekaan. Se nyt on vain helpoin tekosyy päästä pelaamaan piraatteja - vaikka he sen niin kärkkäästi kieltävätkin.

"Jotenkin tässä tuli yhtäkkiä mieli ruveta piraatiksi "

Muista sitten pitää suu kiltisti supussa ja katsoa peiliin kun hyviä pelejä ei enää tule ja hinnat nousevat.

"Ei siinä mitään järkeä olekaan. Se nyt on vain helpoin tekosyy päästä pelaamaan piraatteja - vaikka he sen niin kärkkäästi kieltävätkin."

Pelaamisen kohteena olevat piraatit kieltävät pelatuksi tulemisensa? Äidinkieli haltuun.

"Pelaamisen kohteena olevat piraatit kieltävät pelatuksi tulemisensa? Äidinkieli haltuun."

Ihan ymmärrettävä lause se oli; Olet vain säälimättömän ovela mies. :-D