Wii peittoaa myynneiltään muut kotikonsolit rapakon takana

Wiin myyntiluvut Yhdysvalloissa olivat korkeammat kuuden kuukauden aikana kuin PlayStation 3:lla ja Xbox 360:lla yhteensä. Viime vuoden marraskuun ja tämän vuoden huhtikuun aikana Wiin myynnit ylsivät 6,8 miljoonaan, kun taas Sonyn ja Microsoftin konsoleja myytiin yhteensä 6,6 miljoonaa.

- Kuten näette, PlayStation 2 on Wiin ainoa merkittävä kilpailija. Mutta viime joulun jälkeen Wiitä on myyty melkein 5 miljoonaa enemmän, kuin PlayStation 2:sta myytiin samassa ajassa. Muut konsolit menettävät jalansijaansa vieläkin nopeammin, Nintendon Yhdysvaltain johtaja Reggie Fils-Aime uhosi.

Galleria: 

Kommentit

Vaikka se menisi ohisi PS2:sen, niin Wiille ei tule löytymään yhtä paljon hyviä pelejä kuin vanhalle rakkineelle :)

Noh, löytyyhän Wiille kaikki klassikkopelit (Virtualconsole) ja mistä sitä tietää vaikka se onkin sen yksi myyntivalteista :)

Valaiskaas tyhmää: onnistuuko Wiillä Red Dead Redemptionin pelaaminen? Reggie? Help me out please äläkä vain uhoa siellä PS2:n nitistämisellä.

*Sarkasmi-varoitus*

Olisi muuten varmaan aivan uskomaton kokemus Wiin äärettömän mahtavalla ja innovatiivisella ohjauksella :p

*End of sarkasmi*

Reggien kommentti muiden konsolien laskusuunnasta on tarpeeton mutta en ymmärrä mitä Red Dead Redemption kuuluu tähän.

Hei Baron, onnistuuko HD-konsoleilla No More Heroes 2? Red Steel 2? My Life as a Darklord? Disaster? Monster Hunter Tri? Trauma Center? Samurai Warriors 3? Silent Hill Shattered Memories? Little King's Story? Sin & Punishment 2? Xenoblade? Kai nyt tällaisten pelien pitää HD-konsoleilta löytyä!

Ei auta mitkään Kinect/Move-viritykset, Wii se tulee jyräämään kaiken muun alleen jatkossakin.

Kastle,

Baron varmaan haki tämän hetken myyntilistojen kärkinimen puuttumista Nintendon konsolilta. Näin jälkikäteen katsottuna ja omasta näkökulmasta tietenkin, eniten on menettänyt tässä sukupolvessa jos omistaa ainoastaan Wiin. Bioshock, GTA, Mass Effect, Uncharted,jopa ensimmäinen Gears, Oblivion....siinä vain muutama fantastinen peli mitä ei edellisillä konsoleilla olisi voinut toteuttaa yhtä näyttävästi. Nintendolta jään kaipaamaan Galaxy 2sta, jota en vielä valitettavasti ole päässyt kokemaan.

Tuossa onkin Wiin ja PS2n suurin ero : PS2lta löytyi lähes kaikki suurimmat myyntivaltit mitä 3rd partyilta löytyi. Wiiltä niitä ei löydy juuri ollenkaan. En tiedä miten tämä olisi millekkään konsolille hyvä asia.

samuel 6: "Bioshock, GTA, Mass Effect, Uncharted,jopa ensimmäinen Gears, Oblivion..."

Eikös noista nyt kaikki paitsi Uncharted ja Gears taida löytyä PC:lle? :D

""Bioshock, GTA, Mass Effect, Uncharted,jopa ensimmäinen Gears, Oblivion..."

Eikös noista nyt kaikki paitsi Uncharted ja Gears taida löytyä PC:lle? :D"

Itseasiassa Uncharted on ainoa, jota ei löydy PC:lle.

Samuel taisi kirjoittaa:

"Näin jälkikäteen katsottuna ja omasta näkökulmasta tietenkin, eniten on menettänyt tässä sukupolvessa jos omistaa ainoastaan Wiin."

Tietty asia on eri, jos kotona on teho-PC sen Wiin lisäksi (kun siis puhutaan noista listatuista peleistä).

Mahen lie turha huudella tuosta kapuloinnista, kun kerta kuitenkin se tekemisen onnistuminen toimii molempiin suuntiin. :) Wii on varmasti oikealle ihmiselle hyvä konsoli, todistaahan sen myynnit. Ja ei ainakaan allekirjoittanutta haittaa lainkaan että Wii menestyy, juurikin siitä nimenomaisesta syystä että ko. konsoli ei kiinnosta lainkaan.

samuel6: kiitos selvennyksestä! Ja juu, no en koe menettäneeni mitään koska Wiin pelivalikoima yhdistettynä silloin uudenlaiseen ohjaukseen oli juuri se minkä vuoksi innostus pelaamiseen palasi.

Ja itse uutiseen: käsittämättömiä määriä tuo Wii myy edelleen, luulin jo menekin olevan (suhteessa) laskusuunnassa. Wiillä on etumatka puolellaan, mutta Kinect/Move pistänee kohta kapuloita rattaisiin.

Hinin, jos olisit lukenut kommenttini ajatuksella läpi niin olisi syytä kiinnostaa ;)

No joo, fakta on kuitenkin se että xbox360 ja PS3 tulee ne mielenkiintoisimmat pelit, sano kuka mitä tahansa, en tuu ikinä ostaan mitään Wiitä joittenkin sport pelien takia, mä saan Sporttia ihan tarpeeksi kun lenkkeilee ulkona raittiissa ilmassa!!

Pointtinani siis oli se, että löytyykö HD-grafiikkaa Wiiltä. Ei muu.

Miksi nuo pelit PITÄISI löytyä lootalta tai pleseltä? Boksilla ja pleikalla kuitenkin on pelitarjontaa ihan riittämiin nykyäänkin ja noissa keskitytään niiden konsoleiden omiin vahvuuksiin. Jos haluan heilutella jotain, niin heiluttelen sitten tietokoneella hiirtä. On muuten tarkka ja hyvä. :D

Ja vastauksena kysymykseesi; ei tarvitse löytyä HD-konsoleilta noita nimikkeitä. Vaikka pelko on suuri että kohta noihin viuhtomisiin keskitytään liikaakin ja wanha kunnon pelaaminen jää unholaan.

Hohhoijaa, taas hirveä valitus ja vääntö että PC:lle löytyy samat pelit mitä 360 tai Ps3:lle... Itse siltikin mieluummin heittäydyn kapulakädessä sohvalle pelaamaan kuin kyhnötän tietokoneen näytön edessä selkä kyyryssä pelaten niitä pelejä mitä tulee Xboxin ja Pleikkarin lisäks myös sille PC:lle, muttei Wiille.

Hinin, se että noita pelejä ja monia muita ei löydy HD-konsoleilta kertoo niiden pelivalikoiman puutteellisuudesta. Olisi todella surkeaa omistaa tässä sukupolvessa pelkästään HD-konsoli. Ne suurimmat menettäjät ovat satavarmasti sillä puolella.

// Hinin, se että noita pelejä ja monia muita ei löydy HD-konsoleilta kertoo niiden pelivalikoiman puutteellisuudesta. Olisi todella surkeaa omistaa tässä sukupolvessa pelkästään HD-konsoli. Ne suurimmat menettäjät ovat satavarmasti sillä puolella. //

Kyllä minua ainakin riipaisisi todella syvältä, jos jäisin/olisin jäänyt ilman Unchartedeja, Battlefieldeja, Assasins Creedeja, Gran Turismoa, Grand Theft Autoja, Red Dead Redemptionia, MAGia, KillZone 2:ta, CoDeja, Dragon Agea ja monia muita. Siinä ei parit Mariot auta, jos laitteelta ei mitään muuta kiinnostavaa itselle löydy.

Veikkaan, että kukaan ei menetä mitään. Wii-jäärät (kuten Mahe) ovat täysin tyytyväisiä Wiin valikoimaan ja HD-jäärät ovat täysin tyytyväisiä omien konsoleidensa valikoimaan.

Onhan se toisten konsoleiden isoin ongelma, että pelikirjasto on yksi yhteen sekä pc:n että kilpailijan kanssa . Itsekkään en mitään missaa, päinvastoin. Minulla on wii jolla pääasiassa pelaan sekä suhteellinsen tehokas, mutta halpa moninydinprosessorilla varustettu tietokone. Tälle ostan ne pelit joita haluan ja jotka ei wiille jostain kumman syystä saavu. Ei niitä hirmuisen montaa loppuviimein ole, GTA4 nyt ostettu ja draqon age varmaan seuraavana.

Kaiken hyvän lisäksi foorumeilla huudellut huippupelit ei ole aina sellaisia oikeita helmiä että ne sitä suurta yleisöä jaksaisi kiinnostaa: gears of warz, draken seikkailut, mag, killzone.. Ihmiset huutaa näitä huippupeleiksi, mutta huomaattehan te kuinka yksipuolista tarjonta on. Poikkeuksena parit aivan loistavat länsiropet ja muutamat muut loistopelit.

Kannattaa oikeasti katsoa mitä wiille on tänä vuonna julkaistu ja mitä on tulossa, aika huikea lista. Monipuolinen pelikirjasto takaa sen että ihmisten mielenkiinto pysyy laitetta kohtaan korkealla.

Kärkästä tekstiä, mutta tulipahan hd-konsoleiden heikot kohdat kerrottua. Enkä yhtään edes loppuviimeiksi liioitellut. Kaikki konsolit on omasta mielestäni sellaisia että yhdelläkin konsolilla pärjää.

Kyllästyttää jo tää Wii vastaan HD-konsolit juttu, eiks se oo jo aika loppuun käsitelty. Kaikki ei vaan tykkää samoista jutuista!

I HAVE A DREAM!: CONSOLEWARS ENDS TONIGHT! WHO IS WITH ME?? WAAAAARRGH! (caps lock tarkoituksella )

Wii myy hyvin koska muita samanlaisa konsoleita ei ole, ainakaan vielä

Wiitä on myyty 6,8 miljoonaa ja HD-konsoleita 6,6 miljoonaa. Seuraavassa sukupolvessa tulee olemaan enemmän noita liiketunnistus konsoleita ja "hardcore-pelaajien" konsoleita luultavasti saman verran kuin tässä sukupolvessa. ja silti myynnit tulee olemaan samankaltaisia, Casual konsolit myy about 6,8 miljoonaa ja hc-konsolit 6,6.

Mahe, no kai sitä ihminen itse saa päättää jääkö jostakin vaille vai ei, ja en todellakaan mielestäni jää pimentoon. Päinvastoin, jäisi varmaan enemmän pelejä pelaamatta jos omistaisin Wiin. Turhaa sitä ihmiselle on tyrkyttää asioita, jotka ei edes etäisesti ei kiinnosta. :)

Eukko tosin olisi kiinnostunut Wii-jutuista, ohnoes. :D

Hinin, se pimentoon jääminen tulee suoraan teidän HD-pelaajien kommenteista.

"Pointtinani siis oli se, että löytyykö HD-grafiikkaa Wiiltä. Ei muu."

"Miksi nuo pelit PITÄISI löytyä lootalta tai pleseltä?"

"Jos haluan heilutella jotain, niin heiluttelen sitten tietokoneella hiirtä."

"Siinä ei parit Mariot auta, jos laitteelta ei mitään muuta kiinnostavaa itselle löydy."

Eli kun Wii-puolelta tarjotaan sitä pelivalikoimaa niin HD-miehiltä tulee HD:tä, Mariota ja heiluttelua. Näetkö ongelman? HD-miehet eivät oikeasti ole edes tutustuneet siihen pelitarjontaan, eivät edes silloin kun nimekkeitä ladotaan suoraan tiskiin. Jos puhe on pelivalikoimasta, ei silloin ole mitään järkeä alkaa sumuttaa jollain "ainiin sen pitää olla HD". Jos pitää olla HD niin silloin sen saa tunnustaa suoraan, mutta sillä ei ole mitään tekemistä pelien kanssa. Silloin on ihan turha tulla puhumaan siitä mikä peli kiinnostaa tai ei kiinnosta, jos oikeasti kiinnostaa vain HD ja sen mukana tulevat pelit, kaikista muista peleistä välittämättä.

"Löytyykö HD-grafiikkaa. Ei muu." Niinpä niin.

En sano että HD-konsoleilta ei löytyisi hyviä pelejä, tai että Wiillä olisi PS2:n laajuinen pelikirjasto, mutta tämänhetken kotikonsoleista Wii pääsee lähimmäksi PS2:ta pelitarjonnan monipuolisuudessa.

Jos joku kommentoi sitä, että pleikka2:lle oli paremmin pelejä niin se johtuu puhtaasti siitä että varteenotettavia kilpailijoita oli vähän. Dreamcast oli jo haudan partaalla, kun playstation 2 pääsi vauhtiin. Nintendon pelikuutio floppasi tyystin ja mikkisoftan Xloota oli uusi tulokas ja siihen ei ehkä uskottu täysin voimin.

Itse jo useamman vuoden konsolipelejä pelanneena olen kyllästynyt pahasti Xlootan pelitarjontaan, samaa sandbox ja FPS kuraa tulee vuosi toisensa jälkeen. Nintendo on tuonut hieman uutta VÄRIÄ tähän konsolisukupolveen ja se on vain hyvä.

Viime konsolisukupolves PS2 jyräs...Nyt Wii...=(! Wii on omassa käytössäni, ollut vähiten pelattu kone koskaan...Näen työssäni NIIN paljon perheitä jotka ostaa Wiin ja sanoo että: Nyt kun on 5 peliä, ei tarvi hetkeen ostaa pelejä (viitaten Wii Sporttiin)...Ja varmasti muissakin maissa tapahtuu samaa...Ens sukupolves on sitte varmaan jonku muun vuoro loistaa, Ehkä...Omistan ite kaikki nykysukupolven konsolit ja tämä Wii hehkutus vaan v*tuttaa! IMO!

Entäs jos Wiin omistajalla onkin myös ihan perus-pc? Tällöinhän hän voi pelata suurta osaa noista kaikkien hehkuttamista "HD-peleistä", vielä paremmilla grafiikoilla, ruudunpäivityksellä ym. ym.? Best of both worlds, Wii-pelaajille.

"HD-miehet eivät oikeasti ole edes tutustuneet siihen pelitarjontaan, eivät edes silloin kun nimekkeitä ladotaan suoraan tiskiin."

Johtunee varmaan osittain juuri Wiin casualmaineesta, puutteellisesta tallennustilasta ja ohjausmekaniikasta? Plussaa tosin antaisin wiille yksinpeleistä, en niinkään party-ilotteluista.

Suurin ongelma mielestäni on siis juuri tuo wiin maine, josta on varmasti vaikea päästä eroon ja joka ei näitä HC-pelaajia kovinkaan houkuttele. Toisaalta, jos Wiin hankin niin ei tarvitsisi ainakaan toista televisiota laittaa, makuuhuoneesta kun löytyy kuvaputkiviritys, joka tosin saisi olla isompi.. :D

Älkää nyt ymmärtäkö väärin, en vihaa wiitä, mutta en tosiaan itselleni tuota ostaisi. Ehkä emännälle sitten joskus lahjaksi ja ehkä sitä sitten pääsee itsekkin Wiilistelemään.

''En sano että HD-konsoleilta ei löytyisi hyviä pelejä, tai että Wiillä olisi PS2:n laajuinen pelikirjasto, mutta tämänhetken kotikonsoleista Wii pääsee lähimmäksi PS2:ta pelitarjonnan monipuolisuudessa.''

Hyvän vitsin murjaisit. Miten voi vakavalla naamalla sanoa että Wiin pelikirjasto on lähimpänä PS2:n monipuolisuutta kun sille saa etsimällä etsiä mm. hyviä räiskintöjä, toimintapelejä, urheilupelejä, hackn slasheja, länsiropeja, japsiropeja, ja Beat 'em uppeja kun vertaa PS2:n pelikirjastoon tai edes HD koneisiin. HD konsolit ovat huomattavasti lähempänä PS2:n pelitarjontaa perinteisissä genreissä. Japsiropet tosin ovat siirtynet lähinnä käsikonsoleille. Wiillä on varmasti hyviä pelejä ja moni niistä näyttää myyntien perusteella nauttivan, mutta väite että sen pelikirjasto olisi sukupolven monipuolisin on valhe.

Sekoitat monipuolisuuden samanlaisuuteen, Tuure. Ja kyllä, noitakin pelejä löytyy, jo pelkästään tuosta aiemmasta listastakin. Ja lisäksi vaikuttaa siltä, että olet unohtanut aika isoja osia siitä, millainen pelivalikoima PS2:lla tosiasiassa olikaan.

Hinin, nyt pääsemme samalle suunnalle. Monet HD-pelaajat perustavat mielipiteensä siihen myyttiseen maineeseen, eivät omakätiseen kokemukseen. Tallennustilaa on ehdottomasti liian vähän WiiWare-pelejä varten, mutta levypeleissä se ei ole mikään erityinen ongelma. Uuteen ohjaukseen totuttelu tuntuu olevan monelle hämmästyttävän vaikeaa, mutta tämä seikka todennäköisesti paranee ajan myötä. Wiihin tutustumiselle ei ole koskaan ollut parempaa aikaa: pelivalikoima on parhaimmillaan, bundlet kaupoissa kohdillaan ja sukupolvi juuri sopivan kypsässä vaiheessa.

Syntyipäs tästä nätti kokko. Hyvää juhannusta!

Wiiltä löytyy ehkäpä tämän sukupolven innovatiivisimmat pelit, harmittavasti (ja toisaalta pienkehittäjien onneksi) vain nämä ovat aika pitkälti lyhyitä välipaloja WiiWaresta. Näitä ei NS. "AAA-peliksi" julisteta. Se kun vaatii vähintään eeppisen yksinpelin tai loistavan moninpelin.

Mutta jos joku viiden vuoden kuluttua kysyy, mikä konsoli herätti 2D genren ja puzzlepelit takaisin henkiin, niin mitä vastaat?

Wiin pelitarjonta on tänä vuonna aivan parasta. Ainoastaan Alan Wake on tullut Boxille hankittua, muut nimikkeet eivät oikein kiinnosta. Red Steel 2, No More Heroes 2: Desperate Struggles ja Silent Hill ovat olleet kaikki erinomaisia pelejä ja odotan innolla pääseväni käsiksi Sin & Punishment 2:een.

Huomaa kuinka foorumit on pullollaan lapsellisia Pleikka-faneja, jotka huutavat Pelaajankin mielipideosioissa Sonylla olleen paras ersitys E3-messuilla, vaikkei siellä mitään ihmeelistä esitetty. Microsoft sentään keksi jotain uutta, eikä rumasti matkinut Nintendon liiketunnistusohjanta.

Ai puzzlepelejäkö ja kaksdeetäkö ei muka live-arcadesta löydy, Pelimies? Taitaapa niitä pleikkarin nettikaupasta löytyä aika kovasti.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi