Microsoft on paljastanut, että se hyllytti jopa 4,78 miljoonaa Xbox-käyttäjätiliä vuoden 2022 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana.

Tieto tulee Microsoftin ensimmäisestä Xboxin avoimuusraportista. Siinä korostetaan alustan omistajan toimia sisällön moderoimiseksi ja turvallisemman ympäristön luomiseksi pelaajille. Microsoftin kerrotaan tehneen yhteensä 7,126 miljoonaa valvontatoimenpidettä kuluvan vuoden alkupuoliskon aikana. Näistä pelkkiä tilien hyllytyksiä oli 4,5 miljoonaa (63 %), sisällön poistoja 196 000 (3 %) ja sekä tilien keskeytyksiä että sisällön poistoja 2,43 miljoonaa (34 %).

Microsoftin mukaan noin kaksi kolmasosaa valvontatoimista oli seurausta ennakoivasta valvonnasta. Loput tehtiin reaktiona pelaajaraportteihin, joita vastaanotettiin kyseisen kuuden kuukauden aikana jopa 33,08 miljoonaa. Rikkomuksia olivat muun muassa huijaaminen ja epäaitojen tilien käyttö, seksuaalinen sisältö sekä kiusaaminen.

"Ennakoivan moderointimme ansiosta, jonka määrä on kasvanut 9-kertaiseksi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, pystymme havaitsemaan negatiivisen sisällön ja käyttäytymisen ennen kuin se saavuttaa pelaajat. Jatkamme teknisten järjestelmiemme kehittämistä, jotta pelaajilla olisi turvallisia, positiivisia ja miellyttäviä kokemuksia", Microsoft toteaa.

Xboxin raporttiin voi tutustua tarkemmin täältä.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi