Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Perinteiset E3-messut alkavat viikonloppuna Los Angelesin auringon alla. Sony jättää tänä vuonna tapahtuman väliin, mutta siitä huolimatta uutisia on varmasti paljon luvassa. Pressiaikataulut kannattaa tarkastaa täältä, kaikki aihetta sivuavat uutiset taas täältä.
Nauttikaahan taas messuviikosta. Alla toimituksen hartaita toiveita ja unelmia.

Petri Leskinen

En pyydä paljoa. Vain hyviä pelejä ja pieniä yllätyksiä. Indiepelien suurkuluttajana toivon näkeväni AAA-hehkutuksesta erottuvia pieniä, erikoisia ja omalaatuisia teoksia, jotka vievät pelialaa taas askeleen monimuotoisempaan suuntaan. Toivottavasti VR-seikkailu Mossin jatko-osa näkyisi messuilla, Playdead-studion uutukainen paljastettaisiin virallisesti, In the Valley of Gods saisi julkaisupäivän ja Telling Lies saapuisi Steamiin heti messujen jälkeen. Villeimmissä unissani unelmoin Phil Fishin paluusta FEZin pariin ja Jonathan Blow'n seuraavasta neronleimauksesta. Vaatimattomat toiveet, kuten sanoin.

Jaakko Herranen

Rautaa, rautaa, rautaa. En ymmärrä, miten ihmiset jaksavat samoja konsoleitaan näinkin pitkään. Kyllä, ovathan ne välillä päivittyneet, mutta kyllä nyt on jo aika esitellä uusia monsterikonsoleita oikein urakalla. Mielellään hintoja ja julkaisuajankohtia myöten, vaikka se lienee vielä toiveajattelua. Shut up and take my money, minä ostan sekä Microsoftin että Sonyn masiinat.

Mitä peleihin tulee, niin suurin kysymysmerkki on Microsoft, jolla ei oikeastaan ole tällä hetkellä mitään menetettävää (jos nurkan takana odottelevaa konsolisukupolvea ei lasketa). Suuret studio-ostokset lupailevat suuria yksinoikeusnimikkeitä, joista ehkäpä kuullaan vihjailuja jo tänä vuonna. Forza Horizon -studio Playgroundin työstämä Fable 4 lienee näistä se suurin, ja moinen varmasti paljastetaankin. Halo Infinite saisi myös esittäytyä pelikuvan voimin, onhan Guardiansista jo vuositolkulla aikaa. Master Chief saattaa hyvinkin olla ensimmäisen seuraavan Xboxin pelikuvan itseoikeutettu starba, ja seuraavan Halon julkistetaan saapuvan molemmille laitesukupolville.

Ehkä silti, ehkä KAIKISTA ENITEN odotan sitä, että Phil Spencer saapuu lavalle rummuttaen ansaitusti (loistavaa, mahtavaa, upeaa) Xbox Game Passia. Samassa yhteydessä hän mainitsee, että samainen palvelu sisältää seuraavankin sukupolven Xboxilla kaikki samat pelit kuin tälläkin hetkellä varmistaen näin täyden yhteensopivuuden myös taaksepäin. Lopuksi mies astelee lavalta ja huikkaa mennessään, että "Oh, did I forgot to mention that Ori and the Will of the Wisps is playable... RIGHT NOW?". Ja siinä onkin tämän vuoden ylivoimaisesti paras peli, kuten edeltäjänsäkin oli julkaisuvuonnaan.

Toivoa myös sopii, että Crystal Dynamicsin Marvel's Avengers olisi juuri niin eeppinen toimintaspektaakkeli ikonisine sankareineen, mihin lähdemateriaali antaisi myöten. Spider-Man näytti, että ison mittaluokan supersankaripelit voivat nimittäin olla hyviä, todella hyviä.

Ainiin, ja sitten vielä se Shenmue III.

Petri Kataja

Tälläkään kertaa ei mikään innosta sen suuremmin. Varmasti monta mielenkiintoista tuotosta on esitteillä, mutta etukäteen ei innosta oikein mikään. Mystinen Avengers-tuotos on varmasti hulppea, FromSoftwaren mahdollinen uutukainen voisi olla parasta sitten leikatun leivän ja Animal Crossing voi olla hupaisinta hupia aikoihin. Rocksteady-studio ei puolestaan ole messuilla lainkaan.

Mutta etukäteen ei mikään innosta. Jos oikein puristamalla puristaa jotain, niin Fire Emblem: Three Housesista olisi mukava nähdä lisää, sillä se tarkoittaisi pelin olevan valmistumassa. Kyseinen pelisarja nyt on muutenkin tolkuttoman viihdyttävä, vaikka se ei ehkä kuvissa ja videoilla käykään ilmi. Final Fantasy VII:n uusioversiota on myös hyvä nähdä materiaalia, sillä se tarkoittanee tekeleen valmistuvan ennen ensi vuosikymmentä. Seuraavaa Pikmin-seikkailua tuskin paranee odottaa. Tänäkään vuonna. Mutta siis, jos jotain niin Fire Emblem ja FFVII-uusioversio. Mennään nyt vaikka niillä. Meh. Innostun, kun näen jotain innostavaa.

Senja Littman

Eläimet pienet ja sievät
mun sydämein ne vievät.

On viime seikkailust kulunut vuosia
ja vaik mobiilipeli tuokin teille tuohia
asuu kylässäin vuohia.

Kuule toiveeni oi Nintendo tietenkin
julkaise Animal Crossing Switchille viimeinkin!

Loppuun vielä tunnustuksein kiivas
Ajatus Baldur’s Gate 3:sta aivoni riivas.

Emmi Hattunen

KonsoliFINin epävirallisen Square Enix -fanitytön toiveet E3-messujen suhteen kohdistuvat suurilta osin hyvin ennalta arvattavaan suuntaan, eli Square Enixin tiistaiyön lähetykseen.

Tetsuya Nomura on jo viimeisimmässä tiedotteessaan pyytänyt faneilta kärsivällisyyttä, jotta he voivat kertoa kesäkuussa enemmän Final Fantasy VII Remaken edistyksestä. Huhujen mukaan jaksotettu julkaisu on edelleen suunnitelmissa, mutta pikkulinnut samalla myös kertovat, että nämä jaksot ovat kuitenkin kokonaisen Final Fantasy -seikkailun mittaisia. Kingdom Hearts III on myös kuuleman mukaan saamassa dlc-sisältöä, joten mielelläni odotan myös tästä lisätietoa.

Odotan toki myös seuraavan sukupolven Xbox-laitteiden julkistusta ja haluan, että Microsoft samalla julkistaisi mielenkiintoista yksinoikeussisältöä. Hyvä kone ei riitä minua tekemään ostopäätöstä, jos pystyn jo pelaamaan samoja pelejä toisella omiistamalla masiinalla.

Joona Suonperä

Ne olisi ekat E3-messut mitä tulee tiirailtua "toimittajan" näkövinkkelistä. Aiempina vuosina ei hypeä ole juuri ollut, enkä myönnä sitä tapahtuneen vielä tälläkään kertaa. Kyllä minä silti jotain toivon näkeväni.

Haluan yllättyä. Se kai on se vahvin fiilis mitä odotan. Voi kun tulisi jokin peli täysin puskista, mikä veisi jalat alta ja löisi sisään, niinkö mörkö. Jos nyt jotain mainitsemisen arvoista haluaisin ääneen sanoa, niin Final Fantasy VII: Remakesta odotan lisämateriaalia roppakaupalla. Sitten jos huhuiltu FromSoftwaren ja George R.R. Martinin yhteistuumin kehittelemä tekele saa jotain tuulta alleen ja virallisempaa matskua, olisin iloinen. Ja pakko mainita myös Cyberpunk 2077. Sieluni ja lompakkoni on valmiina. Tule ja ota.

Rautapuolelta PlayStation 5 saisi luvan jo tulla esittelyyn. Toivottavasti näin käykin.

Olli Ouninkorpi

Mitenköhän edes selviämme E3:sta ilman perinteistä väittelyä siitä, mikä kolmesta suuresta konsolivalmistajasta piti parhaimmat pirskeet? Innokkaimmille riitapukareille tulevat messut ovat surkeimmat aikoihin.

Nyt olisi hyvä aika Volitionin Saints Row -sarjan paluulle. Melko köykäisen Agents of Mayhem -spin-offin ja epäonnistuneen Crackdown 3:n jälkeen kaipuu avoimen maailman hupailua kohtaan on suuri.

Veikkaan myös rohkeasti, että E3:n isoilla lavoilla ei julkisteta tällä kertaa ainuttakaan battle royale -peliä tai -pelimuotoa.

Toni Turunen

Tältä vuodelta puuttuu vielä se tajunnanräjäyttävä yllättäjä, joka ei ole vanhan remasterointia – toisiko E3 muutoksen tähän? Borderlands 3 on itselleni vuoden odotetuimpia pelejä, kuten myös Ghost Recon Future Soldier Breakpoint. Kenties myös syksyllä ilmestyvä uusi Call of Duty menisi hyvänä "välipalana", sillä teema kuulostaa mielenkiintoiselta, paluulta parempaan aikaan. Baldur's Gatet kulutin puhki muutama sukupolvi takaperin ja himoitun jatko-osan toivon vielä kytevän pinnan alla, odottaen vuoroaan loistaa roolipeligenressä taas kerran.

Death Stranding, The Last of Us 2 ja Cyberpunk 2077 pitävät kuitenkin huolen siitä, että olen äärimmäisen hypettynyt jo nyt. Ladatkaa lisää sisältöä ja houkuttelua tiskiin, nälkä vain kasvaa syödessä. Kuluva pelivuosi näyttää jo nyt erittäin hyvältä. Odotan E3:n parantavan sitä entisestään odotusten osalta.

Ville Rämö

Kauhun ystävänä odotan jospa vihdoinkin saisimme lisätietoa Visagen konsolijulkaisusta. Myös huhut Shinji Mikamin mahdollisesta esiintymisestä Bethesdan lavalla herättävät toiveita The Evil Withinin jatkosta.

Virtuaalitodellisuuden puolelta odotan niin vanhaa kuin uuttakin. Täydellisessä maailmassani Sony yllättäisi uudella ja pidemmällä Arkham VR:llä, MediEvilin VR-tuella sekä Dark Soulsin sovittamisella lintuperspektiivistä virtuaalitodellisuuteen.
Mitä todennäköisimmin tulemme näkemään trailereita myös jo esitellyistä, mutta vielä julkaisemattomista PSVR-peleistä.

Kovin suurta täysin uusien huippupelien ilotulitusta en tämän vuoden E3-messuilta odota. Sen aika on ensi vuonna, kun uusi rauta esitellään koko komeudessaan.

Jyri Jokinen

En odota mitään.

Kirjaudu kommentoidaksesi

Juttusarja: E3 2019

<< Edellinen: THQ Nordic on tuomassa kolme suurta mysteeripeliä E3-messuille
>> Seuraava: Google paljasti reilusti Stadia-yksityiskohtia Baldur's Gate III -julkistuksen kera
 

Pelikeskustelu