Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nintendo Switchiä ei varsinaisesti mielletä autopelien ystävien ykköskonsoliksi, mutta se lähestulkoon ainoa katalogin helmi loistaa sitäkin kirkkaampana. Huolettomaan kaveriporukan huristeluun lienee vaikea keksiä parempaa lääkettä kuin Mario Kart 8 Deluxe, joka on täysin oikeutetusti yksi laitteen menestyneimpiä nimikkeitä.

Vakavampihenkisempien kaahausten puutteessa myös ratinvalmistajat ovat vältelleet Switchiä, mikäli mukaan ei lasketa Joy-Conien muoviaihioita tai erinäisiä pahviviritelmiä. Nyt tarvikevalmistaja Hori on päättänyt korjata tilanteen tuomalla peräti kaksi eri hintaluokan tuotetta markkinoille. Aavistuksen arvokkaammasta Pro Ultra -mallista saadaan juttua tuonnempana, mutta nyt testiin päätyy huomattavasti kevyemmän kaliberin Pro Mini -setti.

Sinipunaa sovussa

Hintatasoltaan 80 euron molemmin puolin pyörivä ratti on ulkoisesti vallan veikeä ilmestys. Muoviselta näyttävä kokonaisuus toki myös tuntuu siltä, sillä nahkaverhoilut jätetään arvokkaampien ohjainten riemuksi. Kirkkaan sinipunainen värimaailma isolla M-logolla ei jätä epäselväksi, että kenen putkimiehen faneja tällä kosiskellaan. Perusasiat ovat kohdallaan: Nintendon virallisesti lisensoimasta tuotteesta löytyvät kaikki tarvittavat näppäimet sulavaan valikoissa surffailuun, ja saapa kriittisiä toimintoja itse ohjelmoida haluamiinsa paikkoihin. Laitteen liittäminen onnistuu ripeästi riittävän pitkän USB-kaapelin avulla Switchin telakkaan.

Taakse aseteltuja vaihdeläpysköjä käytetään Mario Kartissa oletuksena erikoiskykyjen aktivointiin sekä luisutteluun, eli toisin sanoen kaikki oleelliset asiat ovat niin sanotusti suoraan näppien ulottuvilla. Kuten olettaa sopii, tämän hintaluokan ratti ei tarjoa minkäänlaisia Force Feedback -tärinöitä tai vasteita, vaan kuminauhamainen perustuntuma pysyy aina samana. Fiilis on kuitenkin vallan passeli niin aikuisen kuin pienemmänkin suhaajan makuun, kunhan osaa asettaa odotuksensa oikein.

Halvahkoa menoa

Sen sijaan pettymyksiä paketista paljastuu kahdella rintamalla. Esimerkiksi Horiin omaan – ja käytännössä saman hintaluokan – Racing Wheel APEXiin verrattuna kunnon kiinnitysjärjestelmän puute ja kehnot polkimet harmittavat. Siinä missä hintatietoisille PlayStation 4 -pelaajille tarjoillaan yksinkertaisen toimiva pöytään ruuvattava pikakiinnike, täytyy Pro Minissä tyytyä aina yhtä kehnoihin imukuppeihin. Etenkin nuoremman polven sessioissa köykäinen hökötys lähtee aivan liian helposti omille teilleen. Heppoiset polkimet toki sopivat pienemmille jaloille oivallisesti, eikä Mario Kartissa tarvitse varsinaiseti hienosäätää kaasun käyttöä. Silti ratkaisu tuoksuu niin kovin halvalta.

Mario Kart Racing Wheel Pro Mini asettuu vähän vaikeaan markkinarakoon. Sympaattisen näköinen kokonaisuus on periaatteessa kaikin puolin toimiva, mutta mainitut säästökohteet saattavat nousta nopeasti ärsytyksen kohteiksi. Mikäli käytännössä pelkästään Mario Kartia varten on valmis uhraamaan suhteellisen ison kasan euroja, kannattanee pöytään lyödä muutama kymppi lisää, sillä Pro Ultra -malli näyttäisi tarjoavan sekä paremmat polkimet että kunnon kiinnikkeet. Mutta siitä päästään lukemaan lisää tuonnempana Senjan arvionurkassa.

Kirjaudu kommentoidaksesi