Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

KonsoliFIN pääsi ennakkoon kokeilemaan Persona 5 Strikers- toimintanimikettä, joka on jatkoa kulttiroolipeli Persona 5:lle.

Persona 5 Strikers vie pelaajat takaisin vanhaan tuttuun Shibuyaan Leblancin kahvilaan, joka toimi edeltäneessä nimikkeessä päähenkilön kotipaikkana. Siellä pelaajaa ovat odottamassa tutut Phantom Thieves -ryhmän kaverukset. Yhdessä he vaihtavat kuulumisia ennen kesäloman alkua haikaillen yhteiselle retkelle.

Kaverusten retkisuunnitelmia sabotoi sarja mysteerisiä tapauksia, joissa ihmiset käyttäytyvät erittäin erikoisesti muotisuunnittelija Alice Hiiragin ympärillä. Radikaalit mielenmuutokset ympäri Japania asettavat Päähenkilön ja hänen kaverinsa huonoon valoon, joten heidän täytyy yhdessä selvittää, mitä Alice todella tekee. Samalla heidän hännillään kärkkyy hämärän oloinen etsivä nimeltä Zenkichi, jolla tuntuu olevan ketunhäntä tai useampikin kainalossa.

Persona 5 Strikersin on kehittänyt osittain Omega Force, joka tunnetaan Dynasty Warriors -mätkinnöistään. Näille ominaista ovat taisteluosuudet, joissa pelaajan voi lakaista useita kymmeniä vihollisjoukkoja matalaksi. Persona 5:ssä nähdyt taistelumekaniikat sopivat hyvin tähän formaattiin, sillä kun tietää varjoörvelöiden heikkouksista enemmän, niin taistelut ovat räiskyvien kombotteluiden juhlaa.

Kokonaisuutena Warriors-studion Persona-jatko näyttää ja toimii lähestulkoon yhtäläisesti kuin edeltäjänsä. Reaaliaikaisista taisteluista huolimatta Persona-sarjan rpgmekaniikat tuovat nimikkeeseen mukavasti vuoropohjaisuutta, joka ei Warriors-nimikkeille ole yleensä kovin tyypillistä. Perushyökkäysten tapahtuessa reaaliaikaisesti tietyt erikoisiskut asettavat taistelutilanteen tauolle, jolloin voi aktivoida parhaat taikaiskut tai käyttää tarvittavat parannusesineet.

Ennakko-osuuden perusteella välittyy vahvasti vaikutelma siitä, että Strikers soveltuu Persona-sarjaan ensimmäistä kertaa tutustuville, sekä sen pitkäaikaisille faneille. Haamurosvojengin aikaisemmista seikkailuista ei puhuta niin syvällisesti ainakaan pelin alkumetreillä, joten jos edeltäjän yli sata tuntia kestävä päätarina puistattaa ajatuksena, voi Persona 5 Strikers olla oivallinen kohta tutustua Phantom Thievesien seikkailuihin.

Persona 5 Strikers julkaistaan Nintendo Switchille, PlayStation 4:lle ja PC:lle 20. helmikuuta

Kirjaudu kommentoidaksesi