Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Vuosi 2017 oli pelirintamalla varsin mallikas. Isojen nimikkeiden, kuten Super Mario Odysseyn, Horizon Zero Dawnin ja Resident Evil 7:n, takana on monta nimikettä, jotka ansaitsisivat lisää huomiota. Niiltä ei välttämättä osannut etukäteen odottaa paljoa, mutta ne yllättivät laadullaan, viihdearvollaan tai muilla aspekteillaan. Ensimmäisen osan tapaan tässä artikkelissa käydään läpi kolme yllättäjää.

Thimbleweed Park

LucasArtsin seikkailujen ystävät saivat nauttia tänä vuonna varsinaisesta herkusta.

Vanhat konkarit Ron Gilbert ja Gary Winnick luotsasivat markkinoille osoita ja klikkaa -tyylisen pelin, joka on kuin suoraan 1990-luvulta ulkoasustaan lähtien. Lopputulos on tunnelmallinen ja humoristinen, omaperäinen ja omituinen. Kaikkea sitä, mitä tämän genren tuotokselta voisi toivoa.

Nimikkeen PC-versio sai arvostelussamme (klik) viisi ja puolestaan PlayStation 4 -versio (klik) sai omakseen neljä tähteä.

Saatavilla: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, PC, Linux, iOS, Android

Vuoden positiivisin PlayStation Plus -yllättäjä: Lovers in a Dangerous Spacetime

Vuonna 2016 julkaistu Lovers in a Dangerous Spacetime meni ainakin tältä kirjoittajalta ohi tutkan. Senpä takia oli mitä mukavin yllätys törmätä peliin PlayStation Plus -kylkiäisenä. Kyseessä on varsin mallikas kokonaisuus ja vieläpä erittäin viihdyttävä moninpelikokemus.

Pelaajat saavat ohjattavakseen pyöreän avaruusaluksen, joka on täynnä pieniä huoneita. Joka kabiinissa on penkki sekä konsoli, jolta ohjataan tiettyä aluksen osaa aseistuksesta kilpiin ja moottoriin. Kun vihollisia puskee vastaan joka puolelta, on hypittävä huoneesta toiseen ampumaan vihulaisia, liikuttelemaan panssaria tai ohjaamaan alusta pakosalle. Hätätilanteet ovat erityisen hupaisia hahmojen juoksennellessa suunnasta toiseen.

Jos halajaa paikallista moninpelattavaa saman näytön äärelle, kannattaa katse suunnata Loversiin. Vaikka kyseessä on jopa ällöttävän söpön näköinen tuttavuus, on se mitä vekkulein viihdyke kahdelle tai useammalle pelaajalle.

Saatavilla: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, PC, Linux, iOS

Metroid: Samus Returns

Rankasti uudistettu uusioversio vuoden 1991 Game Boy -pelistä, vieläpä tuntemattomamman studion työstämänä? Ei kuulosta kovin lupaavalta, mutta kuinkas sitten kävikään.

Metroid: Samus Returns on yksi vuoden parhaista 3DS-seikkailuista. Pelaajat vietiin takaisin tutulle planeetalle, mutta rankasti uudistetun pelimoottorin ja ulkoasun saattelemana. Mikäli tämä jäisi yhdeksi konsolin viimeisistä isoista nimikkeistä, olisi se varsin mallikas jäähyväinen. Arvostelussamme (klik) länsi-Metroidin uusin pysäkki sai täydet viisi tähteä.

Saatavilla: Nintendo 3DS

Myös Hitman-pelin ensimmäinen kausi julkaistiin tänä vuonna yksissä kansissa. Kyseessä on sarjan paras nimike vuosiin, joten se kannattaa pistää omalle tutkalle, mikäli genre itsessään kiinnostaa.

Kirjaudu kommentoidaksesi