Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Petri Katajan blogi

Silmääni osui äskettäin niin kovin tuttu Mortal Kombat -pelisarjan logon lohikäärmeineen kaikkineen ja tajusin jotain.

Tämä oivallus oli niin hölmö, että jaanpa sen nyt myös muiden kanssa. Tästä hölmöstä aatostelusta mieleeni tuli aimo kasa muita pelien logoja, jotka eivät puolestaan ole sieltä parhaimmasta päästä.

Mortal Vompatti

Niin, jostain kumman syystä Mortal Kombat -tappelupelien logo lohikäärmeineen osui silmiini ja huomasin, että ympyrän keskellä olevan olennonhan voi tulkita myös aivan toisella tavalla.

Ohessa ensin alkuperäinen kuva.

Omasta hölmöstä havainnostani inspiroituneena väänsin minuutissa parissa tämän havainnekuvan.

Aivan selvä merihevonen, eikö mitä?

Kyseessä ei pienen googleilun perusteella täysin uusi asia. Kyseinen logo meinattiin nimittäin heittää roskakoriin juurikin sen takia, että sen lohikäärmettä pystyi luulemaan merihevoseksi.

Mutta olisihan tuo aika höpöä, että kaikki Mortal Kombat -peleissä nähdyt lohikärmekset muutettaisiin merihevosiksi. Muuttuisi veristen mätkintöjen luonne jonkin verran.

Mortal Kombat -logo on kyllä hieno, sitä ei voi kiistää. Mutta tästä asiasta tulee mieleeni tukku muita logotaiteita, jotka eivät puolestaan ole yhtä onnistuneita.

Näitä olisi voinut miettiä hetken pidempään

Vähemmän mainioita logoja, niitähän piisaa.

Esimerkkinä vaikkapa tämä peli, jonka nimeä en osaa selvittää useamman tunnin etsivätyön jälkeenkään. Jos keksitte tuotoksen nimen, niin kertokaa ihmeessä!

Usein myös logoista puhuttaessa Resident Evil 6:n nimi nostetaan esille. Miksikö? Koska oheinen kuva kuulemma muistuttaa kirahvia.

Unohtaa ei myöskään sovi tätä Super Mario Galaxyn logoa, joka on hieman kryptisempi.

Miksikö tätä pidetään epäonnistuneena? Katsokaapa niitä kirjaimia, joiden kohdalla kimalletta. Niistä muodostuu lause U R MR GAY. Selvä homma.

Vielä pari

Vielä kaksi esimerkkiä jonkinmoisesta epäonnisesta kuvamateriaalista voisi jakaa myös logojen ulkopuolelta.

Nimittäin! Oheinen kuva esittelee korean kielen sanakirjaa Nintendo DS -käsikonsolille. Touch Dic -nimi herätti kuitenkin perverssiltä kuulostavan lausuntansa ansiosta huvitusta sekä hämmennystä, minkä takia se muutettiinkin lopulta muotoon Touch Dictionary.

Lopuksi vielä klassikko, GoldenEye 007 -pelin kansitaide, jossa käsi ja naama sulautuvat yhteen. Kuva puhunee puolestaan.

Enemmänkin materiaalia olisi, mutta pitänee palata niihin joskus muiden pöhköjen oivallusten myötä.

Lisää aiheesta:

Kommentit

Ärsytti niin paljon tuo yksi kuva että oli pakko etsiä se. Siinähän lukee siis SHHis, joka on ilmeisesti joku planeetta tai jotain.

https://twitter.com/merodii07/status/1378357171444977672

Vaikka nyt tiedän siinä lukevan SHHis, niin silti tekee vaikeaa saada selvää :D Kiitos selvitystyöstä!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi