Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

On kenties käynyt niin, että olen ollut väärässä.

Vaikuttaa nimittäin siltä, että tuleva Tetris-elokuva olisi varsin mielenkiintoinen teos.

Vähemmän pikseleitä, enemmän viiksiä

Olen tällä sivustolla muutamat kerrat todennut kautta rantain, että tuleva Tetris-elokuva ei voi olla mistään kotoisin. Näin ainakin ajattelin silloin, kun uutisissa oli puhetta kokonaisesta palikanpyörittelyyn keskittyvästä filmitrilogiasta.

Olen muun muassa nimennyt Puyo Puyo Tetris -pelin arvion Varmasti parempi kuin tuleva Tetris-elokuvatrilogia -nimellä. Sen lisäksi vuonna 2019 pyysin unohtamaan kyseiset filmit ja innostumaan mieluummin kehitteillä olevasta Firewatch-projektista. (Missäköhän tämä elokuva muuten viipyy, liekö projekti edelleen alkutekijöissään ja/tai limbossa?)

Tetrishän on tuo menestynyt, kahmalokaupalla erilaisia versioita saanut ja palkittu pulmailupeli, jossa ruudun ylälaidasta tippuu palikoita alaspäin. Pelaajan tehtävänä on muodostaa näistä tetraminoista täysiä rivejä, jotka sitten häviävät ruudulta. Oletettavasti tuttua juttua monelle?

Ajatus Tetris-elokuvasta toi mieleen vuoden 2015 Pixels-rainan, jossa eri videopelihahmot Pac-Manista ja Space Invaders -lentelijöistä Donkey Kongiin saapuivat tekemään tuhoa maapallolle. Kaikkien muiden olentojen ja asioiden lisäksi taivaalta alkoi tipahtelemaan tetramino-palikoita, jotka tuhosivat allensa rakennuksia. Oheisessa lyhyessä klipissä nuo tetraminot näkyvät noin 12 sekunnin kohdalla.

Kuvittelin tulevien rainojen olevan kuin Pixels, mutta onneksi todellisuus on toinen.

Nimittäin! Maaliskuun lopussa Apple TV+ -palveluun saapuva Tetris-elokuva keskittyy aivan muuhun. Luvassa on näet "tositarina korkeiden panosten oikeustaistelusta Tetriksen immateriaalioikeuksien turvaamiseksi". Pääosassa nähdään muun muassa Rocketmanissa ja Kingsmanissa nähty Taron Eggerton pelikehittäjä Henk Rogersin roolissa. Hän oli keskeisessä roolissa siinä, että Tetris aikoinaan saapui Nintendon Game Boy -käsikonsolille. Miehestä voisi kertoa enemmänkin, mutta mikäli se paljastaa enemmän itse rainasta, niin jätetään se väliin.

Oli miten oli, filmin traileri vaikuttaa todella lupaavalta. Katsokaa vaikka itse!

Kyseessä taitaa olla eniten etukäteen odottamani tuotanto, mitä Apple TV+ -palveluun on koskaan saapunut.

Mutta jos tämä filmi vaikuttaa hyvältä, niin mitä tulevaa videopelielokuvaa kohtaan sitä olisi sitten jatkossa skeptinen? Miten olisi vaikka se Just Causeen perustuva raina, jonka pääosassa kerrottiin olevan Jason Momoa? Tai vaikkapa Netflixiin aikanaan saapuva näytelty Mega Man -raina? Tahi sitten Beyond Good & Evil -seikkailuun perustuva filmi, nähdäänkö sitä ennen itse pelisarjan toista osaa? Onhan tässä mistä valita.

Saapuuhan sitä tänä vuonna katsottavaksi muitakin peleihin perustuvia filmejä, kuten vuoden alussa julkaisemamme artikkeli kertoo: Vuonna 2023 saadaan kummasteltavaksi tukku peleihin perustuvia elokuvia – ainakin näitä kuutta paranee odotella saapuvaksi.

Tetris, tähtinään muun muassa Taron Egerton ja Toby Jones, saapuu Apple TV+ -palveluun päivämäärällä 31.3.

Lisää aiheesta:

Kommentit

Tuntuu että hieman turhaan lähdetty trailerin perusteella revittelemään aiheesta jotain vakooja-actiontrilleri ym. komediaa, kun itse tositarinassa olisi mahdollisesti muutenkin jo tarpeeksi mielenkiintoa ihan sellaisenaan:
https://www.youtube.com/watch?v=_fQtxKmgJC8
Mutta ei toki pidä ennen tuomita elokuvaa, ennen kuin se on nähty.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi