Maanantaina uutisoitu PS3:n suojausten murtuminen sai tänään konkreettiset todisteet, kun George Hotz julkisti käyttämänsä murtautumiskeinon.
Kyseessä on PS3:n Other OS:n eli Linuxin kautta toteutettu PS3:n laitteiston käyttöä valvovan hypervisor-komponentin ohitus. Suojauksen ohitus perustuu monimutkaiseen PS3:n muistiväylän manipulointiin sekä emolevyn fyysiseen manipulointiin.
Nyt julkistettu keino ei toimi uudemmissa PS3-laitteissa, joissa Other OS - mahdollisuutta ei ole.
Hotz toivoo, että hänen nyt julkistamansa koodi auttaisi kehittäjäyhteisöä löytämään sille hyödyllisiä käyttökohteita joista hän mainitsee 3D-näytönohjainajurin kehittämisen Linuxille. Ilmoituksen mukaan koodia on kokeiltu vain PS3:n firmware-version 2.42 kanssa, mutta hän olettaa sen toimivan myös uudemmissa firmware-versioissa.
Hotz ei suunnittele itse jatkavansa projektin parissa pidemmälle, vaan haluaa keskittyä muihin asioihin.
PSP-homebrew hakkeri Mathieulh ennustaa Sonyn paikkaavan tämän aukon tulevissa firmware-päivityksissä ja toteaa myös, että se ei toimi laitteissa joissa on firmware 3.15 tai uudempi.
Kommentit
Toivottavasti pian saadaan PS2 pelit ...
Toivottavasti pian saadaan PS2 pelit pyörimään näissä 40GB ja 80GB konsoleissakin tällä exploitilla :)
En kyllä nää mitenkä koneen modaamine...
En kyllä nää mitenkä koneen modaaminen ps2 pelien takia olisi mitenkään sen arvoista... Helpommalla pääsee kun ostaa käytetyn ps2 ja pelaa pelinsä sillä.
Mewwi: En tiedä, mistä tuo ajatus PS2...
Mewwi: En tiedä, mistä tuo ajatus PS2-peleistä on lähtenyt. Ei suojauksien murtaminen maagisesti taio PS2-yhteensopivuutta niihin malleihin, joista PS2-rauta sisältä puuttuu. Se toki voi mahdollistaa kotikutoisten PS2-emulaattoreiden ajon, mutta voi silti viedä vuosia saada ne toimimaan edes mitenkuten kunnolla.
Ps2 emulointi vaatii aika paljon mehu...
Ps2 emulointi vaatii aika paljon mehuja muutenkin jo normi tietokoneella. Tähän vielä se ettei Ps3:n näyttikseen ja prosessoriin(?) ole mitään kunnon ajureita vielä saatavilla joten moisten pyörittäminen linuxinkin kanssa Ps3:lla tuntuu aika etäiseltä ajatukselta.
Eiköhän Sony itse saa sen emulaattori...
Eiköhän Sony itse saa sen emulaattorinsa toimimaan nopeammin kuin mitkään hakkerit. Siis mikäli PS2:n emulointi PS3:n raudalla on ylipäätään mahdollista.
No onhan niitä PlayStation 3 konsolei...
No onhan niitä PlayStation 3 konsoleita joissa pelit emuloidaan pelkällä softalla (Suomen 60GB konsoleissa taisi olla rautapohjainen).
Kyllähän tuolla exploitilla voi saada muunmuassa PS3 pelien varmuuskopiotkin toimimaan ja tätä tuskin suoritetaan Linuxin kautta PS3 emulaattorilla.
Varmuuskopiot? Puhutaanko asioista ni...
Varmuuskopiot? Puhutaanko asioista niiden oikeilla nimillä jooko? Piraattipeleistä siinä on kysymys usein kun varmuuskopio mainitaan. Minä en ainakaan asenna yhtään peliä kovolle. Ihan sen takia että BD levy on oikein käsiteltynä erittäin kestävä. Pinnoite on niin kova, että naarmuja ei tule ilman väkivaltaa. Pelit lisäksi syövät kovalevyn kapasiteettia aika kiitettävästi. Ja ei noiden pelien latausajat mitään mahdottomia ole, joten en hakisi turvaa siitäkään selityksestä.
Toi varmuuskopio juttu on ihan täysi vitsi. IMO
"Varmuuskopiot? Puhutaanko asioista n...
"Varmuuskopiot? Puhutaanko asioista niiden oikeilla nimillä jooko? Piraattipeleistä siinä on kysymys usein kun varmuuskopio mainitaan. Minä en ainakaan asenna yhtään peliä kovolle. Ihan sen takia että BD levy on oikein käsiteltynä erittäin kestävä. Pinnoite on niin kova, että naarmuja ei tule ilman väkivaltaa. Pelit lisäksi syövät kovalevyn kapasiteettia aika kiitettävästi. Ja ei noiden pelien latausajat mitään mahdottomia ole, joten en hakisi turvaa siitäkään selityksestä.
Toi varmuuskopio juttu on ihan täysi vitsi. IMO"
Elämä olisi kyllä kivaa ja helppoa jos kaikki olisi näinkin mustavalkoista. Totta, levyt eivät oikein käytettynä ihmisen elinaikana varmaankaan hajoamaan ehdi, mutta pelaisinko silti kaikki pelini suoraan kovalevyltä jos mahdollista? Kyllä, ehdottomasti.
Yhtenä syynä käyttömukavuus. Totta kai mieluummin nappaan kouraani vain padin pöydältä ja valitsen pelin XMB:stä sen sijaan että kävelen hyllystä valitsemaan oikean kotelon. Pelin vaihto toiseenkin sujuu näin peruslaiskalta ihmiseltä paljon vaivattomammin.
On olemassa toki toinen vielä tärkeämpikin syy. Kuten jo Wiistä olemme oppineet, vaikka levyt olisivatkin käytännössä ikuisia, asemat ja niiden lukupäät eivät. Vanhemmilla Wii konsoleilla saattaa olla vaikeuksia juuri tästä syystä lukea etenkin kaksikerroksisia levyjä. Hajonneet Bluray asemien lukupäät tai asemat yleisesti eivät nekään ole pleikkareilla tolkuttoman harvinaisia.
Tästä syystä olen Wiini softamodannut ja varmasti softamodaisin slimminikin mikäli se vain helposti olisi mahdollista ja sallisi pelien pelaamisen kovalevyltä. Se ei silti tarkoita sitä että pelaisin warepelejä. Minulle siis oikea nimitys tässä tilanteessa olisi tosiaankin tuo varmuuskopio. Oli warettaminen sitten miten yleistä tahansa niin ei sen takia silti tarvitse olla kaikille modaajille lyömässä leimaa otsaan.
Olisihan se tietty kiva jos saisi vie...
Olisihan se tietty kiva jos saisi vielä kaverin pelit asenneltua kovolle niin ei tarvi niitä aina olla lainaamassa niinkuin Xboxin kanssa.
Tosin JTAG koneella tuokin murhe korjaantuu :)
Niin ja varmuuskopiot eivät todellakaan ole piraatteja. Ota selvää asioista.LOL.
Kommentoi
Kirjaudu kommentoidaksesi