Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Earth No More is no more?!

Recoil Games kuuluu Suomen peliteollisuuden tulokkaisiin. Kokemusta studion työntekijöiltä ei kuitenkaan puutu, sillä yhtiö perustettiin alan veteraanien toimesta vuoden 2007 alussa.

Studion ensimmäinen tuotos, Earth No More, julkistettiin heti seuraavana kesänä. Maailmanlaajuisen luonnonkatastrofin jälkimaininkeihin sijoittuvalle pelille oli asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Pelien tarinankerrontaa haluttiin viedä eteenpäin niin kutsutulla Cinegames-kehitysmetodilla. Tarkoituksena oli luoda erityisesti hahmojen välisisistä suhteista dynaamisempia.

Recoil Gamesilla oli rahoitus kunnossa, mutta pian tapahtui kuitenkin jotain ikävää: maailmantalous ajautui lamaan, joka ulottaisi limaiset lonkeronsa pian myös peliteollisuuteen. Huippulaatuisen, tarinavetoisen ja eeppisen toimintapelin tekeminen vaatisi huikeasti rahaa ja resursseja, joten suunnitelmat jouduttiin pistämään uusiksi.

- Huomasimme, että peliprojekti oli speksattu väärälle aikakaudelle, näin taloudellisessa mielessä, ja silloin päätettiin lähteä takaisin suunnittelupöydän äärelle. Projekti rebootattiin tuossa syksyn aikana, ja oikeastaan uudestaan lähdettiin tekemään tätä projektia uudella scopella. Ihan yhtä kunnianhimoisesti varmasti kuin ennenkin monessa mielessä, mutta sellaisella scopella, että tämä peli on tehtävissä pienemmällä budjetilla ja niin, että se sopii tähän markkinatilanteeseen.

Pelin konseptiin tehtiin suuria muutoksia, vaikka nimi ja teema säilyivätkin samana. Paljon muuttuu varmasti vielä prosessin aikana, mutta Cinegames-metodi on kuitenkin hylätty.

- Tiettyjä elementtejä alkuperäisestä konseptista on edelleen mukana. Ehkä tärkein palanen, joka on pysynyt alusta lähtien, on se, että pelissä on tällainen ekologinen teema, ja tämmöinen katastrofi, joka kohtaa koko maailmaa, eli se on se setting, mutta oikeastaan kaikki muu on resetoitu.

- Cinegame on hieno konsepti sinänsä, mutta sanotaanko, että se vaatii eksponentiaalisesti enemmän rahaa, että sen pystyy tekemään. Siihen ei nyt ollut puitteita, mutta ehkä Earth No More 2:ssa tai who knows.

Projektiin saatiin uusi rahoitus kotimaisilta sijoittajilta. Peliä on ehditty työstää puolisen vuotta sen jälkeen, kun kehitystyö käynnistettiin alussa. Alussa pari kuukautta meni suunnitteluun, joten projekti ei ole hirvittävän pitkällä.

Uutta pelikonseptia suunniteltaessa studio lähtee hakemaan kolmea vahvaa koukkua: uniikki tarina ja ympäristö, jokin pelillinen kikka ja kehittynyt teknologia. Ensimmäisen kriteerin täyttää maailmanlaajuinen luonnonmullistus.

- Meillä on tämä ekokatastrofimeininki, eli tällä kertaa ei tule avaruudesta mitään, vaan se tulee maan sisästä. Ihmiskunta on vaarassa ihan oman hölmöytensä takia, planeetan hyväksikäytön johdosta.

Peli käynnistyy juuri luonnonmullistuksen alkaessa. Katastrofin todelliset syyt paljastuvat pelaajalle pikku hiljaa. Dramaattisista asetelmista huolimatta minkäänlaista saarnaa ilmastonmuutoksesta ja sen vaaroista ei ole kuitenkaan tarkoitus antaa.

- Emme ole mitään Al Gore -peliä tekemässä kuitenkaan. Ei tässä haluta mitenään hirveästi alleviivata sitä hommaa. En sitten tiedä, miten sellainen viesti tuolla pelaajien päässä otettaisiin vastaan. Jotkut haluaa ajaa sillä SUV:llä ja tuhlata ja olla kierrättämättä, ja jos on joku peli, joka muuten maistuisi, mutta vaikuttaa liian vihreältä, eikä enää maistukaan.

Jokainen peli tarvitsee myös pelillisen koukun, joka erottaa sen massasta. Remedyn Max Paynen kohdalla se oli Bullet Time -hidastusefekti. Earth No Moren oma jippo pidetään vielä visusti vakan alla, sillä sitä hiotaan täyttä vauhtia.

- Innovatiivinen gameplay-hook on meillä juuri tällä hetkellä työn alla. Meillä on prototyypattu sitä tässä jo pari kuukautta. Siitä me ei hirveästi haluta puhua vielä tässä vaiheessa. Se ei ole lähellekään valmis, mutta meille on sellainen oma juju löytynyt, on olemassa sellainen siemen, jota muissa peleissä ei ole nähty, ja jolla uskotaan, että pystytään nousemaan pinnan yläpuolelle

Suomalaisille peleille tyypillistä on ollut näyttävä audiovisuaalinen toteutus. Se kuuluu myös Recoil Gamesin tavoitteisiin. Studio haluaa tehdä pelin, ”jota on hauska pelata, ja se näyttää ja kuulostaa helvetin hyvältä”.

- Ollaan käytetty Unreal Engine 3:a pohjana ja tehty siihen oma renderöinti. Screenshotit saavat sitten luvan kertoa ihmisille, mitä he haluavat niistä nähdä ja miltä se näyttää. Ei se ainakaan Gears of Warilta näytä.

Pelimoottori ehti tulemaan tutuksi ennen projektin uudelleen suunnittelemista, mistä onkin ollut hyötyä. Fysiikkamallinnuksessa Recoil Games luottaa valmiiseen teknologiaan, eikä ylimääräisiä säätöjä haluta tehdä ilman pakottavaa tarvetta. Kalliista lisenssistä halutaan ottaa kaikki irti.

Earth No More on tällä hetkellä esituotantovaiheessa. Kehitystyötä on toistaiseksi tehty pääasiassa PC:llä ja Xbox 360:lla noin 30 hengen voimin, mutta myös PlayStation 3:n puolelle on kurkistettu. Lopulliset alustat ovat kuitenkin avoinna, sillä studio metsästää vielä pelilleen julkaisijaa.

- Me ollaan tehty sellainen aihio pelistä, että kun nyt lähdetään sitä julkaisijalle esittelemään, pystytään oikeastaan minkä tahansa julkaisijan kanssa juttelemaan siitä. Se on vain kiinni julkaisijasta, tykkäävätkö ne meidän konseptista, meidän kyvyistä, ja jos ne tykkäävät, voidaan keskustella, mikä olisi sopiva budjetti siihen. Oli se melkein mikä tahansa budjetti niin voidaan lähteä siitä miettimään, mitä tehdään, skaalata tietyissä puitteissa.

Luottamusta omaan tekemiseen Recoil Gamesin monikansalliselta tiimiltä kuitenkin löytyy. Vaikka yhtiö onkin ollut yhteyksissä 3D Realmsiin aikaisemmin, ei hiljattain tapahtuneilla käänteillä ole vaikutusta suomalaisyhtiön tekemisiin. Studio pyrkii nostamaan nyt profiiliaan, joten myös verkkosivuille on luvassa päivityksiä. Kannattaa siis suunnata selaimensa lähiaikoina osoitteeseen http://www.recoilgames.com.

Kirjaudu kommentoidaksesi