Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Microsoft panostaa Japaniin

Microsoft paljasti tällä viikolla Tokiossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa uusia suunnitelmiaan Xboxin aseman parantamiseksi Japanissa. Mielenkiintoisimmat uutiset koskivat Xbox Liveä, josta ohjelmistojätti on rakentamassa tärkeintä asettaan Sonya ja Nintendoa vastaan julkaisemalla tämän vuoden aikana palveluun uusia ominaisuuksia.

Microsoft ilmoitti, että Xbox Live maksaa Japanissa ilmaisen aloitusvuoden jälkeen noin viisi euroa kuussa tai vaihtoehtoisesti 36,5 euroa vuodessa. Vastaavat hinnat Pohjois-Amerikassa ovat 5,2 euroa ja 43,7 euroa. Palvelun hinnoittelua Euroopassa ei ole toistaiseksi vahvistettu. Liven aloituspaketin eli Starter Kitin hinta laskee Japanissa noin 49,8 euroon.

Pelipuolella Microsoft jatkaa panostustaan länsimaisiin peleihin. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa julkaistuja pelejä yhtiö aikoo tuoda Japaniin uuden Xbox World Collection -nimen alla. Sarjaan kuuluvat pelit julkaistaan lähes samaan aikaan kuin länsimaissakin, mikä tosin tarkoittaa myös sitä, että pelejä ei ehditä kääntää japaniksi. Microsoft aikoo julkaista seuraavan 12 kuukauden aikana Japanissa Xboxille 16 uutta peliä. Kolmansilta osapuolilta olisi tulossa samassa ajassa peräti 81 Xbox-peliä Japanin markkinoille.

"Ehkäpä teimme virheitä", myöntää Segalta Microsoftin kotiviihdeyksikön johtoon siirtynyt Peter Moore, joka on ennenkin selitellyt Xboxin hidasta myyntiä Japanissa. "Otan opikseni virheistämme ja käytän tätä tietoa hyödyksemme tulevaisuudessa. Haluan kuunnella ja ymmärtää japanilaisten Xbox-pelaajien, jälleenmyyjien ja pelitalojen tarpeita."

Kirjaudu kommentoidaksesi