Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

ATi ja Microsoft yhteistyöhön

PC-puolella pitkään huippunäytönohjaimia tehtaillut ja Nintendon GameCube-pelikonsolin grafiikkapiiristä vastaava ATi Technologies on ilmoittanut solmineensa Microsoftin kanssa sopimuksen, jonka nojalla se alkaa kehittää korkealaatuista, kustomoitua grafiikkateknologiaa tulevaisuuden Xbox-tuotteisiin ja -palveluihin.

Molemmat osapuolet vakuuttelivat tyytyväisyyttään sopimuksesta, joka Microsoftin mukaan tukee parhaiten Xboxin tulevaisuuden suuntausta ja ATin mukaan tekee yhtiöstä pelimarkkinoiden johtavan grafiikkapiirivalmistajan.

Nykyinen Xbox on valmistettu yhteistyössä Nvidian kanssa. Yhtiöiden välillä on kuitenkin ollut närää Xboxiin toimitettavien grafiikkapiirien hinnoista, mutta tämä ongelma ratkesi aiemmin tänä vuonna. Microsoft ei kuitenkaan ole ollut ilmeisesti täysin tyytyväinen Nvidian panokseen vaihtaessaan monivuotisen yhteistyökumppaninsa ATiin, joka vahvistanee jo ennestään hyviä asemiaan kilpailussa pelimarkkinoiden grafiikkakuninkaan tittelistä, sillä Nvidia putoaa näillä näkymin konsolimarkkinoilta kokonaan. ATin on puolestaan määrä valmistaa myös Nintendon seuraavan konsolin grafiikkaominaisuudet.

Kirjaudu kommentoidaksesi