Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Xbox-uutisia Japanista

Saksalaisen GameFront-sivuston saamien tietojen mukaan Microsoft suunnittelee leikkaavansa lähiviikkojen aikana Xboxin hintaa Japanissa kiihdyttääkseen konsolin kysyntää joulumarkkinoilla. Mustavihreä jättiläinen on koko elinkaarensa ajan kärsinyt surkeasta menestyksestä Japanin markkinoilla verrattuna pahimpiin kilpailijoihinsa.

Nykyisin Xbox maksaa Japanissa noin 200 euroa eli suunnilleen saman verran kuin Sonyn PlayStation 2. Uuden hinnan olisi tarkoitus asettua noin 130 euron tuntumaan, joka on samaa tasoa Nintendon GameCuben kanssa.

Tämän ohella Japanissa myyntiin pitäisi tulla myös noin 155 euron hintainen tarjouspaketti, jonka sisällöstä tosin on hieman ristiriitaista tietoa. Toiset väittävät paketin sisältävän normaalin Xboxin ja S-peliohjaimen ohella DVD-kaukosäätimen, kaksi kuukautta ilmaista Live-aikaa sekä Project Gotham Racing 2 ja Halo: Combat Evolved -pelit. Vastaavasti toiset uskovat, että Halon sijasta ostaja saisikin ylimääräisen peliohjaimen. Microsoft ei ole toistaiseksi kommentoinut hinnanalennusta tai tarjousta.

Kevyempää hintalappua tänne kotikonnuille odottaville tiedoksi, että tämänhetkisten tietojen mukaan Microsoft ei aio laskea Xboxin hintaa Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa, vaan luottaa tarjouspakettiensa vetovoimaan. Briteissä viime viikolla myyntiin tullut uusi Euroopan tarjouspaketti kasvatti Xboxin kysyntää 81% ja samalla konsoli kipusi viikon tauon jälkeen jälleen GameCuben edelle viikkomyynneissä, vaikka Nintendon kuutiosta ei nykyisin tarvitse maksaa kuin vaivaiset 99,99 euroa.

Japanista kiirii tietoa myös Microsoftin tulevan Xbox Music Mixer -ohjelman tiimoilta. Polygon-lehden saamien tietojen mukaan Microsoft on solminut Japanissa erittäin arvostetun pelilehden Famitsun kanssa sopimuksen Music Mixerin sisällyttämisestä tammikuun numeroon. Vielä ei ole selvyyttä siitä, maksaako kyseinen numero enemmän kuin normaalisti.

Music Mixer on ohjelma, joka muun muassa kasvattaa Xboxin musiikkiominaisuuksia, tekee konsolista karaoke-masiinan ja mahdollistaa digikuvien selaamisen televisioruudulta Xboxin avulla. Euroopassa Music Mixer julkaistaan vielä tämän vuoden puolella ja hintaa sille kertyy noin yhden pelin verran.

Kirjaudu kommentoidaksesi