Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Microsoft yhdistää PC:n ja kodinelektroniikan

Microsoftin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates kertoi hiljattain Las Vegasissa CES-messuilla yhtiön pyrkimyksistä yhdistää PC ja muu kodinelektroniikka saumattomaksi, langattomalla teknologialla toteutetuksi tietoverkoksi. Verkon keskuksena toimisi Windows XP -pohjainen PC, joka kykenisi välittämään mediatiedostoja useisiin erilaisiin laitteisiin. Uuden teknologian nimi on Media Center Extender.

Gatesin mukaan Microsoft työskentelee lukuisten johtavien laitevalmistajien, kuten Alienwaren, Dellin, Gatewayn, HP:n ja Samsung Electronicsin, kanssa kehittääkseen uuden teknologian kanssa yhteensopivia televisioita ja niin kutsuttuja "set-top-boxeja". Markkinoille ensimmäisten tuotteiden pitäisi saapua vuoden lopulla.

Meidän pelaajien kannalta asian tekee mielenkiintoiseksi se, että Gates ei unohtanut Xboxiakaan. Microsoft on kehittämässä Xboxille omaa Xbox Media Center Extender Kittiä, joka käytännössä sisältää DVD-levylle pakatun ohjelmiston ja kaukosäätimen. Tuotteen avulla ihmiset voivat nauttia tietokoneellensa tallennetuista videoista, kuvista ja musiikista kätevästi Xboxin kautta riippumatta siitä sijaitseeko PC samassa huoneessa vai ei. Toistaiseksi Xbox Media Center Extender Kitillä ei ole virallista julkaisupäivämäärää tai hintaa.

Xboxia koskevaa osuuttaan lopetellessa Bill Gates muistutti vielä, että Xbox menestyi joulumyynneissä hyvin ja on oikealla reitillä saavuttaakseen 14,5-16 miljoonan yksikön myyntiennusteensa kesäkuuhun mennessä. Xbox Live jatkaa menestystään ja palvelua tukee jo yli 70 peliä. Joulunaikaan Microsoft kirjasi Xbox Liven suosiosta puhuvia tuloksia, sillä palvelussa pelattiin yli miljoona pelitapahtumaa päivässä viiden päivän ajan.

Kirjaudu kommentoidaksesi