Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Xboxin hinta laskee Yhdysvalloissa?

The Wall Street Journalin julkaiseman jutun mukaan Microsoft olisi aikeissa leikata Xboxin hintaa Yhdysvalloissa 179,99 dollarista 149,99 dollariin. Uuden hinnan uskotaan tulevan voimaan huhtikuun alussa. Microsoft ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.

Analyytikot ovat uumoilleet, että Xboxin hintaluokassa painivan PlayStation 2:n kovan kysynnän ohella myös GameCuben alle 100 dollarin hinta asettaisi paineita Microsoftille. Syksyllä uuden hinnan saanut Nintendon GameCube päihitti joulumyynneissä Xboxin Yhdysvaltain markkinoilla, joita on pidetty Xboxille ikään kuin kotikenttänä.

Puolueettoman NPD:n julkaisemien myyntitietojen mukaan Xbox on kuitenkin tämän vuoden ensimmäisten kuukausien aikana onnistunut nousemaan jälleen tutulle kakkossijalleen kotikonsoleiden kuukausittaisissa myyntimäärissä. Tammikuussa Xboxeja myytiin Pohjois-Amerikassa 61 000 yksikköä enemmän kuin GameCubeja ja helmikuussa ero kasvoi 67 000 yksikköön.

Mikäli Microsoft laskee Xboxin hintaa, se voisi ajaa GameCuben ahdinkoon, jos ero myynneissä kasvaisi entisestään. Nintendolla ei ole enää hirmuisesti varaa laskea Cuben hintaa, koska konsolia myydään nyt jo pienellä tappiolla, mikä on ainutlaatuista Nintendon historiassa.

Toisaalta Sonyn brändi on niin vahva, että vain aniharvat uskovat Microsoftin tempausten ratkaisevasti muuttavan asetelmia Xboxin ja markkinajohtaja PlayStation 2:n välillä. Xboxin uudella hinnalla haettava hyöty olisi tässä valossa lähinnä kosmeettinen. Microsoft voi lujittaa Xboxin toista sijaa länsimaisilla markkinoilla, mutta valitettavasti Sonyn etumatka näyttää olevan liian suuri kurottavaksi umpeen.

Kirjaudu kommentoidaksesi