Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Microsoft hylkää Raren (päivitetty)

Microsoft on ilmoittanut irrottavansa Raren peliosastostaan ja myyvänsä osuutensa maineikkaasta brittistudiosta. Raren Xbox-debyytti Grabbed by the Ghoulies oli ohjelmistojätille valtaisa pettymys, eikä yhtiö näe kannattavaksi tukea Xboxille kehitteillä olevia tulevia pelejäkään, kuten N64-käännös Conker: Live & Uncuttia tai Kameo: Elements of Poweria.

Microsoftin edustaja kommentoi asiaa seuraavasti: "Rare on ollut hieno ja osaava yhteistyökumppani. Heidän vaatimuksensa rahoituksen ja pelien kehitysaikojen suhteen eivät kuitenkaan ole kannattavia sijoituksia meidän kannaltamme." Huhujen mukaan Rare on hakenut lykkäystä sekä Conkerin että Kameon julkaisulle, koska ei ole ollut tyytyväinen pelien tasoon. Lisäksi Rare on tiettävästi vaatinut rahoitusta studion laajentamiseen, jotta GBA-kehitystiimit pääsisivät käytäviltä asiallisiin tiloihin.

"Toivoisimme kuitenkin näkevämme Raren pelejä Xboxilla tulevaisuudessakin jonkun ulkopuolisen tahon julkaisemina", Microsoftin edustaja jatkoi. Rare ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.

Microsoft on jo aiemmin myynyt Raren GBA-pelien julkaisuoikeudet THQ:lle. Microsoftin ja Raren yhdistymisen jälkeen Rare on tuottanut Xboxille vasta yhden pelin, mutta Nintendon GBA:lle kaksi: Sabre Wulfin ja Banjo-Kazooie: Grunty's Revengen.

Microsoft Game Studios on tehnyt viime aikoina totaalisen U-käännöksen pelipolitiikassaan. Laadullisesti lupaavia, mutta myynnillisesti oletettavasti massaräiskintöjä heikommassa asemassa olevia pelejä on pudotettu pois kuin liukuhihnalta. Ensin uusi Oddworld, sitten Psychonauts ja nyt Raren tuotanto. Mitä seuraavaksi? Xboxfin seuraa kieli poskella Microsoftin liikkeitä.

Päivitys 2.4.2004 – Aprillia!

Kuten monet aavistelivatkin, kyseessä oli Xboxfinin aprillipila. Microsoft ja Rare jatkavat yhteiseloaan kuten ennenkin.

Kirjaudu kommentoidaksesi