Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

2010 FIFA World Cup South Africa

EA:n FIFA 2008 Wiille on kirjoittajalle se edellinen kokemus konsolipalloilusta, joten näin maailmanmestaruuskilpailujen korvilla on tarpeen päivittää tiedot 2010 FIFA World Cup South African avulla. Muutoksia FIFA 2010 -peliin ei tiettävästi ole kuin muutamia, mutta teeman mukaiset ulkoiset päivitykset ovat tottakai erityisen ajankohtaisia. Pelattavia joukkueita on tällä kertaa 199 kappaletta ja palloilukenttinä toimivat kymmenen virallista MM-kilpailujen stadionia.

Satunnaiselle palloilijalle

2010 FIFA World Cup South Africa yllättää genren satunnaispelaajan positiivisesti, sillä turha strategisuus loistaa poissaolollaan. Kärsivällinen ja intohimoinen konsolipalloilija valinnee pelimoodikseen pitkäkestoisen sekä aitoja joukkueita, pelaajia ja kenttiä vilisevän MM-turnauksen. Meille muille tarjotaan kisojen maskotin mukaan nimettyä Zakumi's Dream Team -pelitilaa, joka koukuttaakin noviisin välittömästi. Pelaajan täytyy voittaa tässä erilaisia haasteita, jonka jälkeen on mahdollista valita parempia pelaajia eri maiden joukkueista omaan unelmatiimiin.

Verkkopeliin pääsee käsiksi EA:n tyyliin vaivattomasti ja pelikavereitakin löytää välittömästi, toki ymmärrettävästä syystä. Pientä hidastumista verkkopelin aikana oli arvostelun aikana havaittavissa, mutta tämä ei juuri haitannut. Taitojaan voi petrata sille varatussa monipuolisessa Hit the Pitch -moodissa. Global Elimination -tilassa puolestaan haastetaan kaverit mukaan ja taistellaan voitosta viimeiseen mieheen (tai joukkueeseen).

Arcadehenkinen lähestymistapa on onnistunut ratkaisu, sillä ohjaimia väristävät hirmupotkut säväyttävät kummasti. Pelin hauska yksityiskohta on strategisella hetkellä hohtava pallo, jonka avulla testataan futaajan refleksit. Hetkellisen pallon hohdon aikana pelaajan täytyy kontrollivalinnoista riippuen joko ravistaa Wiimotea tai vääntää Classic Controllerin tattia, jotta tuleva tilanne hoidetaan niin sanotusti kotiin. Jos hohtohetkestä myöhästyy, menetetään pallo vastapuolelle – joskus kohtalokkain seurauksin.

Kontrolleja moneen makuun

Lapsille ja todella satunnaisesti pelaaville on tarjolla pari vuotta sitten innovoidut All Play -kontrollit, joissa pelaajan ei tarvitse edes ohjata pikselipalloilijoita. Keskittyä tarvitsee ainoastaan laukauksiin, syöttöihin ja taklauksiin. Pallo lähtee matkaan Wiimoten ravistuksella, joskin syötöt hoidetaan A-napin painalluksella.

Wiimoten ja Nunchukin yhdistelmä takaa niin ikään ravistuksiin luottavia liikkeentunnistuskikkoja. Nunchukilla päästään jo ohjaamaan joukkueen jäseniä, ja tämä tyyli takaa ominaisuuksiltaan monipuolisimman kontrollivaihtoehdon. FIFAan tottuneet pelaajat valitsevat todennäköisesti ohjaimekseen Classic Controllerin, joka onkin edelleen kasuaalifutaajillekin luontevin tapa konsolipalloilun pelaamiseen.

Lisää jännitystä MM-kisojen ajaksi

Ulkoasultaan 2010 FIFA World Cup South Africa näyttää varsin kohtuulliselta ja pelaajien animointi on paikoin mukavan luontevaa. Välianimaatiot ja pahviyleisö eivät sen kummemmin säväytä, jos eivät aiheuta suuttumustilaakaan. Selostajien sloganit ovat ainakin parin vuoden takaista FIFAa ilmeikkäämpiä ja vaihtelevampia, vaikka eräiden lauseiden toistaminen puuduttaakin pidemmän päälle. Muuten taas mukavasti toteutetulla yleisön mylvinnällä ja reaktioilla (sekä sarjakuvamaisen hauskasti ruudun "eteen nousevan" futisfanilauman heilumisella) väritetty tunnelma on joskus jopa käsinkosketeltavaa.

Wiin 2010 FIFA World Cup South Africa ei ehkä yllätä omaperäisyydellään, mutta jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen aikana sitä voi suositella erityisesti satunnaispelaajille. Vaativat veteraanit joutunevat vielä odottamaan sen toisen futispelisarjan uusinta osaa.

Galleria: 

Kommentit

"Satunnaiseen makuun" - mitä tämä edes tarkoittaa? Ei tämä suomen kieltä ainakaan voi olla.

Mahe, eikös suurin osa Wiin peleistä ole suunnattu "satunnaiseen makuun"? :D

Onkos tuossa muuten autenttinen äänimaisema eli taukoamaton vuvuzela-pörinä pelin taustalla?

Thank god, no...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi