Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kingdom Rush Frontiers

Armor Gamesin mobiilitarina on yksi esimerkki tämän päivän kasvukertomuksista. Julkaisija jatkaa siirtymistään ilmaisista Flash-peleistä kutsuvimmille dollariniityille. Kesäkuussa 2013 julkaistu Kingdom Rush Frontiers on jatko-osa Kingdom Rush -tornipuolustuspelille. Konsepti on pysynyt samana, mutta kaikki on luonnollisesti hiotumpaa, hienompaa ja hieman pidemmälle vietyä.

Kivi, paperi ja dynamiitti

Kaikkien tornipuolustuspelien kulku on seuraavanlainen: peliruudun poikki kulkee reitti, jota myöten viholliset hyökkäävät aalloissa. Pelaajan tehtävänä on pystyttää puolustusrakennelmia reitin varrelle. Perusidea on yksinkertainen ja toimiva. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä vihollisarmeija koostuu monista eri tyyppisistä yksiköistä.

Tämän vuoksi myös pelaajalla on käytettävissä erilaisia puolustusrakennelmia. Raskaat tykkitornit tekevät selvää isoista panssaroiduista hyökkääjistä, jousiampujat osuvat lentäviin vihollisiin ja kasarmien avulla pelaajan omat sotilaat katkaisevat vihollisarmeijan etenemisen. Pelinkulku on kokeilemista, kunnes löydetään toimiva ratkaisu ja viholliset saadaan pysäytettyä.

Tornien rakentamisen mielenkiintoisuutta lisää jatkokehitysmahdollisuudet erikoisvarustelun merkeissä. Esimerkiksi velhotornista voidaan tehdä suurvelhon torni tai vaihtoehtoisesti epäpyhän tietäjän tyyssija. Kaikkien tornien toimintatavat ja hyökkäykset riippuvat niiden erikoisvarustelusta.

Sankarihahmoilla tuunataan taistelukenttä

Tornipuolustuspeleissä taistelutantereeseen kuuluu usein myös liikuteltavissa oleva komentajayksikkö - tässä tapauksessa sankarihahmo. Liikkuvan yksikön tarkoitus on erityisesti kenttien alussa toimia tulitukena ennen kuin peruspuolustus saadaan kuntoon.

Valittavissa on erilaisia sankarihahmoja ja kullakin on omat taidot ja ominaisuudet. Esimerkiksi velhonainen ei kestä rankaisua niin paljon kuin haarniskoitu ritari, mutta sen sijaan velhottarella on tehokkaammat hyökkäykset. Sankarihahmolla voi saada todella paljon aikaan, mutta se vaatii vikkelät ja tarkat sormet.

Pelaajan ehdolla

Taktinointia ja kehitystyötä suoritetaan myös taisteluiden ulkopuolella. Sankarihahmoilla ja torneilla on omat kehitystaulukkonsa. Näissä suoritetut valinnat ja toimenpiteet erilaisten ominaisuuksien ja taitojen hankkimiseksi kulkevat mukana taistelusta toiseen. Sankarihahmot saavat kokemusta taistelemalla ja vahvistuvat saavuttaessaan roolipelimäisesti tasoja. Tornien kehittäminen tapahtuu kenttien läpäisemisestä saatujen tähtien avulla - tähtipalkintojen määrä on verrannollinen siihen, että kuinka hyvin kenttä läpäistään.

Kaikki tapahtuu pelaajan ehdoilla. Sankarihahmoille ja torneille hankitut parannukset ja kehitykset voidaan nollata ja asettaa uudelleen eri tavalla. Tämä tulee kysymykseen esimerkiksi silloin kun peliä on pelattu tarpeeksi ja ymmärretään, että jokin asia ei toimi tai voisi olla paremmin. Nollaaminen ei maksa mitään ja se antaa pelaajalle helpon tavan kokeilla ja tutkia - aivan kuin tornien erikoisvarustelut eivät tarjoaisi tarpeeksi taktikoinnin mahdollisuuksia!

Kentistä saadaan myös pelirahana toimivia kristalleja. Niillä voidaan ostaa erilaisia taisteluissa käytettäviä esineitä. Tarjolla on esimerkiksi kaikki taistelukentän viholliset pysäyttävä jääloitsu tai raha-arkku, jonka käyttämällä pelaaja saa lisää rahaa tornien rakentamiseen. Mobiilipelaamisen ollessa kyseessä, voi pelaaja halutessaan käyttää myös oikeata rahaa. Sankarihahmoja saa ostettua, joskin jo ilmaiset perushahmot ovat tarpeeksi erilaisia ja riittävät vallan mainiosti. Oikeata rahaa voidaan vaihtaa myös pelin kauppiaan haluamaksi kristallivaluutaksi.

Kaikille paljon ja jokaiselle jotakin

Tarina hukkuu taka-alalle, mutta aika-ajoin pelaaja havahtuu hauskoihin sarjakuvaruutuihin. Tarkkasilmäiset löytävät kentistä viittauksia populaarikulttuurin ilmiöihin, kuten esimerkisi Stargateen ja Indiana Jonesiin. Peruspelaaminen pysyy melko samanlaisena läpi pelin, mutta jokainen kenttä tarjoaa lisukkeeksi kaksi haastavampaa pelimuotoa. Ne ovat nopeampia ja vihollisaaltoja on vähemmän, mutta samalla pelaajan tornivalikoimaa rajoitetaan.

Tosipelaajille pelistä löytyy myös veteraanitason vaikeusaste. Kentät haastavat uskomattomalla tavalla ja ilmeinen voitto saattaa livetä erittäin nopeasti sormien välistä. Pelaaja joutuu kokeilemaan kenttiä monta kertaa, jotta selviäisi millaisia vihollisaaltoja tulee ja kuinka varautua näiden varalta. Veteraanitasolla voitot maistuvat erittäin makealta ja tappiot entistä karvaammilta.

Yleisesti ottaen tornipuolustuspelit sopivat hienosti pieniltä peliruuduilta pelattaviksi. Niitä voi pelata tilanteen mukaan viisi tai viisikymmentä minuuttia. Sarjakuvamaisen ulkoasun ja simppelin toimintakaavan myötä peliä on helppo suositella. Kingdom Rush Frontiers on yksi parhaista saatavilla olevista tornipuolustuspeleistä ja ehdottomasti kummankin mainitun peliajan arvoinen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi