PS2-nettiadapteri ei menesty USAssa - vielä

USA:sta kuuluut kummia: Sony on onnistunut myymään vain puolet myyntiin tulleista nettiadaptereista. Yhteensä niitä oli varattu 400.000, mutta myyty on vain 200.000.


Euroopassa adapteri tulee myyntiin (taattuun SCEE-tyyliin) "joskus" 2003, mutta vain laajakaista-adapterina. Eli tavalliset 56kbit modeemikäyttäjät eivät pääse pelaamaan verkkoon. USAssa kuitenkin puolet adapterin ostajista nyhjää puhelinmodeemin kanssa, joten myyntiluvut voivat jäädä vieläkin ankeimmiksi Euroopassa.


PS2FINin BBS:ssä tehdyn kyselyn perusteella SCEEn kannattaisi aloittaa nettiadapterin testit pikimmiten PS2FINin lukijoiden kanssa, koska vain viidesosa kyselyyn osallituneista tunnusti kytkeytyvänsä nettiin puhelinmodeemilla.


Yksi syy nettipelin yleistymisen hitauteen ovat varmasti pelit. Esimerkiksi Suomessa syksyn myyntihiteistä vain TimeSplitters 2 ja THPS 4 tukevat nettipeliä, joten tuskin täälläkään adapteri olisi mennyt kovasti kaupaksi. Kun netissä voi pelata Final Fantasyä, Gran Turismoa, Metal Gear Solidia, Grand Theft Autoa tai Colin McRaeta, on adapterin menekki täysin toinen.

Konsoleiden nettiominaisuuksista löytyy tuore artikkeli:

Games Domain UK: Consoles Online Round-up

Kirjaudu kommentoidaksesi