Alustat
PS4, Xbox One, PC / Windows

Julkaisija
Ubisoft

Studio
Ubisoft

Julkaisu
04.10.2019

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint -toimintapelissä pelaaja ottaa tällä kertaa legendaarisen Ghost-erikoissotilaan roolin vihollislinjojen tuolla puolen. Nyt vastassa on kuitenkin kaikkien aikojen haastavin vihollinen eli entinen aseveli Walker joukkoineen. Walkerina nähdään monista televisiorooleista tuttu näyttelijä Jon Bernthal (mm. The Walking Dead, Punisher). 

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint on avoimen pelimaailman sotilasräiskintäpeli, joka on koettavissa sekä yksin että jopa kolmen muun pelaajan kanssa yhteistyössä. Tapahtumapaikkana on mysteerinomainen Auroan saari, joka kätkee sisuksiinsa sekä villiä luontoa että huipputason tukikohtia. Lennokkivalmistaja Skell Technologiesin kotipaikkana tunnettu Auroa on vallattu ja yhteydenpito ulkomaailmaan on katkaistu.

Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkoina toimineiden Ghost-sotilaiden Wolves-tiimi on lähtenyt omilleen. Tämän seurauksena Jon Bernthalin esittämä everstiluutnantti Cole D. Walker miehineen on ottanut haltuunsa Skell-yrityksen lennokit ja varustanut ne tappavalla sotilasteknologialla mahdollisista ihmisuhreista välittämättä. Pelaajan ohjastama Nomad omine Ghost-joukkoineen saa tiedustelutehtäväkseen selvittää Auroan tilanteen. Heidän helikopterinsa ammutaan kuitenkin alas.

Haavoittuneena ja ilman taustatukea pelaajan ohjastama sotilas joutuu selviytymistarinan keskiöön vihollissotilaat perässään. Hiljalleen selviytymiskamppailu alkaa muuttua sissisodaksi entisiä aseveljiä vastaan tarkoituksena vapauttaa Auroa sen vallanneilta sotilailta.

Villi luonto haastavine maastoineen, haavoittumiset ja alituinen fyysinen rasitus vievät kuitenkin veronsa. Pelaajahahmo joutuukin todellisen koetuksen eteen taistellessaan ylivoimaista vihollista vastaan. Avoin pelimaailma antaa pelaajalle vapauden suorittaa tehtäviä monin eri tavoin. Uudenlaiset varusteet ja asevalikoimat mahdollistavat monenlaiset lähestymistavat, ja esimerkiksi kaatuneiden sotilaiden ruumiita voidaan kantaa pois näkyviltä. Maastoutumisvaihtoehdot, leirin pystytys, varusteiden huolto ja strategisten päätösten tekeminen antavat pelaajille ennennäkemätöntä vapautta taistelussaan.

Pelaajalla on käytettävissä tuhansia eri yhdistelmiä oman hahmonsa luomisessa. Valintoja voidaan muuttaa pelin aikana niin kampanjapelissä kuin sen rinnalla toimivassa pelaaja vastaan pelaaja -pelitilassa (PvP). Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint -toimintapeliä täydennetään myös julkaisun jälkeisillä päivityksillä, jotka tuovat mukanaan uusia tehtäväkokonaisuuksia, hahmoluokkia ja muita ominaisuuksia. Lisäksi ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa päästään kokemaan uudenlaista loppupelin sisältöä raid-tehtävien muodossa.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint tulee saataville peruspelin lisäksi kolmena eri erikoisversiona, joita ovat Gold- ja Ultimate-versiot sekä Wolves-keräilijänversio. Näiden lisäksi myyntiin tulee erikseen ostettava Ubicollectibles-sarjan Nomad-koristefiguuri.

Gold-versio sisältää peruspelin ja ensimmäisen pelivuoden kausikortin. Ultimate-versio sisältää peruspelin ja ensimmäisen pelivuoden kausikortin lisäksi Ultimate Pack -laajennuksen. Wolves-keräilijänversio sisältää peruspelin ja ensimmäisen pelivuoden kausikortin lisäksi Ultimate Pack -laajennuksen sekä valikoiman keräilyesineitä. Näitä ovat Ubicollectibles-sarjan everstiluutnantti Cole D. Walkerin koristefiguuri, litografialaatat, Walkerin tunnuslaatat, Auroan vettähylkivä kartta ja pelin ääniraita.

Lisäksi pelin erikoisversion ostaneet pääsevät pelaamaan peliä kolme päivää muita aiemmin. Pelin ennakkotilaajat saavat lisäksi myöhemmin kutsun pelin beetatestiin lähempänä julkaisua sekä Sentinel Corp -varustepaketin pelissä käytettäväksi.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint julkaistaan sekä Xbox One- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 4. lokakuuta 2019. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Peliin liittyvä sisältö

Megamaaliskuu-alennuskampanja pisti hintoja uusiksi PlayStation Storessa

18.03.2020 - 18:53, Jaakko Herranen

Terminaattori aikamatkustaa Breakpointin saarelle

28.01.2020 - 09:14, Jyri Jokinen

Google Stadian pelivalikoima laajentuu kolmella tunnetulla nimikkeellä

18.12.2019 - 15:15, Joona Suonperä

Joulukalenteri 2019: Luukku 15: Kun pelaaminen menee liian vakavaksi

15.12.2019 - 14:30, Toni Turunen

Project Titan tuo raid-tehtävät Ghost Recon Breakpoint -pelaajien ulottuville

29.11.2019 - 17:13, Jaakko Herranen

Osallistu kisaan ja voita kaksi lippua GameXpo-tapahtumaan

09.11.2019 - 12:24, Jaakko Herranen

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint –
Kimppakivaa kaukaisella saarella

17.10.2019 - 10:00, Jyri Jokinen

Ensisavut Breakpointista

04.10.2019 - 14:22, Jyri Jokinen

Ghost Recon Breakpoint esittelee toimintaansa uudenkarhealla julkaisuvideolla

02.10.2019 - 17:24, Jaakko Herranen