Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Eilisessä Nintendo Direct -presentaatiossa paljastettu Bayonetta 2:n ilmestyminen ainoastaan Wii U:lle on herättänyt monenlaisia tunteita.

Sosiaalisessa mediassa PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle julkaistun ykkösosan jälkeen siirtyminen vain Nintendon tulevalle laitteelle on aiheuttanut närkästyksen ohella myös boikotti- ja tappouhkauksia. GoNintendon keräämää kommenttilistaa pääsee katselemaan esimerkiksi lähdelinkkiä klikkaamalla.

Platinum Gamesin kehittämä ja Nintendon julkaisema Bayonetta 2 ilmestyy kunhan valmistuu. Sen tarkempaa julkaisuaikataulua ei ole toistaiseksi kerrottu.

Galleria: 

Kommentit

Ihmisten soisi kasvavan aikuiseksi...

"I'm not replaying the original again in protest" :D Herkkää varsinkin tuo, miten ragea lentää vallattomasti jokaiseen mahdollliseen suuntaan, oli se sitten peli, laite, julkaisija tai kehittäjä.

Veikkaan, että koko bayonetta 2 olisi kuopattu ellei nintendo olisi ottanut suojiinsa (julkaisijan roolin). Alkuperäinen bayonetta kun ei käsittääkseni myynyt mitenkään hirveästi saati kerännyt ylistystä lehdistöltä. Jos oikein muistelen jossain oli joskus uutisia, että projekti olisi vaikeuksissa?

^Kyllähän tuo keräsi ylistystä sekä lehdistöltä että pelaajilta jotka sitä vaivautuivat pelaamaan. Mutta minkäs teet kun ei me pelaajat osteta muuta kuin Codia ja Änäriä.

Jäätävää touhua taas, tappouhkaukset alkaa olla arkipäivää pelialallakin.

@Merumeru: noh, onhan Bayonettan metascore kuitenkin 90. Kai se jotain kertoo. Mun puolesta vois olla korkeampikin, ylivoimaisesti nautittavin hack n' slash koskaan. Oikeassa olet kuitenkin tuossa, että jatko-osaa olisi tuskin ilmestynyt lainkaan ilman Nintendon väliintuloa. Ei tästä kauaa edes ole kun huhuttiin että projekti on "toistaiseksi hyllytetty" tmv.

whatever...No joo okei kyllä se vähän potuttaa jos pelisarja siirtyy toiselle konsolille yksinoikeudeksi...Mutta omalla kohalla ei haittaa kun peli oli aika lyhyt ja arcademainen :(

Juu siis itse pidän Bayonesta kovasti ja moni pelaajakin mutta lehdistö ei minun muistaakseni sitä pahemmin arvostanut kun peli ilmestyi. Melkein platina plakkarissa, mutta ei vaan meikäläisen sorminäppäryys ja ajatuksen juoksu ole tarpeeksi nopeaa vaikeimmalle vaikeustasolle.

Ei jaksa uskoa että WiiU yksinoikeutena pysyisi. Kun sitten tipahtaa uudet Xboxit ja PS konsolit niin eiköhän ne sinnekin tule. Perusteluina käytän tämän genin konsoliyksinoikeuksia.

EDIT: Ai Nipa rahoittaakin sen? Noh, kyllähän se Ghostbusters tuli Sonyn toimesta, vai ei?

Moni tuntuu olevan ihan varma, ettei peli tule myöhemmin muille alustoille koska WiiU-version julkaisee Nintendo. En ole edes kuullut mitään faktaa rahoituksesta.

Ja vaikka lakikiemurat estäisivät täysin saman version julkaisun myöhemmin, niin miten olisi vaikka "Bayonetta 2: S&M Edition" tai "Bayonetta 2: Super reflex edition". Näitähän riittää.

Mutta sekin on varmasti totta, ettei eka Bayonetta mikään uber-suksee ollut vaikka kovia arvosanoja saikin. Muuten peli tulisi takuuvarmasti kaikille konsoleille. Eräänlainen rajatapaus siis.

Bayonetta ei kuulunut omiin suosikkeihini. On taiteen ala mikä tahansa, niin campin tekeminen campin takia on hyvin hyvin vaikeaa. Ja tässä genressä ei mielestäni rillipäisen noidan seikkailut onnistuneet. Suht hyvät kontrollit jäivät kaiken maailman mauttomuuksien ja keskinkertaisuuksien jalkoihin.

Itse olen sitä mieltä, että Nintendolta loistava veto ottaa/ryöstää tällainen nimike uudelle konsolille. Tottahan aina kolmannen osapuolen yksinoikeuksia (vaikka vain rajallisiakin) alustat tarvitsevat.

En ymmärrä itkemistä. Itse olen tyytyväinen, että se tulee Wii U:lle tai ylipäätänsä edes kehitetään. Todennäköisestä pyörii ja näyttää paremmalta kuin XO/PS3:lla. Toivottovasti (ja todennäköisesti) pysyy Wii U:n yksinoikeutena. Yksinoikeudet ftw. :)

Samoila linjoilla edellisen kanssa. Mun mielestä ihan typerää, että nykyään samat pelit ilmestyy kaikille konsolille ja pikselir*nkkarit voi sitten nahistella siitä, missä versiossa on nyt eniten pikseleitä, polygoneja ja efektejä. Itse tykkään omistaa kaikki konsolit, mutta eihän siinä ole mitään järkeä, jos ne on kaikki samanlaisia.

"Moni tuntuu olevan ihan varma, ettei peli tule myöhemmin muille alustoille koska WiiU-version julkaisee Nintendo. En ole edes kuullut mitään faktaa rahoituksesta."

Kehityksen rahoittaminenhan on yksi yleisimmistä julkaisijan tehtävistä. Hyvin todennäköistä on myös se että Nipa on laatinut sellaiset paperit mukaan lähtiessään ettei kyseistä peliä muiden julkaisijoiden toimesta muilla alustoilla nähdä, mutta harvoinpa tarkkoja tietoja tällaisista sopimuksista julkaistaan.

"...mutta harvoinpa tarkkoja tietoja tällaisista sopimuksista julkaistaan."

Noh se on totta.

Itse pidin paljonkin Bayonettasta, Samaten Platinum gamesin Vanguishista. Tässä on nyt käymässä sama erikoisuus kuin Valkyrie Chroniclesin kanssa, uskomattoman hyvä peli joka jo ensipainoksellaan saa valtavasi faneja ps3:lla. Heti seuraavakss ilmoitetaan, että jatko-osa ilmestyy ainoastaan PSP-käsikonsolilla....

Kyllähän tuo vähän omituiselta tuntuu, mutta raha puhuu tuossaki. Itseäni ei haittaa, WiiU tulee hommattua kumminkin.

Yksinoikeudet on perseestä. Onneksi itseäni ei kuitenkaan Bayonetta kiinnosta, joten ei tarvitse itkeä tai tuhlata rahaa turhaan konsoliin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi