Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Fallout 3 julkaisukieltoon Australiassa

Australian hallitus on hiljattain kieltänyt Bethesda Softworksin odotetun tieteisroolipeli Fallout 3:n julkaisun maassa. Hallituksen ikärajaluokituksia valvova hallintoporras ei ole suostunut luokittelemaan peliä olemassa olevilla ikärajamerkinnöillä. Syyksi arvioidaan kolmososan huumeita käsittelevää sisältöä.

Australiassa on käytössä neljä ikärajaluokkaa videopeleille, joista korkein on MA15+. Viime vuosina kengurumaan kieltolistalle ovat päässeet muun muassa Reservoir Dogs, Manhunt, NARC ja Grand Theft Auto: San Andreas. Viimeisimpänä MA15+ -luokituksen ovat saaneet Rockstarin Grand Theft Auto IV sekä aiemmasta kieltoleimastaan kaupan hyllyille päässyt scifiräiskintä Dark Sector.

Suomen liberaalimman ikärajaluokituskäytännön ansiosta Bethesdan RPG-jätti ilmestyy kotoisiin pelikauppoihin 28. päivä marraskuuta Xbox 360:lla, Playstation 3:lla sekä PC:lle.

Galleria: 

Kommentit

Siinäpähän tekevät itellensä hallaa. PC-pelaajat, jotka olis pelin ostanut päättävät nyt warettaa sen ja konsoli-pelaajat importtaavat.

Jaa ketkä muka? Bethesdan vikako se on, että tekevät pelin joka vastaa visioitaan? Järki nyt käteen, vai eikö sinustakin ole hieman hölmöä että tänäkin armon vuonna jossain sivistyneemmässä maassa korkein ikärajamerkintä on "K-15"?

Tarkoitin kyllä Australian hallitusta tai sitä säätiötä, joka päättää ikärajat.

Ei varmasti tee hyvää, esim. pienemmille peliliikkeille.

Mjoo, Aussihallitus haluaa erityisesti suojella pelaavia kansalaisiaan huumeilta ja väkivallalta. Mikäs siinä, mutta hieman väärästä päästä tuossa suojelua haetaan.

Hassua asiassa on se, että elokuvapuolella ikärajaluokitus on 18 ja sillä puolella on hyvin paljon rankkaa materiaalia tarjolla. K18-tasoisia pelejä siis pidetään edelleen joissakin maissa tarkoituksellisesti pimennossa, vaikka yhtälailla ne ovat (tai pitäisivät olla) laillista ostohyödykettä siinä missä väkivaltaelokuvat ja aikuisviihde.

Onneksi täällä meillä kotosuomessa eikä useissa muissakaan maissa eletä enää kasarikauden sensuuriaikaa, vaan aikuiset kuluttajat saavat hankkia viihteensä ikänsä mukaisella statuksella.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi