Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

GDC: Braid maksoi 200 000 dollaria

Braid-suunnittelija Jonathan Blow kertoi Game Developers Conferencessa, että kehutun pulmapelin kolmivuotinen kehitystyö maksoi 200 000 dollaria. Valtaosa summasta kului artistin palkkaamiseen, ja pelin olisi saanut valmiiksi halvemmallakin.

– Suuri osa 200 000 dollarista kului, koska en halunnut asua missään hökkelissä. Pelin tekemiseen ei tarvita niin paljoa rahaa. Siihen tarvitaan PC, kehitysyksikkö ja tarpeeksi rahaa kehitysajan elämiseen sekä hieman yli, koska pelit viivästyvät aina. Jos voit asua kolme vuotta äitisi luona, voit tehdä pelin ilmaiseksi, Blow laukoi.

Blow työskenteli pelin parissa kolme vuotta kolme tai neljä tuntia päivässä. Peli olisi valmistunut ilman erillistä artistiakin, mutta luonnollisesti sen laatu olisi kärsinyt.

Hänellä oli sanansa sanottavana myös Microsoftista, sillä peli julkaistiin ensimmäisenä Live Arcadeen viime elokuussa. Microsoft käytti kehitysprosessin loppupuolella Braidia fokustestauksessa, jonka tulokset olivat kamalia.

– Sen saattoi tuntea, kuinka Microsoftin kiinnostus peliä kohtaan haihtui äkillisesti. He lakkasivat nopeasti vastaamasta sähköposteihini.

Blow'n mukaan tällainen lähestymistapa ei ole välttämättä paras mahdollinen, sillä julkaisijat eivät aina tiedä, mikä oikeasti tekee pelistä hyvän tai huonon. Markkinointi puolestaan voi hänen mielestään olla hyödyllistä, mutta surkeaa peliä on vaikea myydä siitä huolimatta.

Galleria: 

Kommentit

ymmärsinkö nyt oikein että jätkä teki peliä ihan omalla vapaaö-ajallaan normaalin elämisen ohessa ja lisää silti asumis ja muut elämisen kustannukset pelin budjettiin?
just just.

Ei, vaan hän ei käynyt ollenkaan töissä tuona aikana ja "peli oli hänen työnsä". Eli käytännössä tuo 200 000 sisältää hänen palkkansa itselleen. Näin minä sen ymmärtäisin.

Aika outoa tuo Mikkisoftan vähättely, sillä kyllä ainakin loppuvaiheessa Mikkis markkinoi peliä niin voimakkaasti kuin yleensä mitään Arcade-peliä markkinoidaan.

"Aika outoa tuo Mikkisoftan vähättely, sillä kyllä ainakin loppuvaiheessa Mikkis markkinoi peliä niin voimakkaasti kuin yleensä mitään Arcade-peliä markkinoidaan."

Nimenomaan. Money talks, bullshit walks. Markkinoinnilla tehdään rahaa, ei niinkään pelinkehittäjän tuotoksen arvioinnilla. Mitä tuolla fokustestauksen kamaluudella nyt sitten tarkoitetaan, jotenkin tulee mieleen Pitt.

Fokustestaus ei ole varsinaisesti bugien metsästämistä, vaan siinä katsotaan, kuinka pelaajat reagoivat peliin, kuinka he etenevät siinä ja tykkäävätkö he siitä lainkaan.

Olis kiva tietää paljon Blow sai tästä pelistä voittoa omaan taskuun...

"Aika outoa tuo Mikkisoftan vähättely, sillä kyllä ainakin loppuvaiheessa Mikkis markkinoi peliä niin voimakkaasti kuin yleensä mitään Arcade-peliä markkinoidaan."

Eiköhän Blow kuitenkin tiedä mistä tuulee. Kun pelistä tuli menestys arvostelijoiden ja sitten pelaajienkin keskuudessa, Microsoftin kiinnostus nousi jälleen - Braidin maine kuitenkin levisi pitkään puskaradiossa eikä markkinoinnissa.

"Fokustestaus ei ole varsinaisesti bugien metsästämistä, vaan siinä katsotaan, kuinka pelaajat reagoivat peliin, kuinka he etenevät siinä ja tykkäävätkö he siitä lainkaan."

Aina oppii jotain uutta. ;)

"Braidin maine kuitenkin levisi pitkään puskaradiossa eikä markkinoinnissa."

En muista levisikö se jo ennen julkaisua puskaradiossa, mutta kyllä Microsoft markkinoi peliä vahvasti. Pelihän oli tämän "Summer of Arcade" tai vastaavan kampanjan päätähtiä ja kaikki tähän kampanjaan osallistuneet pelit saivat kyllä medialta aivan riittävästi huomiota. Toki ne saivat huomiota, koska olivat hyviä pelejä, mutta varmasti myös Mikkis oli tyrkyttänyt kampanjaa näille medioille taaten pelien hyvät myynnit.

EDIT. Tällä siis ajan takaa sitä, että minun näkökulmastani Microsoftin kiinnostus peliin oli varsin suurta eikä suinkaan haihtunutta. Oli tosiaan tuota kampanjaa ja muuta. Ehkä jokin sitten muuttui vielä tämän testauksen ja julkaisun välillä, tiedä sitten.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Eivätköhän kaikki osapuolet ole kuitenkin tyytyväisiä tuohon tekeleeseen näin jälkikäteen ajatellen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi