Activision Blizzard tutki itse itseään ja totesi, ettei häirintää ole jätetty huomiotta yhtiön sisällä.

Viime vuoden marraskuussa nousi kohu, kun Wall Street Journal -lehden raportti väitti Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotickin olleen tietoinen useista pelitalon sisällä esitetyistä seksuaalisen häirinnän syytöksistä. Raportin mukaan Kotick olisi salannut tietoonsa tulleet väärinkäytökset yrityksen hallitukselta. Kotick kiisti väitteen ja Activision Blizzard aloitti sisäisen tutkinnan. Yhteenvedon mukaan "mitään todisteita" siitä, että yhtiö olisi jättänyt häirinnän huomiotta, ei kuitenkaan löydetty.

Activision Blizzardin virallisen lausunnon mukaan sisäinen tutkinta "ei ole myöskään tuonut esiin mitään todisteita, jotka suoraan tai epäsuorasti viittaisivat siihen, että joku johtavassa asemassa oleva henkilö tai työntekijä olisi yrittänyt salata tietoja hallitukselta". Samassa kuitenkin todetaan, että joitakin huomattavia sukupuoleen perustuvia häirintätapauksia on ilmennyt.

Tutkintaraportin mukaan pelitalo on vuosien varrella rangaissut ja erottanut työntekijöitään tarvittaessa varmistaakseen, että toimintatavat vastaavat toimintaperiaatteita.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi