Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nintendo ei lämpene palkintojärjestelmille

Nintendon tuleva 3DS-konsoli ei tule käyttämään peleissään yhteistä palkintojärjestelmää. Xboxin Achievement- tai PlayStationin Trophy-järjestelmää vastaavaa toimintoa ei löydy myöskään Wiistä.

Kotakun haastattelussa Nintendon USA-osaston markkinointijohtaja Bill Trinen puolustaa yhtiön linjausta. "Kehittäessään pelejä, Nintendon suunnittelijat eivät kerro miten peliä tulisi pelata palkintojen saavuttamiseksi. Pelaajien on itse tutkittava löytääkseen salaisuudet. Kun itse keksin ja teen pelissä jotain erikoista, josta seuraa yllätys tai palkinto pelimaailmassa, elämys on kiehtovampi kuin keinotekoisten pisteiden saaminen."

Pelien sisäisten palkintojärjestelmien käyttöä myös Nintendo on kuitenkin kokeillut, muun muassa Wii Sports Resort palkitsee pelaajaa poikkeuksellisista peliesityksistä suoritusmerkeillä.

Galleria: 

Kommentit

osittain samaa mieltä

Varsin typerä perustelu.

Eivät achievementit millään tavalla estä piilotettujen salaisuuksien tai muiden vastaavien etsimistä omatoimisesti. Onhan osa achievementeistakin piilotettuja. Lisäksi achievementit eivät korvaa mitään pelimaailman sisäisiä palkintoja, vaan ovat vain lisäystä niiden päälle.

Niin no, en ole koskaan kaivannut trophyja tai achievementeja. Omasta mielestäni jotenkin keinotekoinen turhake.

Suhteellisen samaa mieltä Kastlen kanssa.

Sisäinen suorittajani pakottaa mielenkiintoisista peleistä yleensä noita achievementteja haalimaan, mutta todellisuudessa ne ovat ihan yksi turhake. Syy ei ole keinotekoisissa palkinnoissa ja pisteissä, vaan siinä, että achievementit/trophyt ovat 99% surkeasti suunniteltuja.

Ihan huutava vääryys, että 5 minuutin pelaamisesta palkitaan yhtä paljon, kuin "tapa 10 000 vihollista", joka on endurance vääntöä pahimmillaan, eikä kiinnosta yhtään ketään. Mielestäni ei myöskään ole minkäänlaisen palkinnon tai trophyn arvoista pelata peliä läpi täysin normaalisti.

Jos kaikki achievementit olisivat piilotettuja, ja olisivat oikeasti mielenkiintoisen saavuttamisen takana tai yhteydessä piilotettuihin pelin salaisuuksiin, ne olisivat hauskoja. Nyt niitä saa liian helposti, ne ovat umpitylsän ja turhan työn takana, tai ne ovat täysin tuurista kiinni (useimmat multiplayer achievementit).

Achievementit olleet mielestäni paras uudistus pelaamisessa tässä sukupolvessa heti hd-grafiikan jälkeen. Näkeehän sen jo siinäkin, että sama idea veti Sonyn naruista, kun M$:n puolella huomattiin sen pelaajia kiinnostavan.

Jos Achit ois ollu Nintendon keksintö olisi ne ylistäneet niitten sisältöarvoa taivaisiin saakka, mutta nyt jos joutuisi muita kopioimaan niin uliuli.

Hauska tavallaan tuo kommentti, kun eivät halua kertoa pelaajalle kuinka pelata, mutta kuitenkin sitten laittavat peleihinsä sen ominaisuuden jossa peli pelaa itse itseään.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi