Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Vuoden 1991 Metroid II: Return of Samus -peliä 16-bittiselle aikakaudelle siirtäneen faniprojektin jakelu on lopetettu Nintendon vaatimuksesta.

Another Metroid 2 Remake (AM2R) -faniprojektista julkaistiin viikonlopun aikana pelattava versio Metroidin 30-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. AM2R pyrkii muokkaamaan alkuperäiseltä Game Boy -käsikonsolilta tutun pelikokemuksen lähemmäksi 16-bittisten konsoleiden aikakautta. Mukana on nippu upouusia alueita, paranneltu vihulaisten tekoäly sekä uudistettu kartta. Visuaalisesti AM2R noudattelee Super Nintendolle julkaistun Super Metroidin tyyliä.

Valitettavasti Nintendo ei arvostanut 25 vuotta vanhan pelinsä uudistettua versiota, joten sittemmin AM2R:n jakelu on lopetettu. Kehittäjät aikovat jatkaa projektinsa työstämistä vastoinkäymisistä huolimatta.

 

Kommentit

Ei varmaan kovin moni muukaan firma olisi arvostanut tekijänoikeuksien loukkaamista. Vaikka tekijä ei tästä vaatinutkaan rahaa, hän käytännössä jakoi Nintendon peliä ilmaiseksi, vaikka kuinka olisi vapaa-ajalla ja ilman tuottoa tehty remake.

Enemmän minua hämmästyttää se, että tällaisia epävirallisia remakeja ja muiden OMISTAMIEN ip:den hyödyntämistä tehdään vuodesta toiseen ja silti jaksetaan ihmetellä, ettei firmat sitä arvosta, vaikka voittoa/tuottoa ei tavoiteltaisikaan. Vaikka olisi kuinka fani ja haluaisi tehdä palveluksen muille pelaajille, tällaisten remakejen jakaminen on toisen omaisuuden jakamista ilmaiseksi. Ne lait on juurikin säädetty sen vuoksi, ettei muiden omistamia tuotteita jaella ilmaiseksi (tai tuottoa vastaan), oli kyseessä sitten piratismi tai se, että itse vääntää uuden kuorrutuksen kakun päälle.

Tällaisista asioista jeesustelu on yhtä turhanpäiväistä kuin ennen uuden konsolin julkaisua tehdä artikkeli julkaisuun toivomista peleistä, joista kaikki on jatko-osia tai remakeja ja samalla sitten itkeä muissa artikkeleissa sitä kuinka pelibisnes tappaa itsensä jatko-osien ja remakejen tehtailulla. En nyt viittaa tällä konsolifiniin, vaan pelijournalismiin yleensä (pari Nintendolifen juttua vain herätteli hieman ärsytystä tänään) ja tämä hetki sekä uutinen tuntuivat juuri oikealta avautua hieman aiheesta. :)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi