Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Standardisoitu pelialusta Jaffenkin mielessä

God of Warin luojana tunnettu ja nyttemmin omaa Eat, Sleep, Play -pelistudiotaan vetävä David Jaffe on liittynyt joukkoon, joka pohtii monen eri konsolialustan mielekkyyttä. Aikaisemmin voimakkaampiakin kommentteja ovat antaneet ainakin Valven (Half-Life) Gabe Newell sekä Silicon Knightsin (Too Human) Denis Dyack.

- Vastaan tulee aina väite, että yksi alusta estäsi kilpailun ja kilpailu on hyväksi pelaajille. Ymmärrän kyllä, ettei yksi julkaisija tai yksi jättimäinen kehittäjä olisi hyväksi pelaajille, mutta miksi yksi yhtenäinen pelialusta olisi pahasta, Jaffe kyseli.

- Meillä on yksi alusta DVD:llä, kuten oli VHS:lläkin, joten mitä menettäisimme, jos niin olisi pelikonsoleillakin? Ehkä menettäisimme joitakin ominaisuuksia, kun kilpailijaa ei olisi, mutta niin käy aina, kun jostakin tulee standardi. Mutta vastavuoroisesti saisimme valtavan valikoiman sisältöä, joka olisi laadukkaampaa, sillä tekijöiden ei tarvitsisi kuluttaa aikaa saman sisällön tuomiseksi 2-3 alustalle.

- Ja mikä minusta on kaikkein tärkeintä, niin pelien kesken olisi entistä enemmän kilpailua. Olisi kaikille vaativampaa olla paras yhdellä alustalla, kuin jakautua useammalle ja olla ikinä välittämästä kilpailijoista toisilla alustoilla, Jaffe perusteli.

Jaffe painotti blogikirjoituksensa myöhemmissä kommenteissa, ettei hän todellakaan ole yhden konsolin, vaan yhtenäisen pelialustan asialla ja hän vain heitti nyt ajatuksen ilmaan saadakseen vahvistusta omille mietteilleen.

Galleria: 

Kommentit

Mielummin 2 konsolia, 1 jolle tulee lapsille sopivammat ja ei-niin rikkaille suunnattu ja 1 turbo-konsoli jossa on kaikkea.... Ja ehkä kolmaskin, jossa on molemmat :D

Jos haluavat yhden kehitysalustan niin siirtyisivät tukemaan PC:tä.

Yksi ainoa pelialusta lisäksi aiheuttaisi lisää kiistoja siitä kuka sen suunnittelee, valmistaa ja kenelle kuuluvat lisenssimaksut. Lisäksi se mitä ilmeisimmin ei olisi kuin yksi konsoli, koska erot tulisivat vain palveluiden tarjonnan kautta ja se joka tuo parhaimmat palvelut voittaa. Tämän takia ainoa järkevä vaihtoehto on hylätä konsolit ja siirtyä PC:n puolelle.

Minäkin vain heitän ajatuksen ilmaan saadakseni vahvistuksen omille mietteilleni.

Jos kaikkia asioita olisi vaan yksi, kilpailu kuolisi ja syntyisi monopoleja, josta kärsisi kaikki.

"Jos kaikkia asioita olisi vaan yksi, kilpailu kuolisi ja syntyisi monopoleja, josta kärsisi kaikki."

Huhhuh, olen ihan äimänä tästä huikeasta kommentista, tämä avasi silmäni kaikelle tälle. Nyt ymmärrän asiat paremmin.

Ei oo kyllä mitään hyvä juttu jos ne alkais tekee yhtä konsolia. Jos sitäkin joutuisi sitten uusimaan 3-4v välein niin herää kysymys miksi ei suosiolla pelaisi tietokoneella..

Ja mitä jos nykyinen konsoli olisi ollut standarsoitu. Huonolla tuurilla se olisi ollut joku Wiin tehoinen masiina jossa olisi ollut normaali dvdasema sekä täysil tavallinen ohjain sekä hinta olisi ollut 50% suurempi kuin wiillä. Jos viellä Live olisi jäänyt ainoaksi nettipalveluksi olisi ilmainen nettipeluukin jäänyt vain haaveeksi.

Toki se olisi voinut olla jotain paljon suurempaa kuin nykyinen tarjonta. Kuitenkin uskon, että konsolin vaatimuksissa olisi ollut halpa hinta joten mitään kovin uutta innovaatiota olisi ollut turhaa siihen keksiä kun ei mitään kilpailuakaan olisi ollut vastassa.

Joten ihan hyvä vaan että pidetään tämä nykyinen linja. Jos ei kysyntää olisi ei olisi kolmea konsoliakaan.

Ideana ei olisi tehdä yhtä ainoaa konsolia, vaan standardoida tietty korkeamman tason peliplatform, jota konsolit tukisivat. Kun pelit tehtäisiin tälle platformille, ne toimisivat suoraan PlayStationilla, Xboxilla ja Nintendon konsolilla. Toiminta ei välttämättä olisi täysin identtistä alustalta toiselle siirryttäessä, mutta pääraameissaan pelit olisivat pelattavissa.

Ehkä mukaan tulisi myös nykyistä enemmän valmistajia -- esimerkiksi Toshiba, Philips tai suurimpia pelitaloja kuten Electronic Arts --, kun valmistajan ei tarvitsisi huolehtia sisällöstä, vaan kilpailukykyisen laitteen tekemisestä.

PC ei ole tällainen yhtenäistetty alusta, jos asian näkee Windows-ympäristöä laajemmin. Kuinka moni "PC-peli" toimii Macilla tai Linuxilla?

PC:lle tosin on mahdollista tehdä pelejä, jotka toimivat kaikilla järjestelmillä. Esimerkiksi Java on tällainen alusta. Koska Javan virtuaalikone vetää langat ohjelmakoodin ja raudan välille, sama peli on periaatteessa pelattavissa järjestelmästä riippumatta.

3DO oli tuollainen konsoli jota kuka tahansa sai valmistaa, hyvin siinäkin kävi. Yksi alusta olisi todella vaikea saada valmistettua niin että se miellyttäisi kaikkia, niin valmistajia, pelintekijöitä kuin pelaajia. Jos jotenkin päästäisiin yksimielisyyteen alustasta, niin valmistajat tekisivät niistä todella erillaisia jotta saisivat myytyä niitä, jolloin muut kopioisivat ja taas täytyisi tehdä jotain erikoista jotta se myisi. Yhteinen alusta tuskin innostaisi valmistajia, koska he saisivat rahaa vain myydyistä konsoleista ei pelimyynnistä niinkuin nykyään.

"Ideana ei olisi tehdä yhtä ainoaa konsolia, vaan standardoida tietty korkeamman tason peliplatform, jota konsolit tukisivat. Kun pelit tehtäisiin tälle platformille, ne toimisivat suoraan PlayStationilla, Xboxilla ja Nintendon konsolilla. Toiminta ei välttämättä olisi täysin identtistä alustalta toiselle siirryttäessä, mutta pääraameissaan pelit olisivat pelattavissa.

Ehkä mukaan tulisi myös nykyistä enemmän valmistajia -- esimerkiksi Toshiba, Philips tai suurimpia pelitaloja kuten Electronic Arts --, kun valmistajan ei tarvitsisi huolehtia sisällöstä, vaan kilpailukykyisen laitteen tekemisestä.

PC ei ole tällainen yhtenäistetty alusta, jos asian näkee Windows-ympäristöä laajemmin. Kuinka moni "PC-peli" toimii Macilla tai Linuxilla?

PC:lle tosin on mahdollista tehdä pelejä, jotka toimivat kaikilla järjestelmillä. Esimerkiksi Java on tällainen alusta. Koska Javan virtuaalikone vetää langat ohjelmakoodin ja raudan välille, sama peli on periaatteessa pelattavissa järjestelmästä riippumatta."

Mistäköhän sinä oikein kuvittelet peliohjelmoinnissa olevan kysymys? Jos kyseessä on yhtenäinen standardi, täytyy jokaisessa laitteessa olla suunnilleen samanlainen prosessori ja näytönohjain ja sama määrä muistia ja myös sama levystandardi. Muuten kyseessä ei enää olisi yhtenäinen pelialusta vaan PC ja jokaisella pelillä voisi olla erilaiset vaatimukset ja ne eivät toimisi useissa vanhemmissa laitteissa. Jos halutaan kehittyneempää grafiikkaa tai fysiikkaa peleihin, on ainoina keinona tehdä useita versioita eri koneita varten pelistä tai kehittää kokonaan uusi aiempiin koneisiin sopimaton standardi (ja kenties erikseen porttaus vanhempiin standardeihin). Täydellisesti pelikoneen kokoonpanon mukaan joustavaa peliohjelmointia ei nimittäin ole koskaan keksitty, eikä tulla ikinä keksimäänkään.

Java-pelit ovat pelattavissa lähes kaikilla koneille ja käyttöjärjestelmillä vain, koska ne ovat täysin alkeellisia. Jos halutaan tehdä vähänkin kehittyneempi Javapeli, ei sekään kaikilla koneilla toimisi, vaan pelillä olisi tietyt rautavaatimukset. Ja joskus Java-pelit tosiaan onkin kieltäynyt toimimasta vanhemmilla koneilla esimerkiksi liian vähäisen muistin takia.

Joka tapauksessa, jos standardi tulee, tehdään peli käytännössä ensin alimman mahdollisen vaatimustason mukaan ja laitetaan mukaan pieniä näennäisiä graafisia efektejä kehittyneempiä laitteita omistaville.

Eli toisin sanoen pelijärjestelmän standardointi tarkoittaisi, että CPU:n, GPU:n, muistin määrän ja levyjärjestelmän täytyy olla samankaltaisia kaikissa koneissa. Muut asiat saavat vaihdella, mutta nämä eivät.

Ei todellakaan kannata siirtyä pc:lle. Kukaan ei jaksa päivitellä rautaa parin kuukauden välein, itselleni on täydellinen tämmöinen xbox-niminen kapistus, jolla homma toimii hienosti standartisoituna.

Mutta toisaalta jos kilpailu konsolien kesken loppuisi emme ehkä näkisi niin laadukkaita pelikoneita, kun silloin kun kilpailu olisi olemassa.

Ongelma on vaan siinä kenen annetaan tahkota rahaa patenteilla. Formaattisota syntyy väkisinkin.

Ei todellakaan kannata siirtyä pc:lle. Kukaan ei jaksa päivitellä rautaa parin kuukauden välein, itselleni on täydellinen tämmöinen xbox-niminen kapistus, jolla homma toimii hienosti standartisoituna.

Mutta toisaalta jos kilpailu konsolien kesken loppuisi emme ehkä näkisi niin laadukkaita pelikoneita, kun silloin kun kilpailu olisi olemassa.

ei todellakaan tule noin usein uutta rautaa ja kuten dvd on ainut format niin onko se jotenkin estäny elokuvien levityksen ?

Mikähän tässäkin taas on niin vaikeaa. Jos laitteelle on määritelty prossu, muistit, grafiikkapiiri jne. niin kaikki pelit toimivat kaikilla standardin mukaisilla laitteilla. Jos eivät toimi, joko pelin tekijä on keksinyt omiaan, tai laitteen valmistaja on perseillyt. Laite voitaisiin pitää samana 3-5v, sen jälkeen tulee uusi sukupolvi, joka todennäköisesti tukee vanhaa. Vanhaan laitteeseen ei tehtäisi päivityksiä kesken kaiken, kuten ei tehdä nykyäänkään. Itse kukin voi ostaa laitteensa haluamaltaan valmistajalta, joku tekee hiljaisempia, joku halvempia, joku saattaa tarjota paremmat liitännät jne. Todennäköisesti tässä vaiheessa olisi myös mahdollista pelata konsolipelejä sopivalla PC:llä. Eli homma toimisi kuten nykyäänkin, mutta PS:n, XBoxin ja Nintendon sijaan on vain NinO3 tms, jota voi valmistaa kuka tahansa.

Vähän aikaa sitten taisi olla juttua, että Microsoft tekisi tämän mahdollisesti XO:lle. Tämän jälkeen XO:ta saisi valmistaa kuka tahansa, joka ostaa lisenssin. En näkisi ollenkaan huonona juttuna.

Ja kukas sen sitten päättää, että minkälaiset tehot koneeseen laitetaan jotka käy kaikille?

Aloitteen pitäisi lähteä laitevalmistajien ulkopuolelta ja uskoisin, että näin myös käy. Ennen pitkää pelibisneksen kannalta kriittisen tärkeät pelivalmistajat kuten EA tai Activision Blizzard toteavat kehityskustannusten olevan liian korkeita ja pakottavat laitevalmistajat saman pöydän ääreen.

Ehkä yhden alustan myötä pelialalla voitaisiin unohtaa tekninen kilpailu siitä kenellä on isoin, ja siirtyä tekemään peleistä parempia, viidyttävämpiä ja taiteellisempia. Nykyinen ammu, juokse, kaahaa, pompi -linja kun toistaa samaa mitä vuosituhannen alussa, ainoa mikä on konkreettisesti muuttunut on se miltä kaikki näyttää.

"Nykyinen ammu, juokse, kaahaa, pompi -linja kun toistaa samaa mitä vuosituhannen alussa, ainoa mikä on konkreettisesti muuttunut on se miltä kaikki näyttää."

No jos vertaa PS2:ta (julkaisu 2000) ja PS3:a (julkaisu 2006-2007), niin ollaanhan eteenpäin menty muullakin, kun graafisella puolella. Tehojen myötä on tullut realistisempaa teko-älyä ja fysiikkaa, mutta näiden lisäksi esim. DualShock 3:n liikkeentunnistus antaa pelaamiseen ihan uusia ulottuvuuksia, samoin, kuin Resistance 2:n 60 pelaajan nettipelit, mitä ei vuonna vuosituhannen alussa edes osattu unelmoida.

Ainakin konsolien kehitys hisdastuisi ja pelaisimme Wiillä vielä 2020. Mitä sitä parempa kehjittämään kun pelaajilla ei ole vaihtoehtoja eikä firmoilla kilpailijoita.

Wiips 360

"No jos vertaa PS2:ta (julkaisu 2000) ja PS3:a (julkaisu 2006-2007), niin ollaanhan eteenpäin menty muullakin, kun graafisella puolella. Tehojen myötä on tullut realistisempaa teko-älyä ja fysiikkaa, mutta näiden lisäksi esim. DualShock 3:n liikkeentunnistus antaa pelaamiseen ihan uusia ulottuvuuksia, samoin, kuin Resistance 2:n 60 pelaajan nettipelit, mitä ei vuonna vuosituhannen alussa edes osattu unelmoida."

Tehdä mitä pelejä? Tehot menee juuri niiden yksinkertaisten pelien tekemiseen, koska kukaan ei uskalla kokeilla jotain uutta. Se nimittäin maksaa liikaa. Se, että Resistancea voi pelata 60 pelaajalla (ei ole kiveen kaiverrettu tieto), ei ole itse pelikonseptia muuttanut, mikä alkoi aikanaan Doomista. Juokse ja tapa kaikki. Missä on liikkeentunnistuksen tuomat edut pelaamiseen? Itseäni ainakin kutkuttaisi tulevaisuuden EyeToy, vaikka niiden kameroiden sijoittelu voikin olla hankalaa.

Minä peräänkuuluttaisin esim. Alan Waken tyylisiä pelejä, missä on muutakin sisältöä kuin pelkkää toimintaa. Sen lisäksi olisi korkea aika pelien kohota lähemmäs taiteen tuomia mahdollisuuksia. Pelaamisella on huono maine juuri näkyvien tappamispelien johdosta, mitkä tähtäävät kaikella toiminnalla raaempaan goreen.

Jaffe on oikeassa

"Aloitteen pitäisi lähteä laitevalmistajien ulkopuolelta ja uskoisin, että näin myös käy. Ennen pitkää pelibisneksen kannalta kriittisen tärkeät pelivalmistajat kuten EA tai Activision Blizzard toteavat kehityskustannusten olevan liian korkeita ja pakottavat laitevalmistajat saman pöydän ääreen."

Juuri näin. Veikkaan, että kabineiteissa tätä on puitukin jo.

Edit: ai niin ja, yksi alusta: tahtoo sellaisen!

Loppujen lopuksihan se on ostajat ketkä sanoo mitä tehdään eikä valmistaja. Valmistajat voi itkeä niin paljon kuin haluavat jos ostajaa ei kiinnosta niin se on ihan yksi ja sama mitä valmistajat puskee markkinoille.

Esim itse tykkään eniten ps3 varsinkin vanhasta 60gb mallista. Halusin koneen kaikilla herkuilla jotta siinä riittää hohtoa pitkäksi aikaa. Mites sitten joku kuka tykkää eniten wiistä ? Kyseinen henkilö ei varmasti ajattele samalla kaavalla kuin minä joten jos tehdään joku kompromissi näistä laitteista, ei se tule miellyttämään minua eikä wiin omistajaa.

Joten niin kauan kuin pelaajat haluavat eritasoisia laitteita on se sama mitä valmistajat haluavat. Valmistajien huoleksi jää sitten keksiä tapoja miten tehdä laitteet mahdollisimman halvalla.

"Loppujen lopuksihan se on ostajat ketkä sanoo mitä tehdään eikä valmistaja. Valmistajat voi itkeä niin paljon kuin haluavat jos ostajaa ei kiinnosta niin se on ihan yksi ja sama mitä valmistajat puskee markkinoille."

Jep, olet varmasti ihan oikeassa. Veikkaan, että loppujen lopuksi kuitenkin niitä jotka haluaa vain sitä sisältöä, on eniten. Like me. En tosiaan halua ostaa kolmea eri konsolia, jos voin saada kaikkien pelit ostamalla vain yhden.

Mitäs luulet. Onko samalla tavalla ajattelevia kuluttajia enemmistö vai vähemmistö?

Siis jos pelit suunniteltaisiin yhdelle koneelle tai yhteiselle konsolille niin ei olisi mitään järkeä ostaa mitään kallista konsoliversiota jos ne kaikki pelit ilmestyy kaikille alustoille koska ne eivät eroaisi toisistaan millään tavalla. Halvin ja monipuolisin ostettaisiin ja mitään valittamatta. Konsoleiden monipuolisten tehojen ja niiden erojen ansiosta pystymme nauttimaan jokainen eri konsoleiden omista peleistä (Halot, FF, Ressi, Mario). On siis hyvä juttu jotta on monta konsolia ja sun muuta jotta ei kaikki yksipuolistuisi.

Tämähän on monen pelintekijän ja pelaajankin päiväuni, heidän elämäänsä tämä helpottaisi. Jos se rautavalmistajista on kiinni tämä ei tule koskaan tapahtumaan, mutta jos kaikki pelitalot löisivät itsensä kimppaan ja valmistavat/valmistuttavat itse sen universaalikonsolinsa jolle kaikki pelitalot olisivat sitoutuneet tekemään pelit, miksipä ei? Jaffen kannattaisi huomioida näitä utopioita esittäessään että juuri hänellä itsellään ja hänen edustamillaan tahoilla saattaisi olla se suurin vastuu asian eteenpäin viemisessä. Eli tee jotain äläkä kitise.

jwp: "Jos se rautavalmistajista on kiinni tämä ei tule koskaan tapahtumaan, mutta jos kaikki pelitalot löisivät itsensä kimppaan ja valmistavat/valmistuttavat itse sen universaalikonsolinsa jolle kaikki pelitalot olisivat sitoutuneet tekemään pelit, miksipä ei? Jaffen kannattaisi huomioida näitä utopioita esittäessään että juuri hänellä itsellään ja hänen edustamillaan tahoilla saattaisi olla se suurin vastuu asian eteenpäin viemisessä. Eli tee jotain äläkä kitise."

Itseasiassa Jaffe heitti tämän idean NeoGafissa ilmaan.

Count_M:
"Itseasiassa Jaffe heitti tämän idean NeoGafissa ilmaan."

OK, propsit hänelle tästä. Toivottavasti nämä jäbät saisi jonkun liikkeen aikaiseksi, olisi aika pelintekijöiden alkaa viemää koko alaa eteenpäin, ei raudanvääntäjien.

Siis tällä hetkellähän väki ostaa kaikkia konsoleita. Joten hyvin vahvasti näyttää enemmistön haluavan monta erikonetta eikä vain yhtä.

Ja jos tulisi vain yksi konsoli, uskoisin pelien sen jälkeen tulevan aina pc+konsolille.

Tämä taas johtaa siihen että mitä järkeä on pelata konsolilla kun voi käyttää rahat tietokoneeseen ja pelata sillä. Tuotto voisi itseasiassa laskea konsolimyynnissä, kaikki vähänkään edistyneemmät ostaisivat pc ja loput ketkä eivät pc osaa käyttää pysyisivät konsolien parissa.

Lopuksi pakkosanoa, että olisin kyllä onnellinen jos vaikka tämän sukupolven edustajista ainut olisi ollut ps3 ja kaikki pelit olisi julkastu sille mariota myöten. Samalla on pakko sanoa, että en usko kuitenkaan kaikkien muiden olevan samaa mieltä joten siitä syystä on hyvä, että väellä on varaa valita. Tästä syystä on mahdotonta tehdä vain yksi konsoli joka miellyttää kaikkia.

Ainut mitä näen mahdollisena ratkaisuna on, että jakossa olisi vain kaksi konsolia. Sony tai ms ei kuitenkaan näytä haluavan antaa periksi joten kolme konsolia tullaa luultavasti näkemään viellä ainakin parin sukupolven ajan.

"Tehdä mitä pelejä? Tehot menee juuri niiden yksinkertaisten pelien tekemiseen, koska kukaan ei uskalla kokeilla jotain uutta. Se nimittäin maksaa liikaa. Se, että Resistancea voi pelata 60 pelaajalla (ei ole kiveen kaiverrettu tieto), ei ole itse pelikonseptia muuttanut, mikä alkoi aikanaan Doomista. Juokse ja tapa kaikki. Missä on liikkeentunnistuksen tuomat edut pelaamiseen? Itseäni ainakin kutkuttaisi tulevaisuuden EyeToy, vaikka niiden kameroiden sijoittelu voikin olla hankalaa.

Minä peräänkuuluttaisin esim. Alan Waken tyylisiä pelejä, missä on muutakin sisältöä kuin pelkkää toimintaa. Sen lisäksi olisi korkea aika pelien kohota lähemmäs taiteen tuomia mahdollisuuksia. Pelaamisella on huono maine juuri näkyvien tappamispelien johdosta, mitkä tähtäävät kaikella toiminnalla raaempaan goreen."

Niin, toiset tykkäävät Resistance 2:n tai Killzone 2:n räiskinnästä. Toiset taas Metal Gear Solid 4:n tarjoamasta taktisemmasta puolesta. Saman genren pelit nähtiin jo ajat sitten, mutta kehitys vie näitäkin kokoajan eteenpäin.

Ja kokeillaanhan uuttakin... Guitar Hero sarja, Singstar yms sarjat ovat melko vastikään syntyneitä. Taiteellisiakin pelejä, kuten LittleBigPlanet, on myös tulossa ja kaiken kaikkiaan valinnanmahdollisuudet ovat melko laajat. Ne liikkeentunnistuksen edut näkyvät monissa PS3 ja Wii peleissä. Esim. MotorStorm, Ratchet & Clank: Tools of Destruction ja Uncharted: Drake's Fortune hyödyntävät melko fiksusti liikkeentunnistusta tuoden pelaamiseen paljon lisää.

Yhtenä suurena asiana pitäisi myös konsoleille netistä ladattavat pikkupelit, jotka tarjoavat uusia innovaatioita, koska kehittelykustannukset ovat pienemmät ja riski epäonnistua myös pienempi. :)

Mielestäni Jaffen idea on loistava. Sitä tosin on aikaisemminkin pohdittu. Ratkaisussa olisi etuja ja haittoja. Mielestäni hyvä toteutustapa olisi juuri se, että CPU, GPU ja muistit olisivat samat, muut ominaisuudet voisi valmistaja päättää. Ongelmaa ei mielestäni muodostuisi siitä, että jotkut eivät olisi tyytyväisiä alustaan, koska haluavat sen "PS3":sen tasoisen numeronmurskaajan eivätkä välimaastoa. Tätä hybridikonsolia olisi mahdollista uusia aika-ajoin esim 5-v:n syklillä. Ei se PS3 meinaan viiden vuoden päästä enää ole se tehokkain konsoli. Uskoisin myös, että pelinkehittäjät saavat vielä ainakin kolmen vuoden päästä uutta, hienompaa grafiikkaa ps3:sesta irti.

Se, että puhutaan kilpailun rajottumisesta rautapuolella, olen jossain määrin samaa mieltä. Kuitenkin sen mielestäni pyhittää se, että pelinvalmistajien keskuudessa kilpailu saa aivan uudet mittakaavat. Pienemmilläkin studioilla on huomattavasti paremmat edellytykset kilpailla isoja (Activision Blizzard, EA jne.) pelifirmoja vastaan. En usko, että kyseinen vaihtoehto vähentäisi rautapuolen kilpailua. Olisihan Hybridikonsolilla kilpailu PC:tä vastaan edelleen.

Pelinvalmistajien ja kuluttajien kannalta tilanne olisi tietenkin ihanne siinä määrin, että kuluttajat saisivat kaikki pelit ja pelien taso (enemmän hiottuja) olisi paljon parempi kovemman kilpailun takia, pelivalmistajat (varsinkin pienet) hyötyisivät siinä määrin, että ei tarvitsisi tehdä multiplatformeja ja pelejä olisi ostamassa isompi yleisö. Rahaa säästyisi siis huomattavia summia.

No ketä tämä sitten haittaisi. Varmasti meidän suuria yrityksiämme, eritoten Nintendoa (Nintendolla paljon omia pelejä, enkä puhu nyt yksinoikeus peleistä). Sonyn Playstation puoli kärsisi varmasti, tosin tähän mennessä Ps3 on tappiota tuottanut (eiköhän sekin plussaksi vielä muutu). MicroSoft ottaisi tietenkin myös nokkiinsa. Kuitenkin jos tarkasti mietitään, olisi niin MicroSoftilla kuin Sonyllakin paljon annettavaa uudelle Hybridikonsolille. MicroSoftilla ohjelmisto puolelta, sekä tietenkin MicroSoftinkin pelit saisivat isomman lauman kuluttajia. Sony taasen on aktiivinen kehittäjä, joka varmasti osaisi antaa omaa panostaan konsolin kehitykseen. Nintendollakin olisi omat annettavansa. Esimerkiksi liikkeentunnistus patenttinsa, loistavat pelinsä (mariot, sonicit jnejnejne ;D (omistan itse wiin)) Eli eiköhän tuosta saataisi jokaiselle valmistajallekkin oma kakku kerättäväksi.

Kyseinen laita valitettavasti ei toisi ratkaisua formaatti sotiin kuitenkaan :D, sillä pelifirma voi laittaa pelit HD-DVD:lle sekä Blueraylle. Mutta se ongelma ratkeaisi kuitenkin tosiasiassa pian.

Konsolia olisi myös tietenkin mahdollista päivittää. Lisää kovalevytilaa, hiljaisempi jäähdytys, vaihdettavia kuoria jne. Mahdollisuudet olisivat melkeinpä rajatut. Ja miettikääpä PS pelaajat kuinka hienoa olisi päästä laittavaan Xboxin pelaajat kyykkyyn Halossa. Tai kuinka boxin pelaajat saisivat naurut kun Team PS:än auto ajaisi vallia päin GT:ssä.

Minä itse haluaisin mahdollisuuden pelata kaikkia mahdollisia pelejä yhdellä laitteella.

Mielestäni:

Edut: Paremmat/toimivammat pelit, laajempi pelivalikoima, pelifirmojen taloudellisiinongelmiin loistoratkaisu, kuluttajille karkkia!, piratismille (ehkä) toimivampi ehkäisyjärjestelmä---->halvemmat pelit (ehkä).

Haitat: Muutama isofirma saattaisi kärsiä taloudellisesti (MicroSoft, Sony ja eritoten Nintendo)---->Markkinat kuitenkin kehittyvät aina joka saralla ja nuo kolme yritystä pääsisivät varmasti mukaan uuteen Hybridikonsolin kehittelyyn.

Nämä olivat minun mielipiteitäni tietysti ja vasta väitteitä (asiallisia) otetaan mielellään vastaan.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi