Xbox Cloud Gaming tekee kevään mittaan tuloaan uusille alustoille, kertoo Microsoft tiedotteessaan.

Jo pidemmän aikaa Android-laitteilla rullanneella Cloud Gamingilla (ent. xCloud) meni taannoin sukset ristiin Applen kanssa, eikä palvelua ole saatu tuotua sen jälkeen iOS-laitteille. Nyt asiantilaan on tulossa muutos, sillä Game Pass -pelien mobiilipelaaminen aiotaan hoitaa kiertoteitse mobiiliselaimen kautta. Samainen pilvipeluumahdollisuus saapuu keväällä myös PC:lle, jolloin Game Passin tarjontaan voi syventyä Windowsin Xbox-sovelluksen kautta.

Microsoft kertoi vielä Xbox Wire -tiedotteessaan muutakin nippelitietoa. Julkaisijajätin mukaan Smart Deliveryn myötä pelejä on siirretty uudelle konsoliraudalle peräti 1,6 miljoonaa kertaa. Lisäksi yli 40 prosenttia Xbox-palveluun ensimmäistä kertaa liittyvistä käyttää alustanaan Xbox Series S -konsolia. Tarkkoja laitemyyntejä ei kuitenkaan Microsoftin tyyliin paljastettu – ainakaan toistaiseksi.

Ensi vuoden suunnitelmista mainitaan ainakin syksyllä ilmestyvä Halo Infinite, Psychonauts 2 sekä yli 30 muuta sisältöä, joita kaikkia ei ole vielä paljastettu. Myös Bethesda toivotetaan vuodenvaihteen jälkeen virallisesti mukaan jo 23 eri studiosta koostuvaan Xbox-leiriin.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi

Julkaisijat: 
Lähde: