Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Borderlands 2: Captain Scarlett and Her Pirate's Booty (DLC)

Julkaisija: 2K Games Kehittäjä: Gearbox Software
Julkaisupäivä: 16.10.2012 Lajityyppi: Roolipeli
Pelaajia: 1 - 4 Live-tuki: Kyllä
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 1,29 Gt

Borderlands 2:n laajennusrintama alkaa merirosvotunnelmissa Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty -nimisellä lisäosalla. Holvinmetsästäjät houkutellaan kuivuuden riuduttamalle aavikolle, jonne on legendojen mukaan kätketty niin valtaisat rikkaudet, että aarteenmetsästäjät toisen perään ovat värjänneet hiekan punaiseksi verestä etsiessään niitä. Eikä verta voi koskaan vuodattaa liikaa.

Piraattiteemainen laajennus alkaa tarinallisesti kohtuullisen lupaavista lähtöasetelmista. Pelisarjalle tyypillinen huumori kukkii vielä ensimmäisessä kaupungissa, jonka ainoa asukas on vedenpuutteen vuoksi houraileva ja kipeästi ystävää kaipaava Shade. Mielenvikainen Hunter S. Thompson -kaksoisolento ja tämän monet persoonat johdattelevat pelaajan sivutehtävien avulla yhä syvemmälle Oasiksen salaisuuksia, joiden aikana törmätään myös kapteeni Scarlettiin sekä tähän palavasti rakastuneeseen Herbert-erakkoon. Valitettavasti jälkimmäisestä kaksikosta ei onnistuta repimään huumoria saati tarinaa aivan siinä määrin kuin olisi suotavaa. Etenkin laajennusta kannattelevana nimikkohahmona Scarlett jää kovin vaisuksi tuttavuudeksi.

Ontuvia hahmoja suuremmaksi ongelmaksi nousevat kuitenkin persoonattomat uudet alueet. Valtaisat aavikot ovat paluu ensimmäisen osan tutuiksi käyneisiin maisemiin, eivätkä ne tältä osin tarjoa liioin ihmeteltävää. Piraattiteemaa myötäillen aavikkoa riittää myös silminkantamattomiin – aivan kuin rinnastaen loputtomat hiekkadyynit kookkaisiin valtameriin. Tässä on myös kenttäsuunnittelun suurimmista heikkouksista, sillä kookkaat alueet käyvät puuduttaviksi pitkien patikointien aikana. Asiaa ei pelasta edes uusi ajoväline, ilmassa leijuva jokipaatti, sillä monet erilliset alueet ovat tarkoitettu vain jalkain kuljettaviksi.

Valitettavasti kirjavuutta ei koeta myöskään perusvihollisten yhteydessä. Suurilta osin aseiden eteen kuoltavaksi saapuvat samat vanhat henkipatot, jotka ovat ainoastaan puettu ja nimetty merirosvohenkisesti. Muutamat uudet tuttavuudet poikkeavat tosin mukavasti peruskaurasta ja luovat hieman variaatiota perinteiseen hyökkäysstrategiaan. Lisäpiristettä saadaan niin ikään laajennuksen loppupomosta, joka on pelisarjan kookkaimpia ilmestyksiä ja kohtalaisen haasteellinen tuttavuus.

  

Tarinan läpäistyä alueelle ilmaantuvat vielä kaksi raid-pomoa, jotka tiputtavat kuoltuaan uutta seraph-valuuttaa. Näiden avulla voi ostaa yksittäisiltä myyjiltä uusia pinkistä väristä tunnistettavia varusteita, jotka sijoittuvat tehokkuudessaan jonnekin uniikkien ja legendaaristen aseiden välimaastoon. Useimmiten seraph-aseilla on järkyttävän hyvät ominaisuudet jonkun yksittäisen piirteen, esimerkiksi tarkkuuden, kustannuksella. Seraph-krystallit eivät jää ainoastaan Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty -laajennuksen yksinoikeudeksi, vaan myöhemmät lisäosat lisäävät paitsi raid-pomojen myös aseiden määrää entisestään.

Captain Scarlett and Her Pirate’s Booty on kohtalaisen hyvä laajennus emopeliin. Se tarjoaa pitkälti sitä samaa kuin aina ennenkin, mutta huumorin vähyys ja tehtävien persoonattomuus saavat touhun tuntumaan paikoin uuvuttavalta. Ylenpalttisen suuret kentät eivät edesauta asiaa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi