Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

E3: Assassin's Creed 4 -ennakko

Vuosipäivityksiin sortunut Assassin’s Creed -sarja on osoittanut väsymisen merkkejä jo useamman vuoden, mutta seuraava Assassin’s Creed 4: Black Flag tuntuu pitkästä aikaa tuoreelta tuttavuudelta. Ja tämä tulee sellaiselta henkilöltä, joka on vihannut pelisarjaa miltei alusta lähtien – ja silti omaa outouttaan pelannut kaikki osat lävitse.

Black Flag tuo kolmososassa esitellyt laivataistelut aiempaa suurempaan osaan. Pelaaja ohjastaa tällä kertaa salamurhaajien killan merirosvokapteeni Edward Kenwayta, jonka romminhuuruinen miehistö herättää kauhua Karibian avoimilla vesillä. Päällisin puolin meno on mitä todennäköisimmin perituttua ja tylsää Assassin’s Creediä, mutta vapaa seilaus ja piraattitoiminta herättävät mukavasti fiboja Sid Meier's Pirates!:ista.

Metsien ja arojen sijaan pelaajan valtakuntaa on tosin turkoosin sininen valtameri, vaikka aarteenmetsästykset, salamurhat ja muut aktiviteettit vievät Kenwayn ajoittain maihin. Palmupuiden katveessa ja syvällä viidakossa käyskentely eroaa aiemmista osista kuin Mervi Matista. Toki myös Black Flag tarjoaa muutaman isomman rannikkokaupungin tutkittavaksi.

Vesillä ollessa tehtävää riittää arvokalojen metsästyksestä rehtiin piraattitoimintaan. Valloitetut kaljuunat voi joko pilkkoa oman laivansa kunnostamiseksi, myydä eteenpäin kauppatavaraksi tai rekrytoida mukaansa omaan laivastoon. Jälkimmäinen on tosin emopelistä irrallinen ominaisuus, jota voi hallita tablettien ja älypuhelinten avulla. Valitettavasti kaupankäyntisimulaattoria ei pelissä ole, mikä tosin selitettiin pelaajahahmon piraattitaustalla. Miksi suotta harrastaa vaihtotaloutta, kun saman saavuttaa paljon hauskemmin ryöstämällä.

Luonnollisesti omaa laivaansa pääsee myös parantamaan erinäisillä lisävermeillä, joita saa palkinnoksi tehtävistä ja kätketyistä aarteista. Maahan piirretyn X:än metsästys on oma pieni lisäkiva, jossa kuolleen rosvon kankeista käsistä riistetyn kartan avulla etsitään piirrosta vastaava paikka maailmasta ja käydään kaivuuhommiin.

Muutoin sisältö tuntuu pitkälti samalta. Uusi konsolipolvi tarjoaa entistä kiiltävämpää kromia, ja myönnettäköön, että peli näytti aika taivaallisen upealta esittelyversiossa. Omaksi ilokseni myös taistelua on kuuleman mukaan vaikeutettu jollain tapaa, joskin viholliset hyökkäävät edelleen – teknisten rajoitusten vuoksi – pelaajan kimppuun kiltisti peräkkäin. Haastateltavani ollut pääkäsikirjoittaja mainitsi nauhoituksen jälkeen, ettei sarjan tarkoitus ole koskaan ollut Dark Souls -pelien kaltaisen haasteen luonti vaan viihtyvyys. Ymmärrän toki ajattelumallin, mutta haluaisin silti kokea pelaavani salamurhaajaa, en samanaikaisesti kymmeniä ammattisotilaita ilman hikeä teurastavaa tappokonetta.

Assassin’s Creed 4: Black Flag tulee mitä todennäköisimmin olemaan hyvin samankaltainen edeltäjiensä kanssa. Piraattiteema ja vapaa seilaus saivat kuitenkin allekirjoittaneen puujalan väpättämään niin, että voin rehellisesti tunnustaa jopa odottavani peliä. Ja jos Black Flag pettää odotukset, niin voihan sitä aina salaa toivoa Ubisoftin ostavan Sid Meier's Pirates! -lisenssin.

Assassin's Creed 4: Black Flag ilmestyy lokakuun 29. päivä Wii U:lle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PC:lle. Xbox Onen sekä PlayStation 4:n painokset julkaistaneen kunhan konsolit ehättävät kauppojen hyllyille.

Galleria: 

Kommentit

Veikkaan jopa että PS4 ja One versiot ovat hienompia kuin PC:n... Vaikka teknisesti PC:llä voisikin samaa tarjota. Odotan kyllä innolla vapaata piratismia (ehheheeh.....) ja voisinpa nyt pelata sen kolmosenkin. Ensimmäiset 4 peliä menin max reiluun puoleen väliin joten niissäkin olisi tekemistä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi