Haastattelussa Over the Top Games

Espanjalainen Over the Top Games kehittää WiiWare-latauspalveluun Icarian: Kindred Spirits -peliä, jossa pelaaja ohjaa naispuolista hahmoa nimeltä Nyx. Nyx saapuu taivaasta muinaiseen Kreikkaan etsimään ystäväänsä Icarusta. Tyttö taistelee harpyijoita ja hydroja vastaan, kunnes apuun tulevat Zeus ja muut olympolaiset jumalat. Over the Top Gamesin Roberto vastasi ystävällisesti KonsoliFINin kysymyksiin.

Hei! Esittelisitkö itsesi KonsoliFINin käyttäjille?

- Hei! Nimeni on Roberto Álvarez de Lara ja edustan kehittäjätiimiä Icarian: Kindred Spiritsin takana. Ohjelmoin paraikaa pelattavuutta ja keskityn tekemään pelistä hauskaa. Muut tiimin jäsenet ja pelistudiomme perustajat ovat veljeni, 3D- ja konseptiartisti Juan Álvarez de Lara, pääohjelmoija ja teknologiajohtaja Mauro López sekä 3D-artisti Enrique Orrego, joka suunnittelee ja luo pelin kentät.

Icarian: Kindred Spirits näyttää hienolta. Onko WiiWaren 40 megan raja tullut jo vastaan?

- Olemme juuri niillä rajoilla. Se on sääli, sillä joudumme jättämään hienoa musiikkia pois! No.. aina voitte odottaa Icarianin jatko-osaa...

Mikä Icarianin pelimoodi on tällä hetkellä mieleenne, yksinpeli vai yhteistyömoodi?

- Molemmat ovat mukavia, mutta nautimme aina peleistä kaverin kanssa. Icariania pelatessasi joudut puhumaan ja tekemään yhteistyötä kaverisi kanssa, jotta pääset seikkailussa eteenpäin.

Kuinka kontrollit toimivat edellämainituissa pelimoodeissa?

- Yksinpelissä ohjaat Nyxiä Wiimoten ja Nunchukin yhdistelmällä. Liikkuminen tapahtuu tatin avulla ja A-nappia painamalla Nyx lepattaa siipiään päästäkseen korkeammalle. Z-nappia painamalla Nyx avaa siipensä ja liitää lyhyen ajan. Kun saat jumalilta voimia, voit tähdätä ruutuun ja napata tulipalloja, siirtää kiviä, piirtää tuulia ja ampua säteitä. Jos pelaat yhteistyötilassa, toinen pelaaja ohjaa Nyxiä ja toinen jumalien voimia.

Soitteko ajatustakaan kaupoissa myytävälle versiolle vai suunnittelitteko Icarianin WiiWareen alusta asti?

- Valitsimme WiiWaren, koska olemme pieni tiimi vähillä resursseilla. WiiWaren matala kynnys teki siitä meille myönteisen valinnan.

 

Kerro hiukan Icarianin inspiraation lähteistä, niin peleistä kuin muistakin taiteen lajeista.

- Suurin inspiraatio tulee Kreikan tarinoista ja mytologiasta. Aluksi halusimme peliin lentävän hahmon. Sitten mieleen tuli Icarus, jonka jälkeen huomasimmekin tämän ja kreikkalaisten jumalien olevan mainio sekoitus Wiimotelle suunniteltua peliä varten.

Onko Nintendo tukenut studiotanne?

- Todellakin! Suhde Nintendon kanssa on ollut hieno ja he tukevat meitä paljon. He eivät puuttuneet pelin tuotantoon, sillä kun peli on hyväksytty Nintendon puolesta, studioille jää paljon vapauksia.

Onko Espanja ja Madrid hedelmällistä aluetta indiekehittäjille ja -studioille?

- Totta puhuakseni maassamme ei ole juurikaan pelistudioita. Täällä on kuitenkin paljon potentiaalia hämmästyttävien ammattilaisten joukossa, mutta yleensä heidät pakotetaan muuttamaan toisiin maihin tai toisiin töihin, sillä valintamahdollisuuksia Espanjasta ei juuri löydy. Toivottavasti tilanne muuttuu tulevaisuudessa.

Oletteko vierailleet Kreetalla tutkimassa Icaruksen historiaa?

- Kyllä! Minä ja Juan vierailimme siellä ja muissa Kreikan osissa vuosi sitten. Se oli hämmästyttävä kokemus. Kreikka on täynnä kauniita maisemia sekä uskomattomia temppeleitä ja raunioita. Se on inspiraation lähde kaikille ja erityisesti meille, sillä halusimme tehdä pelin Kreikan mytologiaan pohjautuen.

Voitko arvioida, kuinka paljon pelistä on saatu valmiiksi?

- Olemme juuri hienosäätämässä viimeisimpiä yksityiskohtia. Työskentelemme kovasti, jotta siitä tulisi hauska laatutekele. Arvioisin Icarianin olevan 90-prosenttisesti valmiina, ehkä jopa enemmänkin. Mutta olet ehkä kuullutkin, että viimeinen kymmenen prosenttia vie paljon aikaa ja resursseja ...

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi