Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Luukku 6: Isänmaallinen pelikatsaus

Suomalainen pelivuosi 2018 oli kiireinen: pelijulkaisuja ja -julkistuksia, yrityskauppoja ja menestystä elektronisen urheilun rintamalla.

Luukku 6: Isänmaallinen pelikatsaus

Peliarvostelupuolella käsittelimme useita indieteoksia. Thief of Thieves jatkaa Telltalen muokkaamalla polulla. Robert Kirkmanin sarjakuvalisenssiä hyödyntävän teoksen ensimmäinen kausi esitteli pätevää juonivetoista pulmailua. Muita vuoden 2018 julkaisuja ovat muun muassa avaruusseikkailu Mugsters, VR-alustoilla ihastuttanut Downward Spiral: Horus Station, joka on itse asiassa ensimmäinen suomalainen PlayStation VR -julkaisu, tasoloikaton loikinta Shadow Bug, mielenkiintoinen Your Royal Gayness ja psykologiseen kauhuun nojaava Distraint 2. Näkipä muutaman vuoden vanha Trinekin päivävaloa Nintendo Switchilla.

Kauan odotettu Wreckfest julkaistiin virallisesti PC:lle, ja loppuvuodesta tekijätiimi, Bugbear, siirtyi THQ Nordicin omistukseen. Yrityskaupan yhteydessä ensi vuodelle siirtyneet konsoliversiot saavat lisätukea THQ:n kautta.

Toinen suomalaisen pelialan kulmakivi, Housemarque, ilmoitti vetäytyvänsä heidän lempigenrensä parista huonojen myyntilukujen seurauksena. Jatkossa helsinkiläisstudio keskittyy aiempaa monipuolisempaan tarjontaan. Studion viimeiseksi arcaderäiskinnäksi jääneen Nex Machinan tekoon keskittyvä The Name of the Game -elokuva sai myös ensi-iltansa. Housemarquen seuraava peli, battle royal -teemainen räiskintä Stormdivers, on jo beetatestivaiheessa. Sitä odotellaan julkaistavaksi ensi vuonna.

E3-messuilla kuultiin Remedyn uudesta projektista. P7-nimellä kulkenut mysteeripeli paljastui Controliksi. Lisäksi Remedy työstää kiinalaisen CrossFire 2:n tarinatilaa. Ubisoftin siipien alla toimiva Red Lynx sen sijaan kertoi uuden Trials-pelinsä nimen ja julkaisuajankohdan. Helmikuussa päästään taas kaatumaan prätkällä jos toisellakin, kun Trials Rising päräyttää useammalle alustalle kerrallaan.

Mobiilipelipuolella Supercellin menestys jatkuu, ja studio julkaisi pitkän tauon jälkeen myös uuden nimikkeen, Brawl Starsin. Next Gamesin The Walking Dead: Our World sen sijaan kompasteli teknisten murheiden takia ja painoi studion osakkeen laskuun.

Kilpaurheilu jatkoi menestyskulkuaan, ja suomalaiset pelaajat nousivat jopa maailman huipulle. Valtikka vaihtui korealaisten dominoimassa StarCraftissa, kun Joona "Serral" Sotala nappasi itselleen uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden. NHL-mestaruus osui puolestaan kotimaiselle Erik "Eki" Tammenpäälle. Lisäksi voittoja ja hienoja suorituksia päästiin nauttimaan niin Counter-Strikessa kuin myös Hearthstonessa – vain muutama mainitakseen.

Kirjaudu kommentoidaksesi