Pelimusiikista hip hopiksi -artikkelisarjassa esittelemme rap-artistien esittämiä kappaleita, jotka lainaavat enemmän tai vähemmän videopelimusiikista. Sarjan aiemmissa osissa on kuultu muun muassa Eminem Soul Calibur -samplen päällä, Final Fantasy VII:n taistelutunnarin uusiokäyttöä sekä kotimaisen Max Paynen muovaamista rap-muottiin.

Mukana listalla ei ole naapurustosi päheimpiä Astraalikaapelikela MC -artisteja, vaan hieman enemmän nimeä tehneitä tekijöitä.

1. Logic - Used to Hate it x Chrono Trigger

Logic-nimi ei välttämättä vielä pari vuotta sitten sanonut paljoa, mutta artistin uurastus alkaa viimein tuottaa hedelmää. Miehen uusin levy keräsi julkaisunsa yhteydessä ansaittuja kehuja, ja kuultiinpa Logicia myös Suicide Squad -soundtrackilta ponkaisseella Sucker for Pain -sinkkulohkaisulla. Räppärin CV:llä listataan tukku mixtapeja, kuten vuoden 2012 Young Sinatra: Undeniable, jolla kuultiin oheinen kappale. Biisi lainaa Chrono Trigger -roolipelin Corridors of Time -sävellystä, vieläpä varsin hyvin.

2. Young Jeezy feat. Akon - Soul Survivor x Goldeneye 007

Young Jeezyn Soul Survivor voi yllättää tällä listalla. Se ei nimittäin suoralta kädeltä kuulosta miltään tutulta pelitunnarilta, kunnes kuuntelee Goldeneye 007 -klassikkoräiskinnän sävellystä Bunker 2. Taustalla kuultava riffi kuulostaa todella samanlaiselta. Tästä lainasta ei kuitenkaan ole mainintaa albumin tiedoista, joten asiasta ei ole mustaa valkoisella. Oli kyseessä suora laina tai vahingossa hyvin samanlaiselta kuulostava lopputulos, on kyseessä joka tapauksessa tämän artikkelisarjan toistaiseksi menestyinen kappale. Biisi ylsi aikanaan Amerikassa Billboardin Hip hop -listan ykköseksi asti.

3. Danny Brown - Lincoln Continental x Final Fantasy VII

Final Fantasy VII:nsä pelanneet tunnistanevat oheisen melodian jo alkutahdeista. Kyllä, tuottaja brandUn DeShayn -tuottajan Danny Browninille työstämällä kappaleella kuullaan ikonisen roolipelin tuttua tunnusmusiikkia. Lyriikoissa ei tosin ole mitään yhtäläisyyksiä lainamelodian syntylähteille. Aihe ei itse asiassa voisi paljoa kauempana olla, sillä jo sen ensitahdeissa viitataan herra Brownin vessakäynteihin.

4. Army of Pharaohs - Spaz out x Kameo: Elements of Power

Spaz Out, kehottaa UG-kollektiivi Army of Pharaohsin kappale, joka lainaa rankalla kädellä Raren Kamoe: Elements of Power -seikkailusta. Hip hop -possen tuotoksen samplena on kuullaan Hero's Themeä. Faaraoarmeijan kolmannella levyllä kuultua kappaletta on kehuttu yhdeksi porukan paremmista.

5. Gucci mane & Lil Uzi Vert - Secure the Bag x Super Monkey Ball 2

Listan viides laina on tällä kertaa varsin erikoinen. Tosin erikoisia ovat myös kaksi kappaleella esiintyvää artistiakin. Gucci Manen ja Lil Uzi Vertin riimittelyn taustalla kuullaan nimittäin laina Super Monkey Ball 2 -pelin Clock Tower -tunnarista. Tuottaja GLOhan Beats lienee apinapalloja joskus hyppyyttänyt.

------------

Miltä tämän kerran otanta kuulostaa? Saako se pudistelemaan päätä vai nyökkäilemään hyväksyvästi? Kerro asiasta meille kommenteissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi


<< Edellinen: Myös kotimainen Max Payne taipui amerikkalaiseen rap-muottiin
>> Seuraava: Kesällä Suomeen saapuva Bryson Tiller ja Street Fighter 2 ne yhteen soppii