: Pelivinkit huhtikuulle 2018

Huhtikuu on melko hiljainen indierintamalla, vaikka muutama helmikin mahtuu mukaan. Pääasiassa julkaisut ovat käännöksiä aiemmin muilla alustoilla nähdyistä peleistä. AAA-puolta dominoi Sonyn yksinoikeus, God of War.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Huhtikuu 2018

Minit (03.04)

Yksinkertainen ulkoasu, simppelit kontrollit ja omaperäinen konsepti ovat Minitin kulmakivet. Mustavalkoinen seikkailu päästää pelaajan minuutiksi kerrallaan tutkimaan maailmaa, joten aika on käytettävä viisaasti. Kun 60 sekuntia tulee täyteen, homma on aloitettava alusta. Simppeli idea on hauska ja toimiva, eikä nimikettä ole hinnallakaan pilattu.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Owlboy (10.04)

Kolmas kerta toden sanoo. Owlboyn PC-versio ilmestyi reilu vuosi sitten, jolloin se esiintyi tässä artikkelisarjassa. Pari kuukautta sitten pöllömies teki paluun pelivinkkien muodossa konsolikäännöksen ansiosta, mutta julkaisu siirtyi loppujen lopuksi huhtikuulle. Tällä kertaa retrohenkinen tasoloikka liitelee oikeasti kauppapaikalle. Tässä siis taas vinkki: pelatkaa.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Hellblade: Senua's Sacrifice (11.04)

Yksi viime vuoden parhaista ja ennen kaikkea kauneimmista peleistä, Hellblade: Senua's Sacrifice, julkaistaan vihdoin myös Xbox-omistajien iloksi. Mielenterveysongelmista synkän inspiraationsa ammentanut tarinavetoinen titteli kertoo Senuan taistelusta niin sisäisiä kuin ulkoisia monstereita vastaan. Audiovisuaalisesti pysäyttävä seikkailu onkin kahminut palkintoja gaalasta toiseen.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Burly Men at Sea (12.04)

Kolme tukevaa merimiestä karkaa matkalle yli merien, ja siitähän se soppa syntyy. Skandinaavisten kansantaruihin pohjautuva seikkailu haarautuu eri suuntiin pelaajan toimien perustella. Yksinkertaiset kontrollit, lumoava yleisilme ja hassut päähahmot naurattavat nyt Nintendon Switchilla. Ohoi, maata näkyvissä! Ja KonsoliFINin arvio myös.

Saatavilla: Android, iOS, PC, PlayStation 4, PlayStation Vita, Switch

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua ainakin erikoiseen Octahedroniin.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi