Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Vuoden 2017 parhaat indiejulkaisut

Vuotta 2017 on pidetty yhtenä parhaista – jos puhutaan pelitarjonnasta. Uusi Zelda ja Super Mario, Horizon Zero Dawn, Wolfenstein II sekä monia muita ilmestyi viihdyttämään pelaajia. Useat indiejulkaisut keräsivät myös kiitosta, vaikka eivät saaneetkaan aivan yhtä paljon huomiota kuin suurjulkaisut.
Tähän artikkeliin on koottu vuoden parhaimmistoa eri genrejen ja alustojen osalta. Toivottavasti tulevat 12 kuukautta yltävät yhtä monipuoliseen tarjontaan. Hyvää uutta pelivuotta!

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Vuosi 2017

What Remains of Edith Finch

Finchin epäonnisesta suvusta kertova What Remains of Edith Finch on melankolinen tarina rakkaudesta, menetyksestä ja surusta. Muutama tuntisen seikkailun aikana koetaan tunteita laidasta laitaan ja se onkin merkkipaalu tarinankerronnassa. Yllättävät pelimekaaniset käänteet ja mielikuvitukselliset ideat tekevät Giant Sparrow'n taideteoksesta pakkohankinnan kaikille kävelysimulaattoreista pitäville. Satumainen käsikirjoitus pitää otteessaan alusta loppuun asti.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Gorogoa

Useita vuosia kehityksessä ollut Gorogoa on nerokas kokonaisuus. Käsinpiirretyistä ruuduista koostuva teos esittelee innovatiivisia pulmia, jotka koostuvat pääasiassa ruutujen siirtelystä ja muokkauksesta. Lyhyt mutta erittäin nautittava kokemus herättää kysymyksen: miten tämä kaikki on saatu sulautettua yhteen? Gorogoa on pelisuunnittelun virstanpylväs ja yksi vuoden ihastuttavimmista myös mobiilialustoille julkaistuista titteleistä.

Saatavilla: iOS, Nintendo Switch, PC

Observer - Arvostelu

Blade Runner 2049:n jälkeiseen kyberpunk vajeeseen sopii esimerkiksi kauhuseikkailu Observer. Ensimmäisen persoonan dekkaritarina loistaa ensisijaisesti tunnelman sekä uskottavan miljöön osa-alueilla. Alkuperäisessä Blade Runnerissakin vakuuttaneen Rutger Hauerin karismaattinen ääni kuljettaa synkkää käsikirjoitusta eteenpäin samalla kun pelaaja uppoutuu syvemmälle murhan jälkeisiin tapahtumiin. Pienen puolalaisstudion luomus kannattaa kokea vielä kun illat ovat pimeät.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Cuphead - Arvostelu

Vaikea mutta palkitseva Cuphead yhdistää kauniin animaation ja musiikin kokonaisuudeksi, jossa on riemua ja taianomaista vanhanajan tunnelmaa. Kaksi kuppipäätä tekee huonon diilin paholaisen kanssa, minkä seurauksena loppupomoja on pistettävä nippuun yksi toisensa jälkeen. Korkeasta vaikeusasteesta huolimatta Cuphead on koukuttava tapaus ja ehdottomasti yksi tämän vuoden muistettavimmista peleistä.

Saatavilla: PC, Xbox One

The Invisible Hours - Arvostelu

PlayStation VR:lle julkaistiin monta mielenkiintoista teosta laitteen ensimmäisenä vuonna. Virtuaalimaailmaan pääsi autoilemaan, pulmailemaan kuin myös räiskimään. Tequila Worksin The Invisible Hours teki kuitenkin suuren vaikutuksen uudistamalla suoraviivaista tarinankerrontaa virtuaalitodellisuuden ehdoilla. Agatha Christielta vaikutteensa lainannut käsikirjoitus pitää taidokkaasti langat käsissä suureen kartanoon sijottuvassa teatteriesityksessä. The Invisible Hours on saanut aivan liian vähän huomiota laatuunsa nähden.

Saatavilla: PlayStation VR

Stories Untold - Arvostelu

Miltä näyttäisi tekstiseikkailu vuonna 2017? No Code -studion Stories Untold vastaa tähän kysymykseen. Genreä on tosin laajennettu salakavalasti, eikä neljään kappaleeseen jakautuva kokonaisuus ole pelkkää näppäimistön naputtelua. Stories Untoldin vahvuus on sen yllättävyydessä sekä tavassa luoda tunnelmaa musiikin ja valaistuksen voimalla. Salaperäinen scifiseikkailu kannattaa kokea jo pelkästään loisteliaan ääniraitansa takia.

Saatavilla: PC

Listalle olisi mahtunut helposti vielä useita julkaisuja mukaan: Hellblade: Senua's Sacrifice, Reigns: Her Majesty, Night in the Woods ja vaikkapa Rime.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi


<< Edellinen: Pelivinkit joulukuulle 2017
>> Seuraava: Pelivinkit tammikuulle 2018