Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Conduit 2

Reippaasti hypetetyn Wiin FPS-yksinoikeuspelin The Conduitin myynnit jäivät pari vuotta sitten odotettua pienemmiksi. Pelin ostajia oli kuitenkin tarpeeksi, jotta Sega näytti lopulta vihreää valoa kakkososalle. High Voltage Software on siitä esimerkillinen pelistudio, että kehittäjät ottivat pelaajien palautteen tosissaan ja ovat toteuttaneet heidän toiveitaan Conduit 2:ssa.

Putki päälle

Tarina jatkuu siitä mihin edellisessä osassa jäätiin. Päähenkilö Michael Ford seuraa pahikseksi paljastunutta John Adamsia "conduitiin", eräänlaiseen teleporttiin, joka siirtää Fordin odottamatta keskelle valtamerta öljynporauslautalle. Hurja takaa-ajo vie päähenkilön lopulta Kiinaan, Siperiaan ja Pohjois- ja Keski-Amerikkaan.

Conduit 2 luottaa tällä kertaa selvästi enemmän huumoriin, sillä juonesta ei vakavaa saisi tekemälläkään. Uskomattomat salaliitot ja ulkoavaruuden oliot ovat kasvaneet melkoisiin sfääreihin, vaikka jo ykkösosan käsittelemiseen vaadittiin foliohattua. Matkan varrella vilahtelee viittauksia maya-intiaanien ajankohtaiseksi tulleeseen kalenteriin ja sumerialaisten Anunnaki-jumaliin. Valinta on onnistunut, sillä Conduit 2 on varsin mukavaa ja kevyttä viihdettä näin kesäaikaan.

Eläviä pyssyjä

Conduit 2:n aseiden kirjo on laaja, mutta ykkösosaan nähden siltä olisi kaivannut enemmänkin uudistuksia. Vanhassa on usein vara parempi, sillä tehokkaasta SCARista ei hevin luovu sellaisen mukaan noukittuaan. Vaikka The Conduit ja sen jatko-osa eivät usein saa kehuja omaperäisyydestä, ovat ulkoavaruuden olioiden äännähtelevät bioaseet ja muut ihmeellisyydet varsin hauska yksityiskohta muuten perusmeininkiin luottavassa räiskintäpelissä.

Paluun tekevä ASE eli All Seeing Eye puolestaan pääsee järkevämpään ja hillitympään käyttöön. Päähenkilö käyttää levitoivaa esinettä lukkojen tiirikoimiseen ja teleportista tehtäviin matkoihin vaadittavien karttojen keräämiseen.

Ääni Duke Nukemilta

Graafisesti Conduit 2 harppaa eteenpäin vielä Wiin tehoja revittäneeseen ykkösosaan nähden. Muutamia pelissä nähtyjä tehosteita ei ole Wiillä vastaan tullut. Erityisesti eräät heijastukset ja ikkunaa pitkin valuva sadevesi näyttävät erityisen komeilta. Grafiikan laatu on tosin epätasaista, sillä paikoin ruudunpäivitys tipahtaa näkyvästi. Eräissä kentissä puolestaan puut näyttävät viime vuosituhannen kotikonsoleilta tutuilta pökkelöiltä. Visuaalisesti kokonaisuus on kuitenkin reippaasti plussan puolella.

Duke Nukeminkin äänenä kuultu Jon St. John on hervoton Michael Fordina. Korni ja jopa huono (hyvä huono, siis) dialogi piristää kummasti reippaan räiskinnän lomassa. Dialogia on muutenkin ilo kuunnella valloittavan kieli poskessa -mentaliteetin vuoksi. Conduit 2 vinoilee jopa itselleen: Michael Ford ihmettelee kloonatuilta näyttäviä käytäviä, jolloin pelkkänä äänenä kuultava, oppaana toimiva avaruusolio Prometheus kertoo sen olevan kustannustehokas keino ja tuttu maanpäällisistä videopeleistä.

Osoita ruutuun tai kuole

Wii MotionPlus -ohjainta tukevat kontrollit ovat jotakuinkin täydelliset. Aseet tottelevat ruutuun osoittavaa kättä sulavasti ja melee-hyökkäyksissä luontevat iskut menevät perille heti, eikä kohta. MotionPlus ei ole kuitenkaan pakollinen, vaan tavallisillakin kapuloilla pärjää varsin mainiosti. Conduit 2 tukee myös Classic Controlleria padiohjaukseen tottuneille. 

Conduit 2:n moninpeliominaisuudet ovat mukavan runsaat. Enimmillään 12 pelaajan verkkomoninpelin ohella mukana on nyt myös headset-tuki. Neljän pelaajan split screen -tila toimii sekä paikallisessa että verkko-moninpelissä. Arvostelusession aikana verkosta ei valitettavasti yöaikaan löytynyt kovinkaan helposti kanssa-ammuskelijoita, joten Mario Kartin inspiroima Balloon Battle -tila jäi nyt kokematta. Wii kannattaa Conduit 2:n tapauksessa yhdistää kuitenkin joka tapauksessa verkkoon, sillä ilman patcheja saattaa kampanjatilakin tyssätä valitettavien bugien takia jo ensimmäiseen kenttään.

Conduit 2:n läpäisemiseen käytetty aika jää reippaasti alle kymmenen tunnin, mutta runsaat lisäominaisuudet kasvattavat pelin käyttöikää mallikkaasti. Oman hahmon ominaisuuksien kehittäminen ja achievementit ovat raudaltaan tehokkaammilla konsoleilla peruskauraa, mutta nyt High Voltage tuo nämä mukavuudet myös Wiille.
Jos arvostelun lukija on keitetty kaikessa mahdollisessa FPS-sopassa, saattaa ohjaus jäädä ainoaksi syyksi, miksi Conduit 2:sta kannattaa maistaa. MotionPlus-ohjaus on toki erityisen tärkeä mauste, joka kannattaa kokea ainakin kerran elämässään.

Galleria: 

Kommentit

Ville Arvekari antoi muistaakseni 4/10 pelaaja-lehdessä, en käsitä miksi wiillä edes kannattasi harkita tuota classic pro ohjausta ei ainakaan conduit 2:ssa toiminut yhtään hyvin.. Oli se pelin päätös aika huima siinä kampanjassa, mutta muuten aika pakkopullaa oli minulle se kampanja, kun "huumori" oli just sellaista huonosti näyteltyä kökköä. Moninpeli on parantunut huimasti uusimmalla päivityksellä ja bugeja ja lagia tuskin enään on paljon. Moninpelissä uusintaversiot conduit 1:sen kentistä olivat parhaita mielestäni.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi