Entwined

Sony julkisti E3-messuilla näyttävästi uuden sisäisen Pixelopus-peliyhtiön ensimmäisen pelin Entwinedin – ja julkaisi sen samantien maailmanlaajuisesti. Pelin kehittäjät ovat Carnegie Mellon Entertainment Technology Centerin ja San Josen yliopiston vastavalmistuneita opiskelijoita.

Aina yhdessä, ikuisesti erossa

Entwinedin tarinassa kalan ja linnun muodon saaneet rakastuneet sielut lentävät yhdeksän elämän läpi ja pyrkivät lopulta yhdistymään kauniiksi lohikäärmeeksi. Koska tarina on näin psykedeelinen, mitä voi odottaa itse peliltä?

Kalaa ja lintua ohjataan yhtäaikaa Dualschockin tateilla: oranssi kala taittaa matkaansa vasemmalla tatilla ja sininen lintu oikealla. Ohjaustapa on Entwinedin omaperäisin oivallus ja vallan toimiva ratkaisu. Sielut haukkaavat sisuksiinsa väripalloja, jotka kasvattavat ylhäällä näkyvää energiamittaria. Tämän lisäksi sielut läpäisevät oransseja, sinisiä ja vihreitä portteja. Kala ja lintu voivat läpäistä vihreät portit yhdessä, mutta muuten näiden täytyy osua väriään vastaavaan porttiin. Muussa tapauksessa peli rankaisee ja vähentää kerättyä energiavarantoa.

Kun energiapalkki on täynnä, täytyy sielujen lentää mahdollisimman virheettömästi väriporttien läpi. Onnistuessaan kala ja lintu yhdistyvät lopulta vihreäksi lohikäärmeeksi, joka pääsee lentämään lähes vapaassa maailmassa. Muutaman väripallon kerättyään lohikäärme voi syöksyä avautuvaan portaaliin, josta sielut jatkavat seuraavaan elämään.

Lyhyestä virsi kaunis

Entwinedin nätit grafiikat muistuttavat tyylillisesti Rezia ja vaikkapa Floweria. Rauhoittava, ambient-henkinen musiikki muuttuu pelin tilanteiden mukaan. Energiapalkin täyttyessä musiikin intensiteetti kasvaa ilmoittaen samalla kentän läpäisyn olevan lähellä. 

Sylinterimäiset radat ovat valitettavasti pidemmän päälle hyvin samankaltaisia. Pelin lyhyt pituus kompensoi kuitenkin vaihtelun puutetta, sillä Entwinedin voi läpäistä alle parissa tunnissa. Entwined sisältää onneksi kohtuullisella vaikeustasolla varustetun haastetilan, joissa väriporttien läpi lentämällä kerätään tarpeeksi pisteitä jatkaakseen seuraavaan haasteeseen.

Pixelopusin seuraavaa odotellessa

Kiireettömyys ja unenomainen, mutta koukuttava tunnelma on näinä päivinä kuitenkin harvinaista herkkua, ja Pixelopusin nuoret kehittäjät ovat onnistuneet sellaisen luomisessa hienosti. Jokaisen kentän läpäistyään tekee mieli kokeilla seuraavaa. Aikarajoitusten puuttuminen on plussaa, sillä se voisi vaikuttaa negatiivisesti pelin uniikkiin fiilikseen.

Entwinedin lyhyyden ja vaihtelun puutteen lisäksi pisteitä alentaa ikävä ajoittainen ruudun hyytyminen. Tätä sattuu sen verran usein ja kriittisissä tilanteissa, että se haittaa jopa pelissä etenemistä. Pixelopusilta voi kuitenkin tulevaisuudessa odottaa vaikka mitä, kunhan saavat tehdä seuraavan nimikkeensä rauhassa.

Peli on saatavilla PSN Storesta 7,95 euron hintaan.

Galleria: 

Kommentit

Täällä ei ruutu hyytynyt kertaakaan, mutta pelasinkin tämän vasta nyt läpi kun siihen on ilmestynyt bugikorjauksia.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi