Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Hole in the Wall (XBLA)

Japanista lähtöisin ja Suomeenkin rantautunut tositelevisiohuvitus Reikä seinässä on viimeisimpiä Kinect-pelejä Microsoftin konsolille. Formaatin muutos ei ole muokannut yksinkertaista ideaa. Kaksi joukkuetta kilpailevat keskenään pisteistä. Osallistujat asettuvat vesialtaan tuntumaan ja yrittävät sopia kohti tulevaan seinään muotoilluista rei'istä. Eniten pisteitä saanut joukkue voittaa, kun taas häviäjät voivat kuivatella itseään kuivaksi.

Hole in the Wall -nimellä ratsastava viritelmä jättää paljon toivomisen varaa. Kohti tulevien asentojen matkiminen kaveriporukassa kuulostaa mukavalta ajanvietteeltä, mutta totuus on kaikkea muuta. Sopiakseen vastaantulevasta reiästä pelaajan täytyy olla sopivassa asennossa riittävän pitkään. Mitä nopeammin ja tarkemmin paikallensa pääsee, sitä enemmän pisteitä kertyy tilille. Asennon pitää olla mahdollisimman samankaltainen reiän kanssa, minkä vuoksi pelkkä mahtuminen ei aina takaa läpipääsyä. Tämä hankaloittaa etenkin abstraktien kuvioiden, kuten nuolen tai pallon, imitoimista, jossa asentoaan saattaa joutua keinotekoisesti suurentamaan.

Reikä kirjaimellisesti seinässä

Kaikki olisi hyvin, mikäli sensori tunnistaisi hahmon niin kuin pitää tai vaihtoehtoisesti tunnistamiskriteerit olisivat selkeämmät. Onnistumista tarkkaillaan oman varjokuvan väristä, joka vaihtuu punaisesta vihreään. Mitä vihreämpi väri, sitä nopeammin peli hyväksyy suorituksen. Yksinkertaisten kuvioiden tunnistus toimii useimmiten normaalisti, mutta monimutkaisempien asentojen kohdalla nousee ongelmia. Oletuksena pelaajan täytyy pysytellä raamien sisällä, mutta siitä huolimatta peli huolii satunnaisesti suorituksia, joissa varjokuva on selkeästi yli rajojen. Ristiriitaisesti sensori ei sen sijaan aina hyväksy kaikkia asentoja, joissa pelaaja on reilusti reikää pienemmässä tilassa. Pahimmillaan peli ei anna minkäänlaista armoa vaan vaatii millintarkasti oikean asennon löytymisen. Nämä tilanteet päätyvät useimmiten jorpakkoon ja peli nopeasti jäähylle.

Visuaaliseen ilmeeseen ei ole panostettu. Hole in the Wall käyttää konsolin Avatareja pelihahmoina, mutta muutoin ulkoasu on ruman pelkistetty. Kisastudio on täysin ilmeetön ja vailla katsomoa. Jatkuvat välipätkät seinäosuuksien välillä hidastavat peliä tarpeettomasti, vaikka ne onkin mahdollista ohittaa kättä heiluttamalla. Aneemisuudesta huolimatta kuva tuppaa välillä pikselöitymään. Kinect ottaa jokaisesta suoritteesta kuvan, joka on mahdollista tallentaa kovalevylle. Äänipuolen virkaa hoitaa vähäsanainen juontaja.

Hole in the Wall ei onnistu vetämään puoleensa. Fyysinen taiteilu suo hetken hupia kimpassa, mutta ensimmäisten tunnistusongelmien ilmaannuttua peli-ilo laantuu nopeasti. Peli ei myöskään tarjoa tarpeeksi viihdyttääkseen pidempään. Pelimuotoina on ainoastaan kestävyysottelu loppumattomia seiniä vastaan sekä pelkistetty tarinatila, jossa omilla teemoilla varustetut kisastudiot tarjoavat alati laajenevaa reikävalikoimaa käytettäväksi. Ei toisin sanoen mitään, minkä vuoksi peliin kannattaisi uhrata aikaansa saati rahaansa.

Hole in the Wall on saatavilla Live Arcadesta 800 Microsoft-pisteellä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi