Petri Leskisen blogi

Videopelien ohella arvioimme marras- ja joulukuun aikana lautapelejä. Vaihtelu virkistää, onhan joulu mitä mainioin tekosyy nauttia (pienessä) perhepiirissä lautapelien tarjoamasta sosiaalisesta pelaamisesta.

Ohessa viisi lautapeliä, jotka viihdyttivät kaikki omalla tavallaan.

VINK

Sanaselityspeli Aliaksesta askeleen pidemmälle ottava VINK (arvostelu) pistää pelaajat selittämään, näyttelemään ja hyräilemään. Helppo oppia, ja takaa varmasti äänekkään pöytäseurueen.

Trails of Tucana

Trooppisia polkuja keskelle viidakkoa? Sitä tarjoaa nopeatempoinen ja jopa kahdeksalle pelaajalle sopiva Trails of Tucana (arvostelu). Soveltuu hienosti isolle porukalle, eikä kestäkään kauaa.

Pandemic: Hot Zone - North America

Inhorealistisesti virusepidemian ympärille rakennettu Pandemic: Hot Zone (arvostelu) vaatii pelaajilta yhteistyötä, jotta tappava tauti saadaan selätettyä. Aina ei ole tarve kilpailla toisia vastaan.

7 Wonders

Klassikon uusi laitos. 7 Wonders (arvostelu) on varmasti lautapeliharrastajille tuttu jo vuosien takaa. 7 Wonders vaatii jo hieman enemmän aikaa ja panostusta, mutta teos on myös sen arvoinen.

Mansions of Madness

Lovecraftimaista kauhua huokuva Mansions of Madness (arvostelu) vaatii pelaajiltaan omistautumista, sillä upeita kortteja ja esineitä täynnä oleva laatikko palkitsee vain tosissaan leikkiin lähtijän, vaikka saattaakin ajaa osan hulluksi.

Kirjaudu kommentoidaksesi