Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sony-pomo: Olimme myöhässä verkkopalveluissa

Sonyn pelistudioita vetävä Shuhei Yoshida on Edgen haastattelussa myöntänyt, että yhtiö alkoi turhan myöhään tukemaan verkkopalveluita alustatasolla.

– Teimme jo aikaisemmin päätöksen, ettemme ryhdy tekemään yhteistä, keskitettyä verkkoa, joten pelijulkaisijat tekivät omiansa. Se toimi aluksi, mutta kun yhä useammassa pelissä oli verkkotoimintoja, tarvittiin yhtenäistä lähestymistapaa. Microsoft valitsi sen jo viime sukupolvella ja ehkäpä ihmiset huomaavat sen eron, kun he vertaavat Xbox Liveä ja PlayStation Networkia, Yoshida sanoi.

Uuden 3.0-päivityksen kanssa Sony haluaa tuoda PlayStation Storen keskeisempään osaan PS3-kokemuksessa. Yoshidan mukaan Sony hakee jatkuvasti myös uusia ominaisuuksia PlayStation Networkiin, eikä olemassa olevien palveluiden, kuten Facebookin, integroiminen ole lainkaan poissa laskuista.

Galleria: 

Kommentit

Rehellistä puhetta ja hienoa, että tiedustetaan nämä pienet ongelmat millä saadaan palvelua parannettua.

Minusta yhteinen keskitetty verkosto on se mihin Sonynkin pitää tähdätä eli he antavat valmiit pohjat ja sitä kautta tuodaan hommaa yksinkertaisemmaksi ja etenkin halvemmaksi ylläpitää. Etenkin konsolipuolella mielipuolinen vapaus voi kostautua etenkin verkkopalveluissa.

"Minusta yhteinen keskitetty verkosto on se mihin Sonynkin pitää tähdätä eli he antavat valmiit pohjat ja sitä kautta tuodaan hommaa yksinkertaisemmaksi ja etenkin halvemmaksi ylläpitää."

Keskitetty verkkopalvelu on ainoa vaihtoehto jos tahdot kehittää sitä hallitusti haluttuun suuntaan, tai edes ylipäätään kehittää. Sonyn nykyistä ratkaisua halvempaa vaihtoehtoa ei juuri ole, ja jos päättävät siirtyä keskitettyyn ja itseohjattuun palveluun, huomaavat että sen tarjoaminen ilmaiseksi on käytännössä mahdotonta. Ja viimeistään tässä vaiheessa tulee ilmi mitä se käytännössä vaatii. Ei käy käden käänteessä.

Toisaalta taas liian pitkälle viety ohjeistaminen saattaa toimia kehityksen jarruna. Näistä sellainen sopivan väljä keskitien ratkaisu lienee paras. Annetaan pelintekijöille viimeinen sananvalta, mutta pidetään tietyt sosiaalisen pelaamisen avaintekijät yhteisenä kaikille.

Niin kauan kuin se on ilmainen ja toimii vähintään yhtä hyvin kuin nyt niin ainakaan minulla ei ole valittamista :)
Se cross game chat olisi tietenkin ihan mukava saada, mutta pärjään kyllä ilmankin jos siitä joutuu maksamaan jotain lisää.

Tyyppi puhuu asiaa. Melkoinen tilkkutäkki se PSN on vieläkin. Vaikka eteenpäin on menty, niin liven kaltaiseen yhtenäiseen palveluun on pitkä matka. MS on käytännössä yhden sukupolven etumatkalla liikkeellä.

Kyllähän mikkihiirisoftalla muutenkin on enemmän kokemusta verkkopalveluista, servereistä yms. Varmasti tämäkin selittää ainakin osittain eron.

Todellakin, tällä hetkellä ainoa etu Sonyn networkissa verrattuna Microsoftiin on se yksinkertainen fakta että Sonyn verkko on ilmainen. Toivottavasti verkon kehitykseen satsataan tulevaisuudessa yhä enemmän ja varsinkin SCEE:n osalta, SCEJ ja SCEA ovat molemmat valovuosia edellä Euroopan yhteisöä ainakin storen osalta.

Nisupulla: Paras ratkaisu on Liven tyyppinen yhteinäinen ratkaisu, jossa valmistaja tarjoaa valmiit komponentit. Pelintekijöiden tehtäväksi jää vain liittää ne osaksi omaa peliä. Helppoa, nopeaa, sekä kannustaa ja edistää netin liittämistä osaksi pelikokemusta. Joitakin poikkeustilanteita varten pitäisi olla mahdollisuus vaihtoehtoiseen menettelytapaan.

Käsijarruna toimii se kaava, jossa jokainen pelintekijä joutuu itse väsäämään omat nettipalikkansa sekä kustantamaan ja ylläpitämään omat serverinsä. Monet pelifirmat säästävät kustannuksissa ja alimitoittavat kapasiteetin --> lagia ja hammastenkiristelyä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi