Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Esimulgasussa tutustaan uuden Medal of Honorin yksinpeliin

Oli harmaa ja sateinen tiistaiaamu. Ei siis mitään uutta Suomen lokakuussa, mutta syysmasennuksen kourissa kärvisteleviä median edustajia onneksi hemmoteltiin EA:n järjestämällä esittelytilaisuudella Tukholmassa. Tässä katsauksessa perehdytään uuden Medal of Honorin yksinpeliin.

Vuonna 2010 rebootattu pelisarja ei saanut täysin varauksetonta vastaanottoa. Arvostelut jättivät toivomisen varaa, eikä tekijätiimi onnistunut tosissaan haastamaan kuningas Call of Dutya ja keisari Battlefieldia. Warfighter-lisänimellä kulkeva jatko-osa lähettää pelaajan takaisin arabimaiden konflikteihin. Somaliaan sijoittuva Shore Leave -tehtävä osoittaa heti alkuun, että veneellä voidaan nousta keskelle taistelutannerta muuallakin kuin Normandiassa. Kunhan ranta on tyhjennetty jihadisteista, on aika ihmetellä uutuuden pelillisiä niksejä. Suuret yllätykset jäävät vähiin, sillä sotilaan uraputki on räiskintäputki. Taisteluryhmä etenee rakennuksesta ja kujasta toiseen ahtaassa tunnelissa, jossa eksyminen on mahdotonta.

Onneksi toimintaa varioidaan erilaisin keinoin. "Mies ja rynkky" -sapluunan ohella pelaaja päästetään paitsi tykkitorniin ja tarkka-ampujan tehtäviin, niin myös tulenjohtajan maihareihin. Tykistökeskityksestä tuhoutuvat rakennukset ovat todella näyttävää katsottavaa. Audiovisuaalinen ilme on kokonaisuudessaan vaikuttavan näköistä: ympärillä räjähtelee ja paukkuu eikä sotilaita säästellä. Myös muutamat välivideot osoittautuivat todella tyylikkäiksi ja jopa elokuvamaisiksi. Juonikuvion uskottavuutta ja kantavuutta on tosin vaikea arvioida yhden tehtävän perusteella, mutta ensivaikutelma on lupaava.

  

Ryhmänjohtajan valinnoilla on mahdollista mehustella räiskintää. Esimerkiksi huoneeseen rynnäköimiseen on tarjolla useita erilaisia keinoja, kunhan vain uudet kikkakolmoset on ensin avattu. Keskelle huonetta viskattu kranaatti murtaa kiusallisen jännitteen niin tehokkaasti, että hidastetusti huoneeseen marssiva pelaaja ehtii napsia tappotililleen useamman merkinnän ennen ensimmäistäkään vastalaukausta. Onnistuneilla suorituksilla avautuu uusia rynnäköintitapoja, jotka tarjoavat uutta koettavaa läpi kampanjan.

Hot Pursuit -tehtävä keskittyi pelkästään ajoneuvolla ajelemiseen. Pelillisesti kohtaus ei vakuuttanut PC:llä koettuna, sillä ajotuntuma jätti näppäimistöllä melkoisesti toivomisen varaa. Toivottavasti padille siirrettynä hommaan saadaan uutta eloa, sillä kapeilla kaduilla ja ruuhkaisilla toreilla ajetussa kohtauksessa oli todella elokuvamaista fiilistä. Kapeasta ajoväylästä huolimatta ympärillä lentelevät pahvilaatikot, eläimet, pölypilvet ja muu irtaimisto oli erittäin näyttävän näköistä.

Vaikka paketti on lupaavan oloinen, lähtee uusi Medal of Honor silti haastamaan Black Ops 2:sta selvänä altavastaajana. Peliä esittelemässä ollut vanhempi kenttäsuunnittelija Elisabetta Silli (alla oleva kuva) myöntää haasteen, mutta kertoi uskovansa Warfighterin erilaisen tuntuman vakuuttavan pelaajat. CoD:n kaltaista kiihkeätempoista räiskintää on turha odottaa, sillä Medal of Honor tuntuu raskaammalta ja hitaammalta kuin kilpakumppaninsa. Arma ja Operation Flashpoint saavat kuitenkin taistella realistisemmassa sarjassaan edelleen keskenään.

Medal of Honor: Warfighter ilmestyy PC:lle, PS3:lle ja Xbox 360:lle 25.10. Julkaisua odotellessa kannattaa myös kurkistaa Paavin kirjoittamaan artikkeliin moninpelistä.

Kiitos EA:lle esittelytilaisuudesta.

Galleria: 

Kommentit

Ei mitään uutta auringon alla.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi