Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Monster Hunter Tri

Vaikka peli onkin julkaistu vuonna 2009, niin vaatii se arvostelun sarjan veteraaniltakin. Juonellisesti peli, sekä pelisarja ei koskaan ole ollut mitään mullistavaa. Monster Hunter Tri alkaa, kun kylä jossa asustat kokee maanjäristyksiä ja sinun on löydettävä maanjäristyksien syy taistellen monenlaista niin sanottua monsteria vastaan. Pelin kuljetessa syvemmälle saat käyttöösi erinäisiä aseita ja varusteita, joita tehdään metsästetyistä monsterien osista. Apunasi ovat myös kylän asukkaat, jotka myyvät tai tuottavat sinulle erinäisiä apuvälineitä.

Peli ei siis pintapuolin ole kovinkaan syvällinen, eikä se avaudu millään upealla animaatiolla joka saisi pelaajat kiinostumaan ideasta.

<font size="5">Peliin tutustuminen</font>

Monster Hunter Tri on kuitenkin erittäin haastava peli. monet ovat luovuttaneet heti kättelyssä, pääsemättä edes pelin sisälle kunnolla. Syy tähän on kuitenkin hyvin yksinkertainen, sillä peli ei siällä minkäänlaista aloittelijan opasta tai niin sanottuja tutoriaaleja. Pelaajan täytyy siis itse oppia, ja kokeilla miten peli toimii ja hampaat irvessä yrittää voittaa mahdottomilta vaikuttavia monstereita.

Kylän asukkaat toki neuvovat tilanteen tullen, mutta kaikki tekniset asiat joutuu itse oppimaan. Esimerkkeinä on varusteiden ja aseiden tekeminen, apuvälineiden yhdistely sekä varsinainen metsästäminen ja siihen kuuluvat tekniikat. Myös raakamateriaalien etsiminen ja tarkoitus on itse ymmärettävä.

Varsinaisesti Monter Hunter Tri yksinpeli toimii vain peliin tutustumisessa. Sillä uudet haasteet ilmenevät kun viet hahmosi moninpelin maailmaan.

<font size="5">Tykkäänkö vai enkö tykkää?</font>

Kuten aiemmin jo varmasti olette huomanneet, niin kyseinen peli vaatii pelaajalta kärsivällisyyttä hyvin paljon. Jos tulisin tänne arvotelemaan peliä, enkä olisi pelannut peliä kuin 20 tuntia. Antaisin pelin arvosanaksi 2 tai 3 tähteä, jos sitäkään. Tämä jo kertoo sen miten paljon peliä täytyy pelata, päästäkseen täysin siihen sisälle. Sekä sen, että saisi edes pienen tajun siitä onko peli mieleinen.

Itselläni on peli tunteja takana noin 700 tuntia, ja nyt vasta uskaltaudun arvostelemaan pelin, tietäen miten vaativa peli on ja kuinka paljon se vaatii kärsivällisyyttä.

<font size="5">Moninpeli</font>

Monster Hunter Tri omaa kaksi erilaista moninpeli mahdollisuutta. Ensimmäinen näistä on Arena.

Arena pelimuoto on yksinkertaisuudellaan gladiaattori kenttä jossa sinä, joko yksin tai kaverin kanssa metsästätte valitun monsterin. Näitä valittavia monsteri areenoita on yhteensä 10 kappaletta, joista jokainen sisältää eri monstereita. Kuitenkaan Arena pelimuoto ei tule mullistavasti auttamaan sinua yksinpelin tai moninpelin kanssa. Saadut palkinnot tallentuvat konsoliisi tai Wii-ohjaimeen valinnan mukaan. Tämä toiminto on erittäin hyvä, sillä jos kaverilla on oma konsoli ja peli, hän voi vapaasti lataa palkinnot omaan peli tallennukseen kätevästi.

Toinen näistä moninpelimuodoista on varsinainen moninpeli, pelin sisällä tätä kutsutaan Town nimellä.

Tämä pelimuoto on siis paikka jossa pääset metsästämään monstereita kolmen muun pelaajan kanssa yhdessä. Tämä pelimuoto on pelisarjan varsinainen ydin, sillä se sisältää noin 90% yksinpelistä sekä lisää noin 120% päälle. Tämä pelimuoto tuo jokaisen yksinpelin monsterin metsästettäväksi, sekä jokaisesta monsterista on myös niin sanottu High Rank versio, jotka ovat haastavampia. Lisäyksenä on vielä 3 täysin uutta monsteria. Yksinpeli omistaa vain yhden monsterin joka on yksinomaisesti sitä pelimuotoa varten.

Moninpeli tuo pelaamiseen aivan uuden näkökulman, sillä nyt sinun on huolehdittava myös tovereistasi voittaaksesi haasteet. Yksin kompurointi ei johda mihinkään, vain yheistyöllä asiat hoituvat.

Ja henkilökohtaisena kommenttina voin ilmasita kuinka tyttyväinen olen moninpelin yleiseen tunnelmaan ja yhteisöön. Harvoin tulee vastaan riitoja tai muuta saman tyyppistä. Kaikki haluavat suurimmaksi osaksi auttaa toisia tai tulla autetuksi. Joka on aina ollut pelisarjassa suuri positiivinen asia.

<font size="5">Kooste</font>

Pelisarja sekä kyseinen peli on erittäin syvä peli, kun päästää itsensä siihen tutustumaan. Peli vaatii pelaajalta hermoja, kärsivällisyyttä ja pitkäkestoisuutta. Peli ei kuitenkaan missään tapauksessa ole mahdottoman vaikea, kuten esimerkkinä Demon's Souls. Monster Hunter Tri vaatii vain tutustumista.

Vaikka peli vaatii paljon kärsivällisyyttä, on se erittäin palkitseva. Niin pelinä, kuin miten se palkitsee sinua kun päihität monstereita. Kuten mainitsin, niin itsellä on valtava määrä tunteja pelisarjan kanssa ja myös itse olin suuri skeptikko pelin suhteen aloittaessani alkuperäisen Monster Hunter (PS2) pelin kanssa.

Suosittelen siis peliä jokaiselle joka omistaa Wii konsolin, välittämättä siitä, sattuuko tykkäämään RPG-peleistä. Vaikka RPG peli onkin kyseessä on se hyvin erilailla kasattu pakkaus verrattuna moniin muihin RPG peleihin.

Kirjaudu kommentoidaksesi