Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

NHL 14

Nyt kun peliä on muutama kuukausi tahkottu, niin pystyy tällaisen siitä kirjoittamaan.

Kuten on varmaankin jo pelaajien keskuudessa tiedossa, NHL 14 on lähinnä väliversio. Demoa ensimmäisen kerran pelatessa luuli pelaavansa edelleen NHL 13, eikä tunne ole ikävä kyllä siitä paljoa muuttunut vieläkään. Pelattavuuden ainoat mainittavat uudistukset ovat one touch deket ja tappelumoottori, joka kertoo aika paljon siitä mitä pelille on vuodessa tehty.

Tappelumoottori on siis uusittu kokonaan. Viime vuosilta tuttu ensimmäisen persoonan mätkiminen on historiaa, ja ihan hyvä näin. Tappeleminen on monipuolistunut edellisistä versioista, enää se ei ole pelkästään siitä kiinni kumpi veivaa oikeaa tattia kovempaa. Vaikkakin silläkin voittaa tappeluita välillä edelleen. Myllyt voivat nyt myös alkaa eri tavalla kuin ennen. Moottoria mainostettiin sillä, että jos taklaat vastustajan tähtipelaajia rumasti niin vastaat teoistasi. Osittain totta. Lähes jokaisesta isosta taklauksesta tulee tappeluhaaste vastustajalle, vaikka taklaus olisi kuinka puhdas. Ja vaikka taklaajalla olisi haastehetkellä kiekko ja läpiajo menossa, vastustaja voi käydä päälle ja toinen osapuoli ei voi tehdä asialle enää mitään. Itse moottori on hyvä, tappeluiden alkaminen on vedetty yli.

One touch dekeissä ei oikeastaan ole mitään suurta mainittavaa, niitä kun ei ole kuin 4. Ne ovat kyllä nopeampia ja helpompia tehdä kuin nuo "perinteiset" kikat, mutta niiden vähyys vähän syö uudistukselta arvoa.

Uutta pelissä on myös Live the Life -pelimuoto. Tai siis "uutta". Pelimuoto on täysin sama kuin muutaman vuoden pelisarjassa mukana roikkunut Be a Pro. Mukaan on vaan tällätty ruutu, jossa vastaat eri kysymyksiin neljästä eri vaihtoehdosta. Tämä sitten vaikuttaa suosioosi joukkuekavereiden, sikariportaan, fanien ja perheen silmissä. Ei oikein vastaa EA:n mainostusta "elä kuin oikea jääkiekkoilija".

Ja onhan pelissä myös 20 juhlavuoden kunniaksi myös NHL 94 anniversary mode. Tästä ei ole mitään sanottavaa. Peliä voi pelata vain paikallisesti, ja itse pelissä pelkän jään väri on erilainen muihin pelimuotoihin verrattuna. Täysin turha lisäys.

Sitten pelattavuudesta. NHL 13 tuli tutuksi täysin epärealististen fysiikkojensa ja yliluonnollisten maalivahtiensa ansiosta. Nämä molemmat on sentään korjattu, fysiikat on järkevämmät eivätkä maalivahditkaan ole enää jumalia. Siinäpä ne pelattavuuden parannukset sitten olivatkin. Tekoäly on pelissä täysin olematon. Botit eivät tee pelissä kovin montaa hyvää ratkaisua, vaan keskittyvät lähinnä paitsiossa seisomiseen, aivan naurettavien jäähyjen ottamiseen, ja puolustuspäässä itsestänsä mahdollisimman hyödyttömäksi tekemiseen. Ai niin, kyllähän ne irtokiekot saavat itselleen. Vaikka olisivat paljon kauempana kiekosta kuin ihmispelaaja. Niin.

Sitten se paljon keskustelua herättänyt aihe, eli pelin tasoitusmoottori/momentum/ice tilt. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Viime vuoden versiossa EA joskus myönsi kyseisen ominaisuuden olevan, kun siitä nousi meteliä. Tänä vuonna EA ei ole tainnut mainita kyseisestä asiasta mitään. Tämä ominaisuus kuitenkin on mukana edelleen, ei tosin enää niin vahvasti kuin viime vuonna. Pelaajat eivät saa kiekkoa tyhjään maaliin, botit ottavat (jos mahdollista) vielä enemmän turhia jäähyjä kuin yleensä, vastustajan joka syöttö napsuu lapaan kun omat eivät mene edes samalle kentälle, oma maalivahti ei saa edes ovea kiinni, jne jne jne. Tämä ominaisuus on pelissä täysin turha, ja pilaa suurimman osan verkossa pelatuista peleistä. Ilmeisesti EA ei ole tätä ymmärtänyt, kun tämä roikkuu edelleen pelissä mukana.

Pelistä ei montaa hyvää sanottavaa ole. Ne vähätkin hyvät asiat jotka pelistä löytyvät (EASHL, GM Connected), jäävät täysin onnettoman ja keskeneräisen pelattavuuden jalkoihin. Pelistä jää päällimmäisenä mieleen pelkkä rahastus, jonka näkee viimeistään välillä myyntiin tulevista Hockey Ultimate Teamin erikoispakoista jotka maksavat 30€ kappale. Sitä päivää innolla odotellessa kun EA saa kyseiseen pelisarjaan kilpailijan, ja alkaa taas panostaa näihin peleihin edes jollakin tavalla. Toiveunta.

Kirjaudu kommentoidaksesi