Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Microsoft vähensi 34 työpaikkaa peliosastoltaan

Microsoft on irtisanonut 34 työntekijää Microsoft Game Studiosilta. Määrä on noin 3 prosenttia osaston 1 229 työntekijästä. Yhtiön mukaan syy irtisanomisiin on Xbox-pelien kehityksen siirtyminen sähäkästä alkurynnistyksestä "aikuisempaan" kehitystyyliin, joka tukee paremmin Microsoftin pitkän tähtäimen Xbox-strategiaa ja keskittymistä hittipelien luomiseen.

Xbox- ja PC-pelejä julkaiseva Microsoft Game Studios kattaa lukuisia pelitaloja kuten esimerkiksi Bungien, joka on parhaillaan tekemässä Xboxille erittäin odotettua jatko-osaa huippusuositulle ja lukuisia "vuoden peli" -titteleitä keränneelle Halo: Combat Evolvedille.

Microsoft työllistää tällä hetkellä maailmanlaajuisesti noin 55 000 henkilöä. Vaikka jatkuvasti kasvavalle Microsoftille irtisanomiset ovatkin melko harvinaisia, kesän aikana työpaikkoja on kadonnut noin parisataa kappaletta. Viime kuussa yhtiö irtisanoi 161 konsultoijaa. Microsoftilla on parhaillaan arviolta 2 000 työpaikkaa avoinna ja Bill Gates ilmoitti suunnittelevansa peräti 5 000 uuden työpaikan lisäämistä tuotekehittelyosastolle.

Kirjaudu kommentoidaksesi