Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Microsoft: 3,7 miljoonaa Xboxia Euroopassa

Microsoft on hieman tarkentanut aiemmin julkaistua osavuosikatsaustaan, jossa kerrottiin myös Xboxin odotuksia vastaavasta menestyksestä. Tuoreimman, osittain Chart-Trackin ja GfK:n tilalastoihin perustuvan tiedotteen mukaan 13,7 miljoonasta Xboxista 3,7 miljoonaa on myyty Euroopassa. Koska rapakon takana Xboxeja on mennyt Microsoftin mukaan noin 8,6 miljoonaa, Aasian osuudeksi kokonaismyynnistä jää vaatimattomat 1,4 miljoonaa.

Xbox-pelaajat omistavat Euroopassa tällä hetkellä keskimäärin 5,2 peliä, mikä Microsoftin mukaan on korkeampi luku kuin millään muulla alustalla vastaavassa alle kahden vuoden ajanjaksossa. USA:ssa tilanne on vielä parempi, sillä siellä kuluttajat ovat panostaneet konsoliin keskimäärin 6,4 pelin voimin.

Xbox Live, jota käyttää maailmanlaajuisesti lähes 750 000 henkilöä (luku ei sisällä kokeilutarjouksia), on tuonut yhteen Euroopassa jo 100 000 pelaajaa. Xboxin pelatuimmat verkkopelit jouluna olivat Project Gotham Racing 2, Rainbow Six 3, Counter-Strike ja Top Spin. Ubisoftin Rainbow Six 3:a lukuun ottamatta kaikki olivat Microsoft Game Studiosin julkaisemia.

Kirjaudu kommentoidaksesi