Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tanssiva vuodenaikojen oraakkeli

Nintendon oma jo Nintendo Entertainment System (NES)-ajoilta tuttu Legend of Zelda-pelisarja on tullut varsin pitkän matkan saapuakseen nyt vuonna 2001 kahtena uutena erillisenä seikkailuna Game Boy Colorille. Nämä Oracle of Seasons- ja Oracle of Ages-alanimien alla kulkevat projektit ovat kaksi täysin erillistä seikkailua, mutta toisen pelin läpäisemällä saa salakoodin, jonka voi laittaa sitten toiseen peliin saaden täten varsin mukavasti lisää pelattavaa. Kerrassaan loistava idea, sillä nyt pelaajien on lähes pakko ostaa nämä kaksi varsin erinomaista roolipeliä.

Outoa kyllä, näiden uusien Zeldan GBC-versioiden tekijänä häärii Capcom, joka Nintendon tiukassa ohjastuksessa teki nämä uudet seikkailut. Perinteinen Zelda-pelityyli on edelleen kuitenkin tallella ja etenkin Super Nintendolla ja Game Boylla vanhoja Zelda-pelejä kokeilleet tulevat varmasti tuntemaan itsensä todella kotoiseksi Oracle of Seasons- ja Ages-pelien kanssa. Nyt kuitenkin on syytä sukeltaa hieman syvemmälle näistä seikkailuista toiseen, peliin nimeltä Legend of Zelda: Oracle of Seasons.

Tarinapuolella luvassa on tuttua tavaraa: sankarina edelleen häärivä Link saapuu mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen Holodrumiin, jossa sankarimme tapaa tanssijattareksi naamioituneen Dinin (vuodenaikojen oraakkelin). Pian kuitenkin kaikki menee pieleen, kun pahuuden kenraali Onox kidnappaa Dinin, varastaa tämän vuodenaikojen säätelyyn käytettävän taikasauvan ja pistää Holodrumin kaaokseen. Linkin on jälleen kerran pelastettava maailma.

Peli rakentuu edellämainitun vuodenaikojen säätelyn mahdollistavan taikasauvan ympärille. Kun pelaaja saa sen käsiinsä, täyttää sen taialla ja löytää pelimaailmaassa muutamassa paikassa sijaitsevan puunrungon, pystyy Link muuttamaan hetkessä vuodenajan toiseksi. Täten myös ympäristö muuttuu. Jos vaihdat esimerkiksi Kesästä Talveen, järvet jäätyvät ja pääset niiden yli mahdollisesti paikkoihin, jonne et ennen ehkäpä muuten pääsisi. Tämä on mukava lisä pelattavuuteen ja maastoja kannattaakin tutkia aina uudelleen eri vuodenaikojen kautta.

Pelaaja etenee tuttuun Zelda-tyyliin ympäristöissä, juttelee kylistä, metsistä ja pelloilta löytyville ihmisille, ratkaisee yksinkertaisia puzzleja, keräilee/ostaa maastosta löytyviä tavaroita (mm. bumerangi, miekka, kilpi, lyhty, pommit jne.) ja etsiskelee dungeon-luolastoja. Luolastot ovat Oracle of Seasonsin sydän ja niiden lopussa on vastassa aina loppuvastus, jonka päihittämällä seikkailu etenee jouhevasti. Pelattavaa riittää todella paljon, ja on mukavaa huomata, kuinka käsikonsolipelitkin pystyvät tarjoamaan useiksi kymmeniksi tunneiksi tekemistä. Lisäksi Zelda: OoS on niin addiktiivinen, että peliin jää helposti koukkuun. Silti seikkailu ei ole hetkessä ohi ja rahoilleen saa vastinetta varsin mukavasti.

Visuaalisesti peli on erittäin kaunis ja vaikka allekirjoittanut onkin ehkä pilattu Game Boy Advancen grafiikalla ja ei ole tutustunut kovinkaan paljon näihin Game Boy Color-peleihin, graafinen yleisilme sopii peliin kuitenkin täydellisesti eikä siitä tosiaankaan löydy mitään valittamista.

Audiovisuaalisella puolella lämmittää erityisesti se, että mm. Super Nintendo-versiosta tuttuja klassikkokappaleita löytyy myös tästä pelistä ja ne on helposti tunnistettavissa. Myös ääniefektit ovat kunnossa eikä tältä osa-alueelta (kuten ei paljon muustakaan) löydy lainkaan valitettavaa.

Kaikkiaan, Legend of Zelda: Oracle of Seasons on kerrassaan uskomattoman hyvä peli, ja se ei suinkaan ole menettänyt loistoaan huolimatta Zelda-pelien varsin huimasta määrästä markkinoilla. Kyseessä on mestariteos ja ehdoton pakkohankinta kaikille Game Boy Colorin tai Game Boy Advancen omistajille.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi