Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Pelikonsolien viimeinen sukupolvi?

Verkkopelipalveluita tarjoavan WildTangentin perustaja ja pääjohtaja Alex St. John uskoo pelikonsoleiden tulleen nykymuodossaan tiensä päähän.

"Konsolit eivät mahdollista pelaamista, vaan ne estävät sen jos et ole maksanut siitä. Niiden tärkein arvo on siis piratismin estävät kopiosuojausjärjestelmät", sanoi St John.

Hänen mukaansa kaikkialla nähdään jo kaunista grafiikkaa, joten konsolit eivät eroa siinäkään suhteessa ja lähitulevaisuudessa grafiikkaa tärkeämmäksi elementiksi nousee yhteisöllisyys, kuten World of Warcraftissa tai Electronic Artsin Pogo-verkkopalvelussa.

"Yhteisöön perustuva pelaaminen tulee valtaamaan markkinat, eivätkä sellaiset pelit tarvitse kopiosuojausta, sillä yhteisöä ei voi varastaa. Liikevaihtoa ei myöskään tarvitse jakaa konsolivalmistajan kanssa", St John päätteli.

St John odottaa PC:n nousevan johtoasemaan pelaamisessa, sillä monet kannettavat tietokoneet ostetaan koululaisten käyttöön. PSP:n opettaja voi takavarikoida koulussa, mutta tuskin kotitehtäviin käytettävää läppäriä. Lisäksi mainosrahoitteiset pelit ja yhteisöt sopivat luottokortittomien lasten käyttöön.

"Uskoisin että kymmenessä vuodessa näemme alustojen, lähinnä PC:n sekä mobiililaitteiden, sulautuvan, eikä nykyisenlaisia konsoleita ehkä enää ole. Pelien ja yhteisöjen talous tulee perustumaan mainontaan sekä 'mikrovaluuttaan'", St John povasi.

Galleria: 

Kommentit

No kylläpäs John paukuttaa sieltä "asiaa". Mitä tuohon yhteisöllisyyteen tulee, niin omasta mielestä se on jo jakautunut melko paljon, ketkä pelaavat vain Wowia, Aoc yms ja sitten on konsolipelaajat.

John, en ole samaa mieltä kanssasi.

Onhan tällainen konsolipelleily aivan järkyttävää bisneksen kannalta. Ainoa toivo konsoleille on kaikkien kolmen, siis Nintendon, Sonyn ja Microsoftin yhdistyminen. "One console to rule them all"

Bullshit. Vaikuttaa vähän siltä että pyhä jussi ei ole ymmärtänyt että konsolipelaamisen kulttuuri on erilainen kuin pc-pelaamisen. Mulle ainakin tärkein puoli konsolipelaamisessa on se että se tapahtuu olohuoneen sohvalta mukavassa asennossa ISOLTA ruudulta ja vähintään 5.1 äänillä. Myöskään pelirautaa ei tarvitse olla puolenvuoden välein päivittämässä.

nArttu: Olisi kyllä kiva nähdä playboxendo. :D

player_fin muistetaan, että se olisi varmaankin sitten EA GAMES presents playboxendo...

konsoleitahan tulee varmaan vielä kymmeniä mutta parantuuko grafiikat enää merkittävästi? voisivat panostaa pelaamisen helppouteen jatkossa

Olisi kyllä sääli, jos ei tuelvaisuudessa pääse enää rahalla pelaamaan, vaan jonkin pirun FaceBookin tyyliin pitää luovuttaa henkilötietonsa mainostajien käyttöön.

Eikös monet ole sitämieltä, että PC pelaaminen enemminkin on kuolemassa, kuin konsolipelaaminen. PC:llä on piratismia, eikä pelit tahdo nykyisillään kai oikein myydäkään. Esim hypetetty Crysis taisi flopata aika hyvin myyntien osalta, samoin kuin UT3. =)

PSP:n toki voisi opettaja takavarikoida, mutta varmaan lähinnä silloin, jos sillä pelataan tunnilla tai jotain. Välituntisin PSP:llä on taas paljon helpompi pelailla, kuin jollain läppärillä. Sitä paitsi en paljon ole kuullut, että peruskoululaiset, tai edes lukiolaiset läppäriä koulussa kantaisi. Käsikonsolit ovat toinen juttu... Muutenkin tämä koululaisvertaus jotenkin aika kaukaa haettu.

Ja konsoleiden katoaminen kymmenessä vuodessa... Jaksaa kuulostaa aika läpältä, yhtä hyvin voisi heittää, että PC pelaamista ei enää viiden vuoden päästä ole. Tietenkin konsolit varmaan tulevat muuttumaan, mutta tämänhän nyt osaa sanoa tyhmempikin. ;)

Pelaaminen tulee muuttumaan varmasti, mutta en uskoa konsoleiden tai PC:n kuolevan. Miksi ihmeessä toisen menestys tappaisi toisen? Molemmilla laitteilla riittää varmasti tarpeeksi pelaajia ja keräävät erillaista väkeä. Konsoleiden määrä ehkä voi tippua kolmesta kahteen korkeintaan, mutta ei todellakaan tule kuolemaan koskaan.

"Bullshit. Vaikuttaa vähän siltä että pyhä jussi ei ole ymmärtänyt että konsolipelaamisen kulttuuri on erilainen kuin pc-pelaamisen. Mulle ainakin tärkein puoli konsolipelaamisessa on se että se tapahtuu olohuoneen sohvalta mukavassa asennossa ISOLTA ruudulta ja vähintään 5.1 äänillä. Myöskään pelirautaa ei tarvitse olla puolenvuoden välein päivittämässä."

Samaa mieltä. Ja minusta hauskimmat pelit on niitä mitä voi pelata yksin tai pienissä ryhmissä. MMO't on ihan kivoja, mutta ei ne ole yhtä hyviä kuin ne joita voi pelata kaverien kesken ilman jotain nubseja jotka tulevat lollottelemaan.

Konsoli pelaajille grafiikat eivät pitäisikään olla se pää pointti.

Jotenkin tuntuu, että tämä kaveri ei nyt ihan tiedä mistä puhuu. "Konsolit eivät mahdollista pelaamista, vaan ne estävät sen jos et ole maksanut siitä." WTF? Ei sitä autoakaan voi ajaa, jos et ole maksanut siitä. Tai voi kyllä, mutta silloin poliisi-setä hakee sinut. Luuleeko tämä kaveri, että taikaiskusta kaikki maailman Halo-, MGS- ja GTA-pelaajat alkaa...wowittamaan, joten konsolipelaaminen kuolee. Sen käsityksen minä sain.

Tietokoneet ovat jo nyt lähes joka kodissa. Silti konsolit voivat erittäin hyvin. Pelaaminen kokisi nopean kuoleman jos yhteisöllisyys/monipelit muka olisivat ne ainoa vaihtoehto. Monella ei todellakaan ole aikaa panostaa vaikka johonkin WOWin tapaiseen peliin, saatikka kahteen!! Hyytyisi pelikauppa erittäin tehokkaasti.

Mitä v*ttua. Oikeesti, ei mulle tulis mieleen pelata 17" läppärillä kavereiden kanssa esim änäriä tai jotain muuta moninpeliä. Hiukka eri asia pelata sohvalta isolta töllöltä.

Bullshit. Vaikuttaa vähän siltä että pyhä jussi ei ole ymmärtänyt että konsolipelaamisen kulttuuri on erilainen kuin pc-pelaamisen. Mulle ainakin tärkein puoli konsolipelaamisessa on se että se tapahtuu olohuoneen sohvalta mukavassa asennossa ISOLTA ruudulta ja vähintään 5.1 äänillä. Myöskään pelirautaa ei tarvitse olla puolenvuoden välein päivittämässä.

vain ihmisen omat rajoitteet estää näkemään kaikkia mitä pcllä voi tehdä ja nuo samat asiat mitä luettelit voi myös sillä tehdä

Kommenttien perusteella vaikuttaa vähän siltä että nykykonsolisukupolvella ei ole enää mitään käsitystä oikeasta PC-pelikulttuurista ja samat vanhat latteudet ja mutuilut toistetaan keskustelusta toiseeen..

Nää puolen vuoden päivitysrumbajutut alkaa olemaan jo sen verran kuluneita valheita, etten viitsi edes alkaa perehtymään niihin. Tiedän, että tämä on konsolipelaajien saitti, mutta jokin roti nyt sentään noihin provoihinkin.

Mitä omaan mielipiteeseen tulee, täältäpäin katsoen lähinnä näyttänyt siltä, että konsolit tekee kuolemaa.

Ja ennen kuin bannaatte provoilusta, antakaa selittää. Konsolit menevät aina vain kauemmaksi siitä, että heitetään peli vaan sisään ja pelataan. Sen sijaan niitä asennellaan, päivitetään ja niiden asetuksia säädellään...aivan kuten PC:ssä. Ja vaikka päivitykset peleihin tuovat kivoja lisiä jo julkaistuihin peleihin, olemme nähneet aimo kasan myös niitä huonoja puolia: pelejä, jotka ovat tarvinneet päivityksiä toimiakseen (kuten Assassin's Creed) ja firmwarepäivityksiä, jotka ovat rikkoneet konsoleita (360:lla). PS3 on jo PC, 360 siinä rajoilla ja Wiikin on imaissut sisäänsä aika paljon PC:n sekä huonoja että hyviä puolia.

Ainoa asia, joka konsoleilla on oikeasti enää valttina (ja tämäkin mielipideasia) PC:hen nähden on se, että laite jolla pelaat on aina sama, kunnes seuraava laite julkaistaan. Ja jos seuraavalla sukupolvella mennään yhtään lähemmäksi PC:tä, sekään ei välttämättä ole ihan niin varmaa...

Höpöä. Konsolibisneksessä liikkuu sellaiset rahat vuositasolla, että niillä ostettaisiin pieniä valtioita.. Microsoft, Nintendo, Sony, EA, Ubisoft, Activision, jne.. nämä tuskin vetävät kovinkaan nopeasti hätäjarrusta ja hylkäävät hyvät markkinat. Uusia tuuliahan aina tulee, mutta vakaata perustusta ei kukaan täysjärkinen yritys ala moukaroimaan..

On se konsolipelaaminen vaan sen verran huolettomampaa puuhaa, että tuskin tulee kelkkaa käännettyä..

"St John odottaa PC:n nousevan johtoasemaan pelaamisessa" - hmm.. pidättäisi henkeä sitä odotellessa..

@superkickstart: Siis nykyään pc-pelaajat eivät nökötä atk-pöydän ääressä halvalla toimistotuolilla, toinen käsi näppiksellä ja toinen hiirellä, katse alle 24" budjettinäytössä niska hieman könöllään.. Right ;)

(edit:4 standardituumaa lisää)

WoelsYou'lla on kyllä hyviä pointteja. Myydäänhän nyttenkin eri versioista konsoleista. Kohta varmaan myydään eri tehosiakin. :S
Ja olisi kiva jos pelintekijät voisivat tehdä kuten ennen; tekisivät pelit valmiiksi jo kaupan hyllylle. Ainakin niin että ne voi pelata läpi. Mutta en kyllä usko että konsolit ovat kuolemassa. Mutta hirvittää kyllä välillä se miten lähelle ne menevät PC pelaamista.

@mura

Ja konsolipelaajat eivät nötkötä pienen 21 tuumaisen monoäänittelkkarin ääressä selkä kyyryssä halvalla jakkaralla tai sängynreunalla, right ;)

Konsolipelaaminenhan ei häviä minnekkään mutta perinteiset konsolit voivat kuitenkin hyvinkin hävitä piankin tämän sukupolven jälkeen. Konsolit muuttuvat vain enemmän pctä matkiviksi laitteiksi tai sitten tulevat olevan vain päätelaitteita sulautettuna muihin olohuoneen medialaitteisiin ja pelit ladataan netin kautta. PC on tässäkin mielessä jo edelläkävijän asemassa. Se on varmaa että pc-pelaaminen ja konsolipelaaminen ei tule olemaan tulevaisuudessa samanlaista kuin ennen.

Hitto mäki haluun tollasen duunin, voi laukoo mitä tahansa paskaa suusta päivät pitkät ja liksa juoksee :D

Oikeesti toi äijä ei oo varmaa pasianssia enempää pelaillu sen verran utopiaa äijän jutut on....

Jos joku kuolee, se on PC-pelaaminen.

Itse en jaksa istua näytön ääressä, hiirellä ja näppäimistöllä pelaten. Paikat tulevat vain kipeiksi.

Nintendo, Sony ja Microsoft pitävät kyllä siitä huolen, että konsolipelaaminen vain kasvaa. Siinä samalla PEECEE saatta heittää veivinsä. ;)

Melkoinen peikonsyöttöfestivaali tämäkin..

oikein,kyllähän tuo pelaaminen nykypäivänä on vitun kallista!:D

Aika jyrkkää tekstiä verkkopelipalveluita tarjoavan WildTangentin perustaja ja pääjohtajan suusta. Tuosta tittelistäkin voi jo päätellä missäs ne kaverin intressit ovat. =D

En jaksa uskoa konsoleiden väistymiseen. Tämä siksi ettei ne ole juuri enää tälläkään hetkellä "pelkkiä" konsoleita.

360:aan en ole hirveästi perehtynyt, mutta ainakin PS3 markkinoi jo itseään kodin viihdekeskuksena, jossa pyöritetään leffoista lähtien internetiä ja jopa digiboxiksi sitä ollaan laajentamassa. Wiikin on hyvä esimerkki tyylistä, mikä tietokoneella ei olisi sama asia. Ja jos nyt ollaan noissa tilanteissa, niin voidaan villeimmissä kuvitelmissa miettiä mitä tulevaisuus tuo tämän "konsolimaailman" kehittymisen matkassa.

Jos konsolit satsaisivat pelkkiin peleihin, niin tuossa voisi olla jotain perää vaikken silloinkaan siihen ihan heti samastuisi. Itse ainakin kulutan vapaa-aikaani mielummin pehmeällä sohvalla, ohjain kädessä ja televisiota katsellen, jos vaihtoehtona on konttorituoli ja puolenmetrin päässä oleva näyttö. Myöskään läppäri ei yllä samaan käyttömukavuuteen.

Piratismi on vaivattomampaa tietokonemaailmassa, eikä yhteisöpelit ole enää niidenkään yksinoikeus juttu. Se on hirvittävän pieni vähemmistö tänäpäivän julkaistavista konsolipeleistä missä ei jonkinlaista verkkoyhteisö jollain tavalla matkassa ole. Ja tuo WOWkaan esimerkkinä ei ole tietokoneiden yksinoikeus. En muista artikkelia, mutta jokin aika takaperin luin PS3:lle kehitettävästä pelistä, joka toimisi samalla periaattella. Jos ei muutoksia ole tullut niin asia lienee edellenkin niin, ja vaikkei olisi niin on vain ajankysymys kun tuo on totta.

Ja tuo väite että "PSPt takavarikoidaan koulussa, läppäriä ei", on jo hyttysen ininä itämerellä. Ei paskan väliä vaikka opettajat ottaisi ne kaikki muutamaksi päiväksi, ja mikä estää etteivät he itse pelaa niillä sillä aikaa. Toisekseen eivätköhän koulut nyt ole kuitenkin pieni taho missä pelataan, oli käyttäjällä läppäri, kännykkä tai vaikka pallopeli housuissa. Viimeksi mainitun, ja ensimmäiseksi keksityn käyttömukavuuskin on huippuluokkaa, ja vaikka sen omistaa n. 50% oppilaista, niin eiköhän siellä koulussa pääasiassa tehdä jotain muuta kun viihdytetään itseään.

Väitän että molemmat säilyvät, mutta tulevaisuudessa tietokoneet keskittyvät enemmän hyötykäyttöön, kun taas konsolit viihteeseen, jotka eivät tarkoita pelkkää pelaamista. Ainakin tämä konsoleiden suuntaus on menossa vahvasti näin jo tälläkin hetkellä.

Niin no tarkennetaas tuota kaverin kommenttia sen verran, että hänhän puhuu konsoleiden NYKYMUODOSSAAN tulleen tiensä päähän. Varmasti pitääkin paikkansa, ilmeisesti tuolla on tarkoittanut pelkkää pelaamista yksin tai kaverin kanssa samalla laitteella.

Suuntaushan on aivan eri, joten loppujenlopuksi kaverin kommentissa oli täyttä asiaa eikä mitään uutta. Konsoleiden valmistus tuskin lopetetaan, koska tilausta noille mahdollisuuksille löytyy.

Käyttöaiheet vaan seuraa vaikkapa edellisessäkin viestissä esimerkkinä laittamaani PS3 viihdeskaalaa. Se on myös paljon paljon muutakuin pelkät pelit, vaikka etusijalla pysyisivätkin.

No ohhoh kun on porukalla täällä vääristyneet käsitykset PC-pelaamisesta. Luulisi että tällaisia "hc"-pelaajilla olisi edes suunnilleen todellinen käsitys erilaisista pelaamisen muodoista. Mutta kun ei. Tämä nyt ei koske alkuunkaan kaikkia, mutta täällä osa näyttää luulevan PC-pelaamisen junnaavan paikallaan pyhällä ysäriluvulla, suunnilleen sen alussa. Osa näistä "totuuksista" on nykyiseen todellisuuteen verrattuna kutakuinkin yhtä todellisia kuin väite NES:in ja X0:n ohjaimien yhtä hyvästä ergonomiasta. Kai se sitten on siten että sulkemalla todellisuuden edestään on tyytyväisempi nykytilanteeseen. Suosittelen lämmöllä kaikkia edes kokeilemaan PC-pelaamista, jotta ihmiset saisivat vähän perspektiiviä tähänkin asiaan. Ei tarvisi aina ruikuttaa "raudan vaihtamisesta" (suhteellisen liioiteltu väite), "päivitysrumbasta" ja "ei kaikki halua pelkästään WoWittaa" (PC:n pelivalikoima lienee suurempi kuin konsoleiden, ja WoW on niistä vain yksi peli, stna), vaan (konsoleilla nykyisin sama ongelma), vaan voitaisiin ottaa todellisempia ongelmia esille.

Ja itse siis pelaan SEKÄ PC:llä että konsoleilla, tosin nykyisin vaaka on alkanut kallistumaan enemmän PC-puolelle lähinnä yleisen paremmuuden/mieltymyksen seurauksena. Ja tällä hetkellä en epäile yhtään etteikö anaalilyytikko voisi olla täysin oikeassa, sillä konsolit ovat tällä hetkellä kilometrien päästä alkuperäisestä konsolipelaamisesta. Konsoleista on tuhat versiota, erilaisia lisätarvikkeita tulee koko ajan joista osa on firmojen mainospuheista huolimatta lähes pakollisia. Ainakin mikäli haluaa pystyä pelaaman maksimaalisella kokemuksella.

EDIT: selvennystä, pari typoa

En jaksa muusta väitellä, koska makuasioitahan nuo ja vaikka mielestäsi vääriä käsityksiä esille nostatkin, niin et silti tuo mitään näkökulmaa siihen tilalle.

Päivityksiä sekä pc:ssä että konsoleissa? Joo-o, mutta väittäisin silti että PC (jonka ääressä muuten nytkin istun) on edelleen paljon enemmän "tee se itse" paketti kuin yksikään markkinoilla vallitseva konsoli.

Konsoleille pukkaa päivityksiä, mikä on mielestäni ihan ok niin kauan kun se tapahtuu mutkattomasti, kuten tällähetkellä esim. lataamalla koneen käynnistyksen yhteydessä.

Xbox360:n eri versioista olen hieman valittanutkin, eri puussa tosin. Aiheena se pelko, että Microsoft toisi sen todellisen päivtysrumban konsoleihinkin. Enkä tarkoita tällä mutkattomasti ladattavaa ohjelmaa, vaan yhden konsolin lukuisia eri versioita. Toivottavasti tähän ei yhtään enempää mennä, niitä kun taitaa tälläkin hetkellä jo neljä eri mallia olla, lukuunottamatta jo markkinoilta pois vedettyjä malleja. Tässähän voidaan hetki pohtia, että minkäs alan firma tämä Microsoft pääasiassa onkaan ollut? =D

Tähän väitteeseesi; "konsolit ovat tällä hetkellä kilometrien päästä alkuperäisestä konsolipelaamisesta."

Tottahan tuo on, konsolitkaan kun eivät siellä mainitsemallasi pyhällä ysäriluvulla enää ole, ja hyvä niin.

"-- niin et silti tuo mitään näkökulmaa siihen tilalle. "

Mietin kyllä tätä asiaa tuota kirjoittaessani, mutta tulin tulokseen ettei niitä ole syytä mainita. Esim. toki joihinkin peleihin, kuten vaikkapa urheilupelit, padi sopii hiiri+näppis yhdistelmää paremmin mutta toisissa genreissä ownage-järjestys on täysin toisinpäin (strategia, ja pahoittelen kaikkia jo valmiiksi, mutta myös räiskintä). Ja toisaalta, oli kyse sitten PC tai konsoleista, ongelmaksi muodostuu aina ihmisten "silmälasit". X0:n omistajat eivät valita Liven maksullisuudesta, Wiin omistajat sivuuttavat teho-ongelmat, PS3:n omistajat eivät huomioi multiplattari-ongelmaa ja PC-pelaajat skippaavat päivitysrumban jne. jne..

"PC -- on edelleen paljon enemmän "tee se itse" paketti kuin yksikään markkinoilla vallitseva konsoli."

Jep, mutta niin se on aina ollutkin. Ja tätähän konsolit periaatteessa lähtivät muokkaamaankin. Sääli vain että yhä lähemmäs sitä mennään.

"Konsoleille pukkaa päivityksiä, mikä on mielestäni ihan ok niin kauan kun se tapahtuu mutkattomasti, kuten tällähetkellä esim. lataamalla koneen käynnistyksen yhteydessä."

Aamen. Juuri näin sen pitää olla. Sääli vain etteivät konsolipelaajat tunnu huomaavan sitä tosiasiaa, että näin on asiat olleet PC:lläkin jo vuosikausia. Windows päivittyy sulkeuduttaessa, suurin osa peleistä nappia painamalla jne. jne.

En nyt jaksa tarttua enempää tuohon X0-juttuun kovinkaan laajasti. Yleisesti kuitenkin päivityksiä (niin softa kuin rauta) on tullut tähän mennessä kaikille paitsi Wiille (ainoastaan softa, tosin varmaan kovo myöhemmin). Osa pitää tätä asiaa hyvänä (valinnanvaraa, eikö PC-raudan valinta sitten ole?) ja osa huonona (mitä **tun konsolipelaamista tämä enää on?). Tiedä sitten mikä on paras. Ongelma on kuitenkin se, että oikeaa tietä ei oikein ole. Joko mennään PC-linjalle tai sitten väheksytään kuluttajien tarpeita. Kumpi sitten on parempi?

"Tottahan tuo on, konsolitkaan kun eivät siellä mainitsemallasi pyhällä ysäriluvulla enää ole, ja hyvä niin."

Toivottavasti en ilmaissut itseäni väärin, sillä en tarkoittanutkaan konsolipelaamisen olevan ysäriä. Konsolit ovat kehittyneet, mikä on ajanut koko alaa parempaan suuntaan. Ja vaikka konsolit tuntuvat olevan kilometrin päässä lähtöpisteestä, mutta vielä on ainakin toinen mokoma vielä mentävänä PC-linjalle. Toivottavasti sinne ei mennä, sillä konsoleilla on selkeä etu, mihin PC tuskin ikinä pääsee.

Tästähän aiheesta tuli joskus kavereiden kanssa juteltuakin, että miten konsolit muuttuvat todennäköisesti aina vaan enemmän ja enemmän PCn kaltaisiksi. Näistä keskusteluista alkaakin jo varmaan olemaan kymmenettä vuotta aikaa ja nyt huomaa, että nämä ajat alkavat olemaan käsillä. Mielenkiintoista nähdä, että mihin päin asiat kehittyvät tästä. Itse PC-pelaajana pidän nykykonsoleiden suuntausta vain hyvänä. Meininkihän alkaa olemaan jo erittäin joustavaa ysäri aikoihin nähden konsolipelaamisessa. Jopa Nintendon papat on saatu houkuteltua tälle nettiä hyväksikäyttävälle vuosituhannelle mukaan.

Minunkaan mielestä St John ei nyt oikein osu veikkauksillaan. Pelinkehittäjäthän ovat juuri viime aikoina puhuneet, että PC pelaamisessa ongelmana on piratismi, joten konsoleihin alettaisiin panostamaan enemmän, joten aika kaukana kuolemasta tämä pelaamisen tapa on. Ja Nintendo on tehnyt Wiin kanssa erittäin merkittävää työtä konsolipelaamisen hyväksi houkutellessaan paljon uusia ihmisiä pelaamisen saloihin uusilla innovaatioillaan ja pelaamisen pitämistä yksinkertaisena ja helposti lähestyttävänä. Kun taas Sony ja Microsoft pitävät vaativimmat pelaajat tyytyväisinä tehokkailla ja monipuolisilla uusimmilla tekniikoillaan. Molempia puolia tarvitaan. Ja monta konsolinvalmistajaa pitää hyvän kilpailun ja kehityksen yllä.

Ja aivan yhtä vähän tulee PC-pelaaminen kuolemaan. PCllä pelaaminen on aivan oma laaja kulttuurinsa, jolla on jo pitkät perinteet. LAN-partyt, PCllä koodaus, flash-pelit, pienet ryhmät jotka tekevät pikkupelejä ja myöhemmin isoja yms. Ja täytyy kuitenkin muistaa, että laitevalmistajilta tulee kokoajan uutta rautaa tietokoneelle. Ja pelintekijöiden sormet syyhyävät päästä käyttämään näiden tarjoamia uusia mahdollisuuksia peleissään. Ja täytyy myös muistaa se, että yhdellä konsoleiden valmistajalla on aika pitkät perinteet PC-puolella, jolta ei varmasti aivan heti sille puolelle satsaukset lopu ;) Ei tarvi ku käynnistää Doom 1 ja pyörittää Future Crewin 2nd reality, ni tietää, että PCllä pelaaminen ei yksinkertasesti voi eikä saa loppua ikinä! ;) Nojoo vähän meni fiilistelyks, mutta pointti oli se, että ihan hyvältä näyttää molemmilla tavoilla pelaamisen tulevaisuus.

Jaa-a. Kyllä sitä pc:tä täytyy aika tiuhaan tahtiin päivittää. Kaverini omistaa vuonna 2005 ostetun "pelipc:n" ja samoihin aikoihin ostetun xlootan. Kumpaanhan näistä voi huoletta ostaa uutuuspelin vuonna 2008 ja olla varma siitä että toimii? :)

Maksoi ainakin 2 kertaa boxin hinnan se upea pc, jolla voi pelata uusimpia huippupelejä (noin vuoden verran).

No jo on. Meikäläisen pelaaminen loppuis kuin seinään jos tollasia WoWeja yms. virtuaalilarppaus pelejä pitää ruveta pelaa >:(

Rapala, kyllähän 2005 ostetulle tietokoneelle voi ostaa hyvinkin uutuuspelin. Toimii varmasti. Grafiikkanuppeja ei tietenkään voi vääntää huippuunsa, kun tällä välin on tapahtunut edistystä, toisin kuin konsolilla. Siltikin peli todennäköisesti on nätimpi kuin ne vanhat pelit :)

Mitä taas tulee näihin 20" näytön takana nysväämisiin, niin kummasti tälläkin foorumilla moni tuntuu ostavan niitä halpoja pikkunäyttöjä konsoleille, tai sitten otetaan se halvin mahdollinen töllö mitä Gigantista kotiin saa kannettua. Yhtä hyvin toisaalta sen tietokoneen voi heittää kiinni telkkariin tai tykkiin ilman sen suurempia ongelmia. Monikanavaäänetkin on tainnut olla käytössä jo pitempään kuin konsoleilla. Monelle vielä 5.1 äänet tuottaa jokin PC:lle tarkoitettu halpis tupperware-purkkisarja, tai jonkin tunnetumman kodinelektroniikkajätin vastaava "kotiteatteri" jonka yhteydessä ei mielestäni voi edes puhua äänentoistosta.

Ei siitä mihinkään pääse, että se PC kulkee tekniikan suhteen edelläkävijänä konsoleille. Tämä tietysti tuo mukanaan ne PC-pelaamisen ongelmat, mutta eiköhän nekin ole suurin osa PC-pelaajista valmiit hyväksymään saadakseen taas ne hyvätkin puolet käyttöönsä.

ps. ;)

PS3 päivitykset yleensä tuovat uusia ominaisuuksia mediasoittimiin ja muuta kivaa kun taas PC:llä ne päivitykset ovat suojapäivityksiä ja parin Windowsin ohjelmien omia päivityksiä. PC on jatkuva vaara tuosta koneeseen hacksauksesta kun taas konsoleilla ei pitäisi huolehtia (paitsi XO).

Itsekkin pelaan PC mutta kun 2004 v tuli hankittua uusi kone niin voin rehellisesti sanoa että kone ei kestä uusimipia pelejä esim. Supreme Commander ja F.E.A.R. parhailla graffoilla muutakuin hetken ja kone sitten ei jaksakkaan pyörittää. Koneessa on muutenkin jokin vika sillä kaikki nettipelit ja sun muut on ruvennut "lagamaan" kummallisesti. Siinä missä aikasemmin pystyin lentelemään BF2 lentskarilla kunolla niin nytten se pätkii aivan mielettömästi. Johtuuko koneesta vai päivityksistä, en tiedä. Kyllä sitä rautaa pitää päivittää melko usein jos mielii pelata kunnolla. Konsoleissa on se hyvä puoli että "päivitykset" tehdään 5v välein.

Ai pystyy vai? Millaisiahan koneita olet 2005 ostellut. :) Muistaakseni silloiset "pelikoneet" olivat jotain 3200+/6600 hirmuja. Ei noilla kovin moni peli enää taida pyöriä? Entäs ensi vuonna? Sitä seuraavana? :)

Itse en tiedä esimerkkejä kuin nuo X0:llekin ilmestyneet, gears of warin ja assassins creedin. Kuulemma ei riittänyt tehot enää niihin.

Yhteisöllisyys, pyhteisöllisyys. Koko maailma ei ole Facebookissa, ja monet tulee aktiivisesti välttämään moisia ilmiöitä. Jää iso markkina hyödyntämättä jos liirum-laarumia välttävät unohdetaan.

Itse olen ollut aina PC-pelaaja, mutta viimeaikoina PC-pelaaminen on jäänyt todella vähälle, vaikka vuosi sitten tulikin ostettua kova rauta. PC:n kanssa pelatessa esiintyy paljon epämääräisiä ongelmia:

- Valiettavasti harvassa pelissä on vieläkään automaattisia päivityksiä. Siihen jää pikapeli jos pitää lähteä metsästämää patchia epämääräisiltä sivuilta.
- Grafiikoiden kanssa säätäminen. Mikään ei latista pelitunnelmaa niin, kuin jos joudut alkaa säätämään grafiikoita kesken mielenkiintoisen kohdan huomtessasi, että eipä peli pyörikään sulavasti tässä kohtaa.
- Epävakautta esiintyy paljon enemmän PC:llä kuin konsoleilla.
- Pelitarjonta on nykyään kehnoa PC:lle. Hyvät pelit koostuvat lähinnä strategia ja yhteisöllisistä peleistä. Valitettavasti nettiroolipelien kehitys on tyssännyt WoWiin, koska kaikki kopiovat sen casual gamer konseptia, eikä hyviä HC pelejä enään tule. Totaalista pelaajien älyn aliarvioimista.
- Cheattaaminen on lähes mahdotonta konsoleilla, mutta hyvinkin yleistä PC-puolella.

On todella absurdi väite, että tulevaisuudessa kaikki pelit olisivat yhteisöllisiä. Yhteisöt koostuvat enimmäkseen uhoavista teinipelleistä , eivätkä kaikki näihin sopeudu. Usein peleissä halutaan uppotua omaan seikkailuun eikä pelailla toisten ehdoilla.

"Ai pystyy vai? Millaisiahan koneita olet 2005 ostellut. :) Muistaakseni silloiset "pelikoneet" olivat jotain 3200+/6600 hirmuja."

Tais tulla athlon dual coret ja raateon x800 sarjaa markkinoille. Korjaa toki jos oon väärässä, mutta kyllähän noilla vielä kituuttaisi.

Totta kai konetta saa päivittää jos sillä haluaa pelata mutta toisaalta aika monet täälläkin varmaan käyttää jo vistaa ja se tarkoittaa että on tässä viimeisen vajaan parin vuoden aikana tullut luultavasti uusi kone ostettua. Jos ei sitten olisi tullutkaan ostettua sitä pakettia vaan olisi koonnut hinta-laatusuhteeltaan hyvän pelimikron niin rahaa olisi kulunut tasan yhtä paljon.

Vastoin yleistä käsitystä PC-pelaaminen ei siis tuo helvetisti lisäkuluja jos sen ei anna. Eri asia onkin, kuka haluaa lähteä koneen kokoamisrumbaan mukaan. (eihän se toki vaikeata ole ja siinä opitut helpottaa jatkossakin koneiden kanssa sohlaamista mutta anyway.)

Rehellisyyden nimissä kyllä sanottava, että 150e-250e näyttis on aika pakko ostaa lähes vuosittain jos haluaa uusimmat silmäkarkit. Toisaalta joku 8800gtx julkaistiin 2006 ja pelittää vieläkin enemmän kuin hyvin. Ja sillä pärjännee vielä ainakin puolitoista vuotta. jos vähän viitsii karsia.

8800gts joka itseltänikin löytyy on myös 2006 vuoden peruja eikä silläkään ole mitään ongelmia nyky-pelien kanssa.

Ei kyllä tajua tota, että miten porukat saa tästä PC-pelaamisesta niin vaikeata. Vai onko ite todellakin vaan niin tottunut tähän, että ei huomaa sitä työtä, mitä pelaamisen eteen joutuu koko ajan tekemään?

Ei niitä pätsejä nyt NIIN usein tuu, että niistä jotain ongelmaa tulisi. Ja yleensähän vain uuden pelin alkuvaiheilla tulee ne pätsit jos tulee, sen jälkeen niistä ei tarvi huolehtia enää pitkään aikaan. Ja päivityksethän nyt ottaa sekunnissa ja asentaa. Jos pelaa yksinpelejä, niin ei pätsejä edes välttämättä tarvi.

Ainakin itse päivitän koneen silmälläpitäen jotain tiettyä tulevaa massiivista peliä, josta tietää, että sitä tulee pelattua kauan. Ja yleensä aika ei sen jälkeen edes riitä enää hirveästi muille peleille. Ymmärrän kyllä, että nuorille opiskelijoille se konsoli on parempi vaihtoehto, sillä yleensä siihen päivittämiseen menee se 500-1000e. Ja varsinkin, jos et halua koota itse, niin siihenkin menee aika iso summa. Ja jos haluat koota itse, niin siinä on tietenkin todella suuri riski. Parhaimmassa tapauksessa onnistuu rikkomaan monta osaa kerralla, ja takuu ei korvaa ;)

Eihän grafiikoita nyt tarvitse säätää kuin sen yhden kerran ja se on sitten siinä. Vai vaihteleeko koneen tehot jotenkin itsestään, että niitä täytyy vähän väliä rempata? ;)

Eipä ole itellä sen suurempaa epävakautta esiintynyt peleissä. Joskus tosi harvoin joku peli kaatuu, mutta sen nyt käynnistää nopeasti uudelleen ja sitten meneekin yleensä kauan ennenkuin kosahtaa uudelleen.

Pelitarjonta kehnoa PCllä? Sillehän julkaistaan kaikki maan ja taivaan väliltä! Järkyttävät määrät tulee kokoajan uutta, mahdotonta edes pysyä mukana.

Se on kyllä totta, että PC on the alusta huijaamiselle. Mutta harvathan sitä tekee, ja vielä harvemmassa pelissä sitä pystyy tekemään.

Kyllä toi yhteisöllisyys on vaan kova sana nykyään. Mikä sen mukavampaa, kun heilua mukavan porukan kanssa ircissä ja voicessa ja välillä ettiä vähän pelattavaa. Ei varmaan pystyis enää ees pelaamaan kovin kauaa tollasia morrowind & oblivion -kaltaisia pelejä. Niissä tulis ihan liian yksinäistä ;)

ps. Toi ennustajaeukko on hottis! Panisin.

Minusta tämän uutisen kommentin voi nähdä hieman toisinkin. Ovathan nykyiset konsolit jo hyvin lähellä pc:tä. Niillä voi monella surffat netissä ja PS3:eenkin voi asentaa Linuxin, mikä vastaa jo suht lähellä sitä, mitä immeiset pc:llä tekevät. Ei siis ihme jos joku näkee tulevaisuuden siten, että palataan siihen, että laite, jolla pelataan, on myös hyvinkin aktiivisesti muunlaisenkin tekemisen, kuten tekstinkäsittelyn, kohteena. Juuri ostin täysin uuden koneen noin 500 eurolla (eotettu vanhan myynti hinta 100 euroa) ja kyllähän nuo pelit pyörähtää mukavasti - esim Gears of War näyttää paljon muhkeammalta kuin boksilla ja ruudunpäivitys on hillitön...

Naurettavia väitteitä, odotetaanpa vaan kunhan tuollainen MMORPG pamaus tulee konsoleille. X360 ja Ps3 ovat molemmat todella toimivia alustoja myös tälläiselle pelaamiselle. Psn/live tarjoavat molemmat antoisan paikan kuukausimaksujen maksamiseen tai tavaroiden ostamiseen itse peliin. Molempiin tuskin on edes vaikeaa tuota näppäimistöä ja hiirtä liittää tai mitä vempelettä ikinä haluaakin.

Konsolit tarvitsevat vain sen oman "WOwinsa" joka räjäyttää potin ja tuo haaskalinnut ja sitten ne vähän paremmat mmorpg pelin tekijät uusille apajille. Tähän yhdistetään vielä konsoli pelien huomattavasti suurempi myynti niin menestys on aika kultaista.

Puhumattakaan että bottien, hax:ien sekä muiden huijausten käyttäminen on konsoleilla sen verran haastavaa puuhaa että korealaiset saavat todellakin paneutua parhaansa mukaan päästäkseen meininkiin mitenkään käsiksi.

"Konsolit tarvitsevat vain sen oman "WOwinsa""

Wowinsa ehkä siinä mielessä että voisi tulla peli joka gainaa paljon pelaajia ja suosiota. Mutta EI wowiansa siinä kirjaimellisessa muodossaan! EI!

"Eipä ole itellä sen suurempaa epävakautta esiintynyt peleissä. Joskus tosi harvoin joku peli kaatuu, mutta sen nyt käynnistää nopeasti uudelleen"

Minä henkilökohtaisesti en voi sietää sitä että yksikään peli jumittaa. Omistan PS3:n ja onhan se kerran jumittanut (AC:n kanssa, juu..) mutta sekin hoitui hetken kuluttua AUTOMAATTISELLA pätsäyksellä.

"Pelitarjonta kehnoa PCllä? Sillehän julkaistaan kaikki maan ja taivaan väliltä! Järkyttävät määrät tulee kokoajan uutta, mahdotonta edes pysyä mukana."

Kehnoa.. No kehno voi tarkoittaa mitä tahansa, mitä henkilö itse kehnona pitää. Itseäni raastaa se että pelikaupan PC hyllyn valtaistuinta hallitsee todellakin lähinnä strategiapelit.

"Ei niitä pätsejä nyt NIIN usein tuu, että niistä jotain ongelmaa tulisi"

Riippuu mistä pelistä puhutaan...

Minusta konsolipelaaminen on erittäin kaukana kuolemastaan, ei tosin ole PC pelaaminenkaan. Kiinnostaisi tietää, että onko Johnson oikeasti tuota mieltä, vai mistä lähtökohdista hän tuollaista julkisuuteen suoltaa. Who knows...

Ömh.. No olen hieman jäävi kommentoimaan viper7:n viestiä, koska vaikka rakastan kaikkia RPG:itä (Mostly JRPG though) en voi millään sietää WOWia jo ihan periaatteesta. Suurin syy tosin on kyseisen pelin rahastus taktiikka. (Sry... offia)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi