Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

St. John povaa taas pelikonsolien kuolemaa

DirectX-rajapinnan luojiin kuulunut ja nykyisin WildTangent-peliverkostoa vetävä Alex St. John on Casual Connect -konferenssissa Seattlessa povannut jälleen nopeaa kuolemaa konsoleille.

"Aion ennustaa, että PS3, Wii ja Xbox 360 ovat viimeinen konsolisukupolvi joka nähdään tai jota kukaan kuvailee markkinamenestykseksi", St. John profetoi.

"Kannattaa huomioida kuinka paljon kannettavat tietokoneet ovat muuttaneet markkinoita. Ne kykenevät kilpailemaan grafiikallaan konsolien kanssa. Jos nyt eivät aivan vielä X360:n ja PS3:n kanssa, mutta ainakin Wiin kanssa. Lapset voivat siis pelata missä tahansa tai voivat liittää läppäriin peliohjaimen ja ottaa näytöksi television, jos haluavat uppoutua syvemmälle pelikokemukseen. Meidän sukupolvemme voi tarrautua ajatukseen BioShockista konsoleilla, mutta läppäripelaaminen tulee dominoimaan seuraavaa sukupolvea", St. John kertoi.

"Konsolien kausi tulee katoamaan nopeasti, sillä grafiikat eivät ole enää erottava tekijä. Ihmiset hakevat muita asioita, kuten yhteisöllisyyttä sekä uusia ohjaustapoja", hän päätti.

Galleria: 

Kommentit

FAIL

Mikäs laite Wii on ja tuskin on viimeinen sukupolvi sillä noita samoja juttuja löytyy konsolistakin.

Alex St. John laittaa narun kaulaa ja hyppää kaivoon =).

St. Johnilla ei ilmeisesti ole kavereita joiden kanssa pelata porukalla, kun kerran kuvittelee että läppäri voisi korvata konsolit.. ;)

En ymmärrä miksi jollekin kuppasen WildTangentin tyypille edes annetaan palstatilaa?

no miksi ei pystyisi? eihän läppäri sinänsä ole sen kehnompi alusta kuin konsoli. Konsolilla vain vältytään ajureilta ja asenteluilta, kun alusta on yhteinäinen kaikilla konsoleilla, mutta tuokin etu on jo toisaalta menetetty kun konsoleihin tulee jatkuvasti firmispäivityksiä ja peleihin samoin..

silkkaa kaketta. konsolit ovat menossa pc:stä ohi

Jospa seuraavan sukupolven konsolit ovatkin kannettavia ja varustettu näytöllä?

O_o olipas varsin hämmentävä "profetia". Läppäriä tässä itsekkin tarvitsisi, mutta ei pelikäyttöön.

"no miksi ei pystyisi? eihän läppäri sinänsä ole sen kehnompi alusta kuin konsoli. Konsolilla vain vältytään ajureilta ja asenteluilta, kun alusta on yhteinäinen kaikilla konsoleilla, mutta tuokin etu on jo toisaalta menetetty kun konsoleihin tulee jatkuvasti firmispäivityksiä ja peleihin samoin.."
-joksak

Samaa mieltä muuten, mutta eipä sitä etua ole vielä menetetty. Päivitykset eivät maksa mitään. Ainut mikä tulee mieleen on 360 kovalevy, mitä ei kaikissa malleissa ole, joka estää joidenkin Live Arcade pelien pelaamisen.

jooh... vitt* naamastaki näkee jo että jätkä kaipais hoitoa xD

St. Johnilla on, konsolipelaajien kommenteista huolimatta, ihan hyvä pointti. Läppäreiden suosio kasvaa, vaikka dominoivaan asemaan tuskin tulevat nousemaan, ja microsoft, Sony sekä Nintendo tulevat huomaamaan kannettavien pelilaitteiden paremmuuden. Ehkäpä, kenties ihan lähitulevaisuudessa perinteinen tapa ajatella konsoleita TV-liitännäisinä muuttuu ja kannettavuus, pieno koko sekä paino tulevat olemaan konsolin tuntomerkkejä. Tuskin vielä seuraavassa sukupolvessa kuitenkaan, tai miksi ei?

PS. mcduck ja Peck4, kaksoisfail

No näitähän profeettojahan riittää. Harvemmin kukaan osuu ihan täysin nappiin ja siinä mielessä jälleen järjetön uutinen konsolifinin puolesta. Onko teillä kesäloma päällä vai mistä näitä juttuja pitää kaivella.

Miksi pitäisi saada pieniä ja kannettavia laitteita? Kyllä minä ainakin tykkään enemmän pelata kavereiden kanssa vaikka Guitar Heroa ihan kotisohvalla kuin jollain läppärillä.

Kyllähän tämä pitää todesta ottaa. Laitoin jo konsolit myyntiin ja pistin kannettavan ostoon että varmasti pysyn pelien perässä.

Onhan näitä kommentteja ennenkin kuultu mutta hauskaa nähdä että näitä joku oikeasti uskoo konsolifinin alueilla

DS on nykyään maailman nopeimmin myyvä konsoli ja PSP:kin myy nykyään kohtuullisesti alkuvaikeuksista huolimatta, vaikka pelimyynti laahaakin vielä jäljessä. DS:n Guitar Hero myi jenkeissä puoli miljoonaa parissa viikossa, ja uusi osa on jo tulossa. Japani on melkein kokonaan käsikonsolimaa. Kannettavat konsolit tulivat ja voittivat jo.

The Great Samu: Se on aivan sama kuinka näppärää sitä laitetta on kantaa mukana, jos sillä haluaa pelata muutenkin kuin yksin. Odotan vielä sitä läppäriä joka on varustettu 42-tuumaisella näytöllä ja surround-äänillä..

Kyllä itselleni ainakin konsolipelaamisessa on kyse juurikin siitä että ei tarvitse nyhjöttää sen pienen ruudun kanssa yksin pöydän ääressä. Toki läppärinkin saa viriteltyä televisioon kiinni ja saahan siihen peliohjaimetkin, mutta lopputuloksena on vain enemmän virittelyä vaativa versio konsolista ja se kannettavuus on tuossa vaiheessa taas aivan yhtä heikolla tasolla kuin konsoleissakin..

Tosin sanottuna omalla kohdallani tv-liitännäisyys ja moninpelaaminen _samalla_ koneella ovat nimenomaan ne asiat joiden takia konsolilla pelaan. PC-pelaamisesta en ole pätkääkään kiinnostunut, ja siten moiset pienet ja kannettavat laitteet eivät millään muotoa kykene konsolia syrjäyttämään. Itseasiassa nytkin harmittaa jo kun verkko-ominaisuuksien myötä yhden koneen moninpeliominaisuudet alkavat monessa pelissä jo hävitä.

Käsikonsolit sitten erikseen tietenkin. Itse ainakin näen nekin enemmän perinteisen konsolipelaamisen lisänä kuin korvaajana.

(eli fail vaan itsellesi, jos et konsolipelaamises sosiaalisia puolia ja mukavuusseikkoja ymmärrä..)

Jep, näyttäkää mulle läppäri 50" näytöllä. Läppäri toki kotoa löytyy mutta lähes ainoa peli mitä sillä pelaan on CIV4. Lähinnä surffailuun ja ircissä idlailuun seon.

Ihan ninkuin tuo mistään mitään tietäisi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi