Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

LittleBigPlanet Karting

Käsityömaailman viholliset, sieput, ovat ilmestyneet Sackboyn tonteille. Sieput varastavat palkintokuplia huippuunsa viritettyjen autojensa avulla, jolloin Säkkipojan täytyy tarttua rattiin ja lähteä nappaamaan varastetut kuplat takaisin.

LittleBigPlanetin spin-offin, LittleBigPlanet Kartingin taustalla on häärinyt ModNation Racersin tekijäfirma United Front Games – ja sen kyllä huomaa. 

Tuttua ja turvallista

Yksinpeli on juuri sitä mitä odottikin, niin hyvässä kuin pahassa. Sinänsä hauskat, mielikuvitukselliset ajoradat sekä kerättävien aseiden ja ominaisuuksien yksityiskohdat eivät innosta kovin pitkään, koska Mario Kartit ja ModNation Racers ovat tehneet saman jo aiemmin – ja huomattavasti hauskemmin. Esimerkiksi LittleBigPlanet Kartingin rantaraitti ja ajoradalta kerättävät ajettavat raketit näyttävät turhankin tutuilta. Pyörää ei toki tarvitse keksiä uudestaan, mutta déjà vu -tunne on välillä kovin voimakas.

Kilpa-ajoratojen lisäksi niin sanottu tarinatila pitää sisällään myös taisteluareenoita, joissa tarkoituksena on tuhota mahdollisimman monta vastustajaa sinne tänne ripoteltujen aseiden avulla. Pelin edetessä vastaan tulee myös minipelejä. Esimerkiksi Capture the flag -henkinen (ja kaaottisen hauska) Suuren Hirviön munan kaappaaminen on yksinpelin parempia hetkiä. Jaetulla ruudulla toteutetussa moninpelissä on enemmän imua, mutta ei LittleBigPlanet Kartingin vetovoima senkään avulla merkittävästi nouse.

Makua moninpelistä ja kenttäeditorista

Pelin mukana tuleva online-passi päästää ajelemaan nätisti toimivaan, maksimissaan kahdeksan kisaajan verkkomoninpeliin. Mukavana ominaisuutena tarinatila tarjoaa joskus vaihtoehtoisesti verkkopeliä tiettyjen kilparatojen läpäisemiseen, jos ulkomaailman immeiset sattuvat kyseistä rataa samanaikaisesti tahkomaan.

Kilparatojen, hahmojen ja ajoneuvojen muokkausominaisuus on olennainen osa LittleBigPlanet-maailmaa. Verkon kautta voi kokeilla muiden pelaajien tekemiä ratoja ja julkaista omia muiden ihasteltavaksi. Helppokäyttöinen editori onkin jotakuinkin parasta mitä LittleBigPlanet Karting tarjoaa. Luomillaan radoilla ja areenoilla pelaaminen on SE juttu, millä tämänkin pelin käyttöikä kasvaa.
 
Move-tuki on onnistunut ja PlayStation Move Racing Wheel -ratilla tuntuma ohjaukseen on varsin mukava, joskaan ei niin tarkka kuin padilla. Harmillisesti editoria ei voi käyttää Move-ohjaimella, vaan sitä varten täytyy erikseen ottaa padi käyttöön. Audiovisuaalisesti LittleBigPlanet Karting ei myöskään jätä toivomisen varaa. Nätti grafiikka tukee ratojen hilpeitä yksityiskohtia ja taustamusiikki on mukavan menevää.

Suomeksi puhuttu dialogi on tosin melkoisen ärsyttävää. Löpinä saattaisi vielä menetellä, jos sitä olisi maltettu säästellä. Alkuperäisenä kertojanäänenä toimii itsensä Stephen Fry, jonka puhetta kuuntelisi varmasti oletuksena mieluummin.

Periaatteessa hyvä

Teknisestä laadukkuudesta huolimatta LittleBigPlanet Karting on hiukan persoonaton tekele. Omaperäisyys loistaa poissaolollaan ja pohjimmiltaan sillä ei ole editoria lukuunottamatta juuri tarjottavaa genreen. Toki Mario Kartit passanneille Säkkipojan kartingkruisailu saattaa tuntua uudelta ja ihmeelliseltä, joten kyseinen kohderyhmä voinee lisätä yhden tähden loppuarvosanaan.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi